به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، در سالهای اخیر شاهد این بوده ایم که کسب و کارهای مختلفی روی کار آمده اند و هر یک از آنها برای درآمد بیشتر ایدهای خاص هم دارند. ثبت برند یا نام تجاری از آن مواردی است که کمک بسیاری برای درآمد بیشتر به شما میکند، پس اگر به دنبال اطلاعاتی در رابطه با ثبت علائم تجاری و مراحل آن هستد، ادامه مطالب را از دست ندهید.
ضرورت ثبت برند و علائم تجاری
اولین موضوعی که باید به آن بپردازیم، ضرورت ثبت برند است که اصلاً شما چرا باید برندی داشته باشید. به دلیل اهمیت این موضوع در همین قسمت ابتدایی آن را بررسی میکنیم.
برند در واقع نام تجاری شما است که به ثبت رسیده و فقط برای خود شما ست. تصور کنید که نامی تجاری خاص را برای خود انتخاب کرده اید و مشغول به فعالیت هستید. هیچ یک از ما نمیخواهیم که کسب و کاری دیگر هم از آن نام استفاده کند، به خصوص کسب و کارهایی که مشابه هستند.
ثبت برند به شما این اطمینان را میدهد که نامی منحصر به فرد انتخاب کرده اید و البته در آینده هم همین نام برای شما خواهد ماند و شخص یا شرکت دیگری نمیتواند از آن استفاده کند. این موضوع در بعضی از موارد حساسیت زیادی پیدا میکند.
مراحل ثبت برند
از آنجایی که ثبت برند اهمیت بالایی دارد، در ادامه مراحل لازم برای این کار را شرح میدهیم تا با این موضوع آشنایی بیشتری داشته باشید. البته به این نکته دقت داشته باشید که ثبت برند کار ساده ای نیست و باید از تخصص و مهارت یک کارشناس برای این کار کمک بگیرید.
انتخاب نام
یکی از مهمترین مراحل ثبت یک برند انتخاب نامی مناسب است. ثبت نام تجاری یا همان برند را اداره مالکیت معنوی انجام میدهد و کارشناسهای این اداره هم حساسیت زیادی بر روی انتخاب نام دارند، از این رو لازم است که نکات مهمی را در رابطه با انتخاب نام در نظر بگیرید.
نام انتخابی شما باید منحصر به فرد باشد، یعنی در زمینه فعالیتی شما تا به حال برندی با این نام به ثبت نرسیده باشد. این موضوع به حدی حساسیت دارد که حتی نام انتخابی شما نباید مشابه با برند ثبت شده ای در زمینه فعالیتی شما باشد.
از نام اشخاص نمیتوانید برای برند خود استفاده کنید. نام برند شما میتواند چند سیلابی هم باشد، اما به شما پیشنهاد میدهیم که نامی تک سیلابی و منحصر به فرد را برای خود انتخاب کنید، در این حالت چنین نامی بیشتر و بهتر در یاد مشتریها میماند.
جمع آوری مدارک
همانطور که میدانیم ثبت برند یک کار اداری به حساب می اید و مانند بسیاری از کارهای اداری دیگر به یک سری مدرک خاص نیاز دارد. اگر چه در ادامه لیستی از این مدارک را بیان میکنیم، اما به طور کلی دقت داشته باشید که شما باید قبل از اقدام برای ثبت برند مدارک را جمع اوری کنید.
تکمیل فرم
برای ثبت یک برند در ابتدا باید به صورت اینترنتی و غیر حضوری فرمهای مربوط به آن را تکمیل کنید. برای این کار باید به وب سایت رسمی اداره مالکیت معنوی مراجعه کرده و اطلاعات خواسته شده را به طور دقیق تکمیل کنید.
به این نکته توجه داشته باشید که اطلاعات خواسته شده را با دقت تکمیل کنید، اشتباه در اطلاعات وارد شده میتواند زمان را برای شما به عقب بی اندازد و این موضوع به هیچ عنوان خوشایند نیست.
