فرمانده حشد شعبی:

آمریکا برای خارج کردن نظامیان خود از خاک عراق جدیت ندارد

آمریکا برای خارج کردن نظامیان خود از خاک عراق جدیت ندارد

یکی از فرماندهان گروه مقاومتی «حشد شعبی» عراق اعلام کرد: ایالات متحده آمریکا برای خارج ساختن نظامیان خود از خاک عراق جدیت ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المعلومه، «قاسم الکریطی» از فرماندهان حشد شعبی در سخنانی تأکید کرد که آمریکایی‌ها برای خارج ساختن نیروهای نظامی‌شان از خاک عراق جدیت لازم را ندارند.

بر اساس این گزارش، این فرمانده حشد شعبی در ادامه اظهارات خود افزود: آمریکایی‌ها هم اکنون در عراق حضور دارند و ادعاها درباره کاهش تعداد نیروهای آمریکایی یک دروغ بزرگ محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: دوربین‌های حرارتی واقع در استان صلاح الدین نحوه هلی برن عناصر تکفیری داعش در داخل این استان توسط بالگردهای ایالات متحده آمریکا را ثبت و ضبط کرده اند. الکریطی افزود: ما نیازی به حضور نیروهای خارجی در کشورمان نداریم و قادر به حمایت از خود هستیم.

روز گذشته هم «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق گفته بود: عراق هیچ نیازی به نیروهای رزمی ایالات متحده آمریکا ندارد. در مذاکرات با طرف آمریکایی تاکید کردیم که نیازی به حضور هیچ نیروی رزمی بیگانه در اراضی عراق نداریم.

افزون بر این، «سمیر عبید» تحلیلگر مسائل سیاسی عراق نیز گفته است: داعش اخیراً در عراق فعال شده است و در بغداد، دیالی، کرکوک و مناطق دیگر عملیات‌هایی را انجام داده است. نظامیان آمریکایی به بهانه مبارزه با تروریست‌های داعش از عراق خارج نخواهند شد.

اخیراً هم کمیته هماهنگی گروه‌های مقاومت عراق بیانیه‌ای را در خصوص مذاکرات راهبردی میان این کشور و ایالات متحده آمریکا صادر کرد. کمیته هماهنگی گروه‌های مقاومت در بیانیه مذکور بر لزوم خروج تمامی نظامیان ایالات متحده آمریکا از خاک عراق تأکید کرده است‌. در ادامه این بیانیه اعلام شده است که مقاومت عراق اجازه تداوم بقای نظامیان آمریکایی در خاک خود را نخواهد داد.

کمیته هماهنگی گروه‌های مقاومت عراق همچنین در بیانیه مذکور اعلام کرده است که مأموریت نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا در عراق دفاع از امنیت رژیم صهیونیستی و جاسوسی از مقاومت است. اگر آمریکایی‌ها بخواهند از عراق عقب‌نشینی کنند، باید از وجب به وجب خاک آن عقب بنشینند.

گروه های مقاومت عراق تأکید کرده‌اند که در صورت عدم خروج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور، عملیات‌های نظامی علیه آنها بیش از پیش تشدید خواهد شد با این حال، «فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق نیز اخیراً سخنانی را همزمان با آغاز گفتگوهای راهبردی با واشنگتن مطرح کرد که انتقادات زیادی را به دنبال داشت. در همین ارتباط، وزیر خارجه عراق با بیان اینکه روابط بغداد- واشنگتن گسترده است، گفت: نیروهای امنیتی عراق همچنان به برنامه‌های آموزشی آمریکا و تجهیز تسلیحاتی از سوی این کشور نیاز دارند. این سخنان واکنش برخی شخصیت‌های عراقی را به دنبال داشت.

در همین راستا، «قیس الخزعلی» دبیرکل جنبش «عصائب اهل الحق» عراق گفت: اظهارات وزیر خارجه عراق مبنی بر اینکه نیروهای عراقی همچنان به کمک نیروهای آمریکایی نیاز دارند، بسیار تأسف بار است.

وی افزود: این اظهارات از سوی ما و هر فرد عراقی که به نهادهای نظامی امنیتی خود افتخار می‌کند مردود است و نشانگر حقیقت توانمندی‌های نیروهای ارتش، پلیس فدرال، حشد شعبی، مبارزه با تروریسم و تجارب آنها پس از کسب پیروزی مقابل داعش نیست.

از سوی دیگر، «نصر الشمری» معاون دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی نجباء در این زمینه تصریح کرد: اظهارات وزیر خارجه عراق باعث تأسف است. این سخنان در راستای خواست آمریکایی مطرح شده که به هر بهانه‌ای به دنبال طولانی کردن حضور خود عراق و ادامه نقض حاکمیت و غارت ثروت‌ها و تهدید امنیت آن هستند.

الشمری همچنین ضمن مخالفت با اظهارات فواد حسین تأکید کرد: این گونه سخنان توهین به نیروهای امنیتی عراقی و توانمندی‌های آنها تلقی می‌شود. عراقی‌ها با توجه به توانمندی‌های نظامی که دارند می‌توانند از کشور خود در مقابل هر گونه چالش داخلی و خارجی محافظت کنند.

بدیهی است که نتیجه هرگونه مذاکره با ایالات متحده آمریکا در چارچوب گفتگوهای راهبردی می‌بایست به تسریع در روند خروج نظامیان بیگانه از خاک عراق منجر شود. این همان مسأله‌ای است که گروه‌های مختلف مقاومت در عراق نیز روی آن تأکید کرده و خواستار آن شده‌اند. کاملاً واضح است که احزاب، جریان‌ها و گروه‌های مختلف عراقی از ورای مذاکرات و گفتگوهای استراتژیک میان بغداد و واشنگتن تنها انتظار تحقق یک نتیجه را دارند و آن نیز چیزی جز خروج نظامیان آمریکایی نیست.

کد خبر 5264980

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
      0 0
      فشار حقوقی، سیاسی و افزایش مخاطرات نظامی حضور نظامیان آمریکایی در منطقه و ایجاد اخلال در تدارکات و لجستیک ارتش آمریکا به دلیل فاصله زیاد سرزمین اصلی این کشور با منطقه می تواند منجر به زمین گیر شدن ارتش آمریکا در منطقه شود و در آخر مجبور به دادن امتیاز و خروج خواهند شد