عباس ذهبی در مورد این مقاله به خبرنگار مهر گفت: ابن سینا در حوزه منطق کلاسیک یا سنتی نوآوریهای برجسته ای دارد و به یک معنا تأثیر چند قرنی منطق ارسطو را که تقریبا همه جهان را در بر گرفته بود تغییر میدهد. ابتکارات ابن سینا به ویژه در منطق دانان مسلمان بعد از خود به شدت تأثیرگذار بوده است. در این میان در میان آثار منطقی اشاره هایی به این ابتکارات شده ولی به طور مستقل تاکنون به این بحث پرداخته نشده است.
این مدرس و پژوهشگر فلسفه در ادامه تصریح کرد: در حقیقت در سنت منطقی رایج، تأکید بر این است که ابن سینا تماما شارح ارسطو بوده است و در منطق خیلی مطلب جدیدی نگفته است. ولی در این مقاله نشان داده شده که اولا از لحاظ کمی حجم آثار منطقی ابن سینا خیلی بیشتر از ارسطو بوده است.
وی افزود: دیگر اینکه از لحاظ کیفی ابن سینا به ظرایف و ابتکاراتی دست زده که در آثار ارسطو و شارحین آن مشاهده نمی شود. برخی از آنها برجستگی فوق العاده ای دارند به حدی که حتی به یک معنا امروز هم قابل ارائه هستند و در حقیقت در این مقاله به این ویژگیها پرداخته شده است.
همایش جهانی منطق که سال گذشته در کشور سوئیس برگزار شده بود امسال 15 تا 31 شهریور با حضور صاحبنظران 40 تا 50 کشور در چین برگزار می شود .
نظر شما