به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، تایوان در اقدامی که خشم چین را در پی خواهد داشت از دایر کردن سفارت دوفاکتو (غیررسمی) خود در لیتوانی خبر داد که یکی از کشورهای حوزه دریای بالتیک است. تایپه نام این مرکز را «دفتر نمایندگی تایوان» عنوان کرد.
لیتوانی هم اوایل سال جاری میلادی مدعی شده بود که قصد دارد دفتر نمایندگی را در تایوان دایر کند حال آنکه ماه میلادی گذشته نیز از اهدای ۲۰ هزار دوز واکسن کرونا به این جزیره خودمختار خبر داد که بخشی از تمامیت ارضی چین محسوب می شود.
آمریکا از اقدام تایوان مبنی بر ایجاد سفارت دوفاکتو در لیتوانی استقبال کرده و مدعی است هر کشوری باید از آزادی عمل برای برقراری رابطه نزدیکتر و همکاری های بیشتر با تایوان برخوردار باشد.
فقط ۱۵ کشور با تایوان رابطه دیپلماتیک رسمی دارند حال آنکه دایر کردن سفارت های غیررسمی که اغلب ناظر بر روابط تجاری هستند، امر معمول تری است.
این در حالی است که طبق اصل چین واحد، برقراری رابطه دیپلماتیک مستقیم با تایوان ممنوع است و طرف گفتگوی کشورها، دولت پکن محسوب می شود.
اما از دوره ترامپ به این سو، شاهد تغییر تدریجی رفتار آمریکا و تمایل برای برقرای رابطه دیپلماتیک خارج از عرف با تایپه بوده ایم.
آمریکا با تحریک جریان های جدایی طلب مناطق تابع چین به دنبال مهار قدرت یابی پکن در ایندوپاسیفیک است که به اصلی ترین عرصه تقابل قدرت های جهانی در قرن ۲۱ بدل خواهد شد.
نظر شما