نوع برند خود را مشخص کنید
یک برند میتواند به دو صورت ثبت شود. در حالت اول مالک برند یک شخص حقیقی است و در حالت دوم مالک برند یک شخص حقوقی یا شرکت است. نوع برند شما به کسب و کاری که دارید مرتبط است، از این رو برای انتخاب آن باید به فعالیتهای خود دقت داشته باشید. این نکته را هم به خاطر داشته باشید که معمولاً مشتریهای شما از نوع مطلع نمیشوند، پس تاثیری بر روی معروف شدن برند شما ندارد.
تعداد طبقات برند را مشخص کنید
قصد دارید در چه زمینههایی فعالیت کنید؟ تعداد طبقههای برند هم موضوعی است که در قبل از ثبت باید به آن دقت داشته باشید.
بارگذاری مدارک
بعد از تکمیل اطلاعات باید مدارک خواسته شده را به در وب سایت بارگذاری کنید. به این موضوع دقت داشته باشید که متناسب با موضوع فعالیت شما مدارک میتواند متفاوت باشد. در بعضی از موارد شما برای فعالیت به مجوز هم نیاز خواهید داشت، همانطور که گفتیم این مجوز متناسب با موضوع فعالیت شما است و به همین دلیل نمیتوان این مجوزها را به طور قطعی مشخص کرد.
تائیدیه کارشناس
در این مرحله باید منتظر باشید که کارشناس اداره مالکیت معنوی مدارک شما را بررسی کند. در این مرحله اگر نام مناسبی را انتخاب کرده باشید، لوگوی شما مشکلی نداشته باشد، مدارک و مجوزهای دریافتی را به طور کامل و صحیح ارائه داده باشید و… کارشناس شما را تائید میکند و این مرحله را هم پشت سر گذاشته اید.
البته به این موضوع هم دقت داشته باشید که اگر کارشناس اداره مالکیت معنوی درخواست شما را رد کند، شما میتوانید مشکل وارد شده را برطرف کرده و مجدد درخواست خود را ارائه دهید، پس نگران این موضوع نباشید.
انتشار آگهی در روزنامه
آخرین موردی که از ثبت برند و مراحل آن باید در نظر داشته باشید، انتشار یک آگهی در روزنامه است. در این مرحله شما تائیدیه کارشناس را گرفته اید و برند شما به طور قانونی ثبت شده است، اما برای اطلاع رسانی باید در روزنامه یک آگهی منتشر کنید.
هزینه ثبت برند
بعد از آنکه در رابطه با ثبت برند و مراحل آن اطلاعاتی را بیان کردیم، حال لازم است که در رابطه با هزینههای ثبت برند هم اطلاعاتی را در اختیار داشته باشید، اینکه بدانید ثبت یک برند چه هزینهای را برای شما به دنبال دارد به شما کمک میکند که بهتر بتوانید برای انجام آن برنامه ریزی کنید و بودجهای مناسب را در نظر بگیرید تا در ادامه با مشکلاتی رو به رو نشوید.
تعداد طبقات
هر برندی با توجه به کارهایی که انجام میدهد تعداد طبقهای خاص دارد. این تعداد طبقات با توجه به فعالیت شما مشخص میشود. هرچه تعداد طبقههای برند بیشتر باشد، در نهایت باید هزینه بیشتری هم برای آن بپردازید.
نوع برند
همانطور که در مطالب بالا به این موضوع اشاره کردیم برندها دو نوع دارند، به این موضوع دقت داشته باشید که برند با مالکیت شخص حقوقی هزینهای بیشتر از برند با مالکیت شخص حقیقی برای شما به دنبال خواهد داشت.
مجوزهایی که برای کار لازم دارید
دریافت مجوز هم به هزینه نیاز دارد، از این رو هزینهای که برای مجوزها هم پرداخت میکنید، در لیست هزینه ثبت برند باید قرار داد.
آگهی در روزنامه
برای انتشار آگهی در روزنامه باید هزینهای را هم پرداخت کنید، این هزینه را هم به دفتر روزنامه پرداخت خواهید کرد.
در مطالب بالا سعی بر این داشتیم که در رابطه با ثبت برند اطلاعاتی کاربردی را بیان کنیم، اگر شما در این رابطه سوالی دارید با کارشناسان ثبتی موسساتی چون ثبت شرکت ثبتینو، ثبت کاج، ثبت میزان، فکر برتر و ثبت ونک تماس بگیرید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما