۳۱ تیر ۱۴۰۰، ۹:۳۴

با وجود ظرفیت‌های فراوان؛

روستائیان خراسان شمالی در قعر جدول درآمدزایی کشور قرار گرفتند

روستائیان خراسان شمالی در قعر جدول درآمدزایی کشور قرار گرفتند

بجنورد- خراسان شمالی دارای ظرفیت‌های پرشماری در حوزه کشاورزی و دامپروری است اما روستائیان این استان در قعر جدول درآمدزایی قرار دارند.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: مرکز آمار ایران روز گذشته با انتشار آماری وضعیت درآمد و هزینه خانوارهای کشور را تشریح کرد.

این گزارش تفصیلی نشان می‌دهد متوسط هزینه‌ی کل خالص سالانه یک خانوار شهری ۳۹۲,۶۲۱ هزار ریال بوده است که نسبت به رقم مشابه در سال قبل ٣١ درصد رشد داشته است.

متوسط درآمد اظهار شده سالانه یک خانوار شهری نیز ۷۶۴,۷۴۶ هزار ریال بوده که نسبت به سال قبل، ٣٨ درصد افزایش داشته است.

اما در این گزارش سعی می‌شود به وضعیت درآمد و هزینه خانوارهای خراسان شمالی نگاهی بیندازیم.

خانوارهای شهری خراسان شمالی در سال گذشته ۳۵۱,۹۴۳ هزار ریال هزینه داشته‌اند و از سوی دیگر ۴۸۲,۵۶۰ هزار ریال درآمد کسب کردند.

از آنجایی که عموم شهرهای خراسان شمالی کمتر توسعه یافته بوده و باتبع هزینه‌هایی مانند اجاره کمتر از سایر استان‌ها است، می‌توان پایین بودن میزان هزینه خانوار شهری استان را توجیه کرد. اما میزان درآمد خانوارهای شهری خراسان شمالی اصلاً مناسب نیست به طوری که فقط یک استان دیگر وضعیت نامناسب‌تری از خراسان شمالی دارد.

وضعیت آب و هوایی بسیار مناسب خراسان شمالی، ظرفیت‌های فراوان کشاورزی و فعالیت صنایعی همچون پتروشیمی و فولاد در استان از جمله عواملی است که باید اختلاف درآمدی خراسان شمالی و دیگر استان‌ها را بیشتر کند اما اکنون به دلیل عدم استفاده از این ظرفیت‌ها خراسان شمالی در وضع درآمدی خوبی قرار ندارد.

درآمد اندک روستاییان خراسان شمالی

این ظرفیت‌های گسترده در روستاهای استان بیشتر نیز می‌شود به طوری که کشاورزی در عموم روستاها رونق داشته و دامپروری شغل اصلی مردم محسوب می‌شود. خراسان شمالی یکی از استان‌های قطب دامپروری کشور است که بیش از نیاز خود دام سبک و سنگین پرورش می‌دهد لذا می‌بایست درآمد روستاییان خراسان شمالی بسیار مطلوب باشد.

اما بر خلاف پیش بینی‌ها سطح درآمدی روستاییان خراسان شمالی نسبت به سایر نقاط کشور با اختلاف زیاد کمتر است. استان خراسان شمالی با درآمد ۲۵۴۰۰۰ هزار ریالی پس از سیستان و بلوچستان در قعر جدول قرار دارند. باقی استان‌ها در این آمار حداقل ۲۵ درصد وضعیت بهتری نسبت به خراسان شمالی را ثبت کرده‌اند.

حال باید این پرسش پاسخ داده شود که علی رغم وجود ظرفیت‌های پرشمار کشاورزی و دامپروری در خراسان شمالی، چرا میزان درآمد خصوصاً در مناطق روستایی به شدت پایین است؟

کد خبر 5263237

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha