خبرگزاری مهر - گروه استانها: امسال هم مانند سالهای گذشته جلوههای مردمی بزرگداشت «عیدالله الاکبر» در گوشه گوشه شهر با موکبهای عیدانه چشم نوازی میکند.
یکی از سنتهای حسنه در عید سعید غدیر خم که از بزرگترین اعیاد مسلمانان است و روایاتی درباره آن نقل کردهاند، سنت غذا دادن به افراد یا همان اطعام مؤمن است. امام صادق (ع) در این باره فرمود: غذا دادن به یک مؤمن در روز عید غدیر ثواب اطعام یک میلیون پیامبر و صدیق (در رأس آنها خود ائمه معصومین) و یک میلیون شهید (در رأس آنها حضرت عباس (ع) و شهدای کربلا) و یک میلیون فرد صالح در حرم خداوند را دارد. (بحار، ج. ۶ ص :۳۰۳).
در جای دیگر ایشان فرمودند غذا دادن به یک نفر در این روز مانند غذا دادن به همه پیامبران و صدیقان است. (مفاتیح الجنان، ص: ۵۰۰) به گونهای که امام صادق (ع) این روز را روز اطعام الطعام نامیدند.
با توجه به پشتوانه روایی ارزشمند، اطعام در این روز طرفداران زیادی دارد.
شادی کودکانه با پیتزاهای عیدانه
در این میان بعضی از عاشقان مولا علی (ع) به شیوههای خلاقانه سعی در بزرگداشت این عیدبزرگ داشتند.
واحد خیریه گروه جهادی انصار المهدی (عج) که متشکل از بچههای قدیمی و فارغ التحصیل اتحادیه انجمنهای اسلامی هستند، با انتخاب یک غذای متفاوت سعی کردند در اطعام روزغدیر شهیم سوند و شادی قشرمخاطب خود را مضاعف کنند.
خانم باعرضه در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این تصمیم توضیح داد: بعد از بازخورد قشنگی که سال گذشته در میلاد امام رضا (ع) از دادن پیتزا به بچههای نیازمند گرفتیم، تصمیم گرفتیم امسال عید غدیر در روز اطعام الطعام این طرح قشنگ را تکرار کنیم.
وی افزود: این طرح که قرار بود برای ۱۰۶ خانواده دانش آموز نیازمند اجرا شود با استقبال و حمایت بی نظیر مردم گسترش پیدا کرد و بیش از هزار و ۵۰۰ پیتزا سفارش و سازماندهی شد.
باعرضه با اشاره به همکاری یکی از رستورانهای شیراز برای تهیه این تعداد پیتزا خاطرنشان کرد توزیع این پیتزاها از ظهر چهارشنبه آغاز شده و برای شام شب عیدغدیر هم توزیع داشتیم و پخت و توزیع پیتزاها تا پنج شنبه شب ادامه دارد.
با توجه به استقبال چشمگیر از این طرح، برای پخش پیتزا تیم کادر قدیمی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان شیراز و مدارس تحت پوشش خیریه گروه جهادی انصار المهدی (عج) و خیریههای سطح شهر شیراز و اعضای گروه جهادی انصار المهدی و خانوادهها و رفقای اعضای گروه جهادی همه سهیم شدند. هماهنگی با رستوران توسط یکی از اعضا که ارتباط خانوادگی با مسئولین رستوران داشت رقم خورد و خود رستوران هم در این طرح سهیم شدند و مجاهدانه و مخلصانه به میدان آمدند.
باعرضه تاکید داشت: عملیات عید غدیر رو با توسل به امین رسول الله (ص) علی ابن ابی طالب (ع) با رمز عملیاتی «یا امیر المومنین (ع)» آغاز کردیم و همچنان ادامه میدهیم.
عیدانه با عطرمیوههای تابستانی
در عین حال خیران دیگری نیز هستند که طرحهای خلاقانه ای برای این عیدانه اجرا کردند. خانواده مروجی هم خلاقیت جالبی برای بزرگداشت غدیر به خرج دادند و وقتی دیدند اطعام غدیر و غذای نذری اطراف شأن زیاد شده، باتوجه به قیمت سربه فلک کشیده میوههای فصل سراغ نذر میوه رفتند. این خانواده عاشق اهل بیت عملاً نشان دادند برای فعالیتهای عیدانه و بزرگداشت غدیر الزاماً نیازی به گروه و تشکیلات و مؤسسه نیست. یک فراخوان در جمع خانوادگی خود اعلام کردند و با حدود ۱۵ میلیون تومان سبدهای جذابی از میوههای فصل پرکردند شادی عیدانه رو با اقشار مستضعف و کودکان کار سهیم شدند.
خانم فهیمه جمشیدی همسر آقای مروجی درباره این برنامه در گفتگو بامهر توضیح داد: ما خیلی دوست داشتیم برای عید غدیر اطعام کنیم، وقتی دیدیم که گروههای زیادی در این روز غذای نذری پخش میکنند، تصمیم گرفتیم سراغ نذر میوه برویم. مخصوصاً با گرانی شدید این روزها، اقشار زیادی از مردم توانایی خرید میوه ندارند و خصوصاً بچهها ممکن است بیشتر در حسرت چشیدن میوههای تابستانه باشند. به همین خاطر تصمیم گرفتیم با دادن فراخوان بین دوستان و اطرافیان، به نیت امیر المومنین (ع)، هر مبلغی که جمع شد، صرف خرید میوههای تابستانه کنیم و گروه هدف ما هم بچهها بودند. این تصمیم خودجوش از درون خانواده خودمان بود ولی به یاری خدا با استقبال خوبی مواجه شد وحاضران به غایبان رساندند. حتی از شهرهای دیگر و از خارج از ایران هم کمک کردند. از مبالغ خیلی کم تا خیلی زیاد از طرف افرادی واریزی داشتیم که اصلاً شناخت قبلی نداشتیم.
وی درباره نام طرح نیز توضیح داد: بخاطر همین که یک برنامه خانوادگی بوده اسم خاصی نگذاشتیم ولی انشاالله میخواهیم این برنامه یک جریان بشود و هرسال مثل یک سنت با کمک خود امیر المومنین (ع) ادامه داشته باشد.
جمشیدی خاطرنشان کرد: ما فکر کردیم برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست و استفاده بی مورد از ظروف یک بار مصرف، ظرفهای پایدار بگیریم که بعد هم بتوانند از آن استفاده کنند. پس سبدهایی خریدیم که به اندازه یک خانواده در آن میوه بچینیم. مگنت هایی با پیام غدیرخم هم آماده کردیم که یادگاری ماندگاری برای بچهها بشود.
به عشق امام علی (ع) حساب شما تسویه شد!
گروه جهادی نادیان هم باتوجه به ثواب اطعام در روز غدیر به شیوه دیگری این سنت حسنه را اجرا کرد.
آقای علی پور معظم مسئول فرهنگی گروه نادیان دراین باره توضیح داد: الحمدلله گروه و مؤسسات و خانوادههای زیادی برنامه پخت غذای گرم در روز عید را به خوبی اجرا میکنند و در اکثرمناطق شیراز توزیع انجام میشود. باتوجه به استقبال خوبی که از این سنت حسنه وجود دارد، ماتصمیم گرفتیم با تسویه حساب دفتری خانوادههای آبرومندی که از نظر اقتصادی در مضیقه هستند، در مغازههای محلههای هدف به شیوهای در اطعام غدیر سهیم شویم که تأمین طعام سفره ولی نعمتان تامدتی بعداز غدیرخم هم تسهیل شود. به این ترتیب هم این خانواده هامیتوانند مجدداً به راحتی در محله خود احتیاجات شأن را رفع کنند هم نذورات عیدانه به کسب و کار مغازه داران دریادلی که در این نوسانات اقتصادی نسیه را ممنوع نکردند، رونق میدهد.
وی درباره شیوه اجرانیز توضیح داد ما فراخوان این برنامه را از مدتی قبل منتشر کردیم و با مبالغی که در این فراخوان جمع شده به مغازههای محل مثل سوپری و میوه فروشی و نانوایی سرمیزنیم و حساب دفتری خانوادههای شناسایی شده را تسویه میکنیم و باتماس تلفنی ضمن تبریک روز عید به آنها اطلاع میدهیم که به عشق امام علی (ع) حساب شما تسویه شد.
یکی از اداب و سنتهای حسنه این روز هدیه دادن است. گروه دختران زهرایی نیز به خوبی این سنت حسنه را به جا آورده و با تهیه هدایای عیدانه و ارسال آن به سیستان و بلوچستان در پویش لبخند دختران سیستان با بزرگداشت این عید بزرگ به محضر اهل بیت ابراز ارادت کردند.
به گزارش مهر روز غدیر روز تهنیت گفتن، شادی، فرح و اطعام است. سیرهی اهل بیت علیهم السلام در روز غدیر غوغا میکند. مرحوم میرزا جواد آقاملکی تبریزی ۱ میفرماید: یک روز غدیر از حیث آداب سنگینتر و با کمیت تر از یک ماه رمضان است. چقدر وعدهی برکت، خیر و نور در ماه مبارک رمضان داریم اما آداب و اعمال یک روز غدیر افضل از ماه مبارک رمضان است.
نظر شما