۱۰ مرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۳۰

طرح «مهرانه» در دادگستری استان مرکزی اجرا شد؛

استفاده از ظرفیت «خیرین پیشگیری» در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی

استفاده از ظرفیت «خیرین پیشگیری» در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی

اراک- مسئول دفتر مشارکت‌های مردمی و سرمایه اجتماعی دادگستری استان مرکزی گفت: طرح «مهرانه» با هدف استفاده از ظرفیت «خیرین پیشگیری» استان مرکزی در حوزه کاهش اعتیاد اجرا شد.

مهرداد فولادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فعالیت‌های دفتر مشارکت‌های مردمی و سرمایه اجتماعی دادگستری استان مرکزی، گفت: این دفتر همان ستاد مردمی پیشگیری از وقوع جرم اداره کل دادگستری استان مرکزی است که ذیل اداره مشارکت‌های مردمی و ارتقای سرمایه اجتماعی معاونت اجتماعی و پیشگیری اجتماعی استان مرکزی فعالیت می‌کند و محور فعالیت‌های این دفتر مشارکت‌های مردمی و استفاده از ظرفیت‌های مردمی در پیشگیری از جرم و مباحث اجتماعی و فرهنگی است.

وی ادامه داد: بحث «خیرین پیشگیری» یکی از حوزه‌هایی است که در دفتر مشارکت‌های مردمی و سرمایه اجتماعی دادگستری استان مرکزی در مورد آن سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی صورت گرفته است و انتظار می‌رود در آینده نزدیک بحث خیرین پیشگیری در استان مرکزی ساماندهی مناسبت‌تری پیدا کند و نسبت به گذشته تقویت شود.

استفاده از ظرفیت خیرین پیشگیری مرکزی در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی

مسئول دفتر مشارکت‌های مردمی و سرمایه اجتماعی دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: خیرین در تمامی حوزه‌هایی که مردم در اجتماع با آن سرکار و دارند، فعال هستند اما به دلیل اهمیت این مهم دفتر مشارکت‌های مردمی و سرمایه اجتماعی دادگستری استان مرکزی برای اولین بار در کشور با محوریت قرار دادن تأکیدات مقام معظم رهبری بر اقدام فوق‌العاده دستگاه در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی، در این حوزه ورود جدی پیدا کرده است و با توجه به رویکرد مردمی که این دفتر دارد، بیشتر به دنبال جذب مشارکت‌های مردمی، فعالان اجتماعی و نهادهای مردمی فعال در اجتماع بوده است که در ایام اخیر از فاصله عید قربان تا عید غدیر با استفاده از ظرفیت سامانه مشارکت مردمی قوه قضائیه به نتایجی مطلوبی دست پیداکرده است.

فولادی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت‌های خیرین فقط در حوزه کمک‌های مادی نیست، گفت: در طرح خیرین پیشگیری سعی شده است که از ظرفیت خیرین در حوزه‌های سخت افرازی و نرم‌افزاری استفاده شود تا شاهد اثربخشی فعالیت‌های خیرین پیشگیری در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی و وقوع جرم باشیم.

ورود خیرین استان مرکزی در حوزه کاهش اعتیاد و توانمندسازی خانواده معتادان

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت خیرین پیشگیری در دفتر مشارکت‌های مردمی و سرمایه اجتماعی دادگستری استان مرکزی در حد شعار نبوده است و توانستیم از ظرفیت خیرین پیشگیری در طرحی به نام «مهرانه» در حوزه کاهش اعتیاد و توانمندسازی خانواده معتادان استفاده کنیم.

مسئول دفتر مشارکت‌های مردمی و سرمایه اجتماعی دادگستری استان مرکزی با اشاره به اینکه طرح مهرانه در عید غدیر سال جاری برگزار شد، گفت: این طرح ویژه معتادان و خانواده آنان است که شامل بسته‌های حمایتی، توانمندی، اشتغال، ارتقای سلامت روان معتادان و خانواده آنان می‌شود و هدف از اجرای این طرح توانمندسازی خانواده معتادان و پذیرش فرد معتاد توسط خانواده‌اش بود تا فرد معتاد راحت‌تر بتواند باز اجتماعی شود و به چرخه عادی و سالم زندگی خود برگردد.

صفر تا صد طرح «مهرانه» مردمی بوده است

فولادی بابیان اینکه صفر تا صد طرح مهرانه مردمی بوده است، گفت: در این طرح از ظرفیت ۱۰ سازمان مردم‌نهاد و ۲۰ نفر به‌عنوان اشخاص حقیقی در حوزه برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی استفاده شده است و در فاز اول این طرح که در شهرستان اراک برگزار شد ۱۰۰ خانوار زیر پوشش حمایت‌های معنوی و مادی این طرح قرار گرفتند.

در حوزه خیرین پیشگیری در کشور تاکنون کار جدی صورت نگرفته است

وی گفت: یکی از مشکلاتی که در حوزه خیرین پیشگیری وجود دارد متأسفانه عدم اطلاع کافی مردم از خیرین پیشگیری است و این بحث تاکنون بحث نویی بوده است که در آن کار ویژه نشده است و قطعاً با توجه به نو بودن بحث زمان بیشتری می‌طلبد تا افراد در حوزه خیرین پیشگیری مشارکت داشته باشند ولی با این حال دفتر مشارکت‌های مردمی و سرمایه اجتماعی دادگستری استان مرکزی توانست با فراخوان محدود در طرح مهرانه از ظرفیت اساتید و نخبگان دانشگاهی در حوزه‌های مختلف روانشناسی، مددکاری، جامعه‌شناسی و غیره برای توانمندسازی خانواده‌های معتادان استفاده کند.

مسئول دفتر مشارکت‌های مردمی و سرمایه اجتماعی دادگستری کل استان مرکزی بیان کرد: این دفتر در حوزه خیرین پیشگیری به دنبال تأسیس نهاد حمایتی جدیدی نیست بلکه در بعد سیاست‌گذاری و سوق دادن خیرین در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و وقوع جرم ورود پیداکرده است.

راه‌اندازی مجمع خیرین پیشگیری در استان مرکزی

فولادی ادامه داد: دفتر مشارکت‌های مردمی و سرمایه اجتماعی دادگستری کل استان مرکزی به دنبال راه‌اندازی مجمع خیرین پیشگیری در استان مرکزی است که ذیل این دفتر و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم اداره کل دادگستری استان مرکزی فعالