۲۶ تیر ۱۴۰۰، ۱۲:۲۷

معاون وزیر صمت به مهر اعلام کرد؛

دولت برنامه‌ای برای واردات لوازم خانگی ندارد

دولت برنامه‌ای برای واردات لوازم خانگی ندارد

معاون وزیر صمت با بیان اینکه دولت برنامه‌ای برای واردات لوازم خانگی خارجی از محل منابع بلوکه شده ایران ندارد، گفت: برای کاهش قیمت تمام شده تولیدات داخلی می‌توانیم با خارجی‌ها مذاکره کنیم.

عباس تابش در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره نگرانی تولیدکنندگان لوازم خانگی از احتمال آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کره و احتمال واردات لوازم خانگی تاکید کرد: واردات لوازم خانگی در دستور کار نیست.

وی ادامه داد: شرکت‌های خارجی اگر شرایط ما را بپذیرند اجازه ورود به کشور خواهند داشت اما اگر شرایط ما را نپذیرند اجازه واردات نخواهیم داد. تا دیروز ما به دنبال تکنولوژی بودیم اما امروز خودمان تکنولوژی ساخت داریم. وقتی این تکنولوژی را داریم خارجی‌ها نمی‌توانند هزینه تکنولوژی ساخت را به ما تحمیل کنند. لذا با شرایط برابر می‌توانند با ما مذاکره کنند نه از موضع بالاتر که ما را استثمار کنند و هر وقت دلشان خواست کشور را ترک کنند.

معاون وزیر صمت تصریح کرد: البته تولید داخل به این معنا نیست که صد در صد قطعات لوازم خانگی را داخلی سازی کرده‌ایم بلکه قسمتی از این قطعات ساخت داخل هستند و مابقی به صورت سی کی دی و … وارد کشور می‌شود. اگر توافقی شکل بگیرد و شرکت‌های خارجی با شرایط ما راه بیایند وضعیت بهتر می‌شود چراکه امروز یکی از مشکلات بهای تمام شده ما این است که قطعات از کشورهای مختلف باید وارد کشور شود که این موضوع هزینه تمام شده کالا را بالاتر برده است. بنابراین در مذاکره هم به دنبال بهبود شرایط برای تولیدکنندگان داخلی خواهیم بود.

وی در عین حال با تاکید بر اینکه انحصاری در بخش لوازم خانگی کشور نداریم افزود: انحصار زمانی شکل می‌گیرد که تعداد تولیدکنندگان کم باشد در حالی که الان تعداد تولیدکنندگان بسیار زیاد است.

رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان افزود: شرکت‌های ایرانی برای کسب بازار با هم رقابت می‌کنند. رقابت بسیار نزدیکی بین این شرکت‌ها برای جلب رضایت مصرف کنندگان وجود دارد. وقتی تعداد تولیدکنندگان زیاد است، یعنی تنوع کالا هم داریم.

نحوه مبارزه با قاچاق لوازم خانگی

تابش در مورد نحوه مبارزه با قاچاق لوازم خانگی، اظهار داشت: مبارزه با قاچاق لوازم خانگی باید به صورت کامل و دقیق در دستور کار قرار گیرد، اظهار داشت: مبارزه با قاچاق کالا دو بخش دارد؛ یک بخش اینکه حتماً در حاکمیت باید همه ابزارها و دستگاه‌های مرتبط با موضوع قاچاق از جمله دستگاه‌هایی که موظف به التزام بخشی به مرز هستند، دستگاه‌هایی که متولی التزام بخشی به تردد و ترانزیت کالا هستند و دستگاه‌هایی که موظف به التزام بخشی به بخش عرضه هستند، با همکاری یکدیگر و به صورت جدی جلوی عرضه کالای قاچاق را بگیرند.

رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان افزود: از سویی دیگر کالای قاچاق خدماتی در داخل کشور ندارد و نماینده‌های موجود امکان خدمات دهی به این محصولات را ندارند؛ اما وقتی کالایی تولید داخل می‌شود یعنی خدمات قبل از فروش و خدمات پس از فروش دارد و مردم با اطمینان خاطر می‌توانند از این کالا استفاده کنند و در صورت خرابی هم می‌توانند برای تعمیر به نمایندگی ارسال کنند. بنابراین بخش دوم مبارزه با قاچاق کمکی است که مصرف کنندگان نهایی به ما می‌کنند.

وی ادامه داد: مصرف کنندگان اگر به خدمات قبل از فروش و پس از فروش توجه داشته باشند و تولید داخل را به کالای خارجی ترجیح دهد هم سطح تولید لوازم خانگی داخلی افزایش می‌یابد که این موضوع بهای تمام شده کالا را هم کاهش می‌دهد و با قیمت ارزان‌تری در بازار عرضه می‌شود.

کد خبر 5259376

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • DE ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۶
      1 1
      "امروز خودمان تکنولوژی ساخت داریم. وقتی این تکنولوژی را داریم خارجی‌ها نمی‌توانند هزینه تکنولوژی ساخت را به ما تحمیل کنند." <------> "امروز یکی از مشکلات بهای تمام شده ما این است که قطعات از کشورهای مختلف باید وارد کشور شود که این موضوع هزینه تمام شده کالا را بالاتر برده است."!!!!!
    • IR ۱۵:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۶
      0 1
      حرف‌معاون وزیر تناقض و تعجبی نداره. تکنولوژی با قطعات فرق می کنه.
    • DE ۲۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۶
      1 0
      همین آقایان مدعی شدند که آبگرمکن دیواری (شاخ غول و شکستند!) را به افقانستان، عراق، شمال آفریقا و اروپا بویژه ایتالیا صادر کردند. بوش آلمان خوشحال از "همکاری" با شرکت بوتان ایران برای ساخت لوازم گاز سوز. بوش: "ایران پتانسیل بسیار زیادی دارد: یک بازار ایده آل برای گسترش بیشتر تجارت بین المللی ما" !!
    • DE ۲۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۶
      1 0
      ”داخلی سازی” در ایران یعنی کپی کردن و وارد کردن قطعات مهم که بهای تمام شده را به شدت بالا میبرند! این است آن "تکنولوژی" ادعایی! وقتی ایران خودرو برای طراحی خودرو "داخلی" چند ده میلیون یورو به شرکت ایتالیایی میدهد و برای طراحی موتور سه سیلندر چند ده میلیون یورو به شرکت آلمانی و اتریشی میدهد ...
    • DE ۲۲:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۶
      1 0
      ... طبیعی است که بهای تمام شده خودروی "داخلی" گران میشود. مپنا تکنولوژی e و f کلاس توربینهای گازی را از زیمنس آلمان خرید، چندین میلیارد یورو پرداخت و ادعای عریض و طویل در "همه نوع" طراحی دارد! شرکت رینگ چرخ آلمنیومی خودرو در رفسنجان تمامی ماشین آلات، اطلاعات تکنولوژی، لیسانس، ... را از شرکت ...
    • DE ۲۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۶
      1 0
      ... آلمانی خرید و ادعای "دانش بنیان" دارد! ... قراردادها سری اند و مردم از آنها بیخبر و بازار ادعاها داغ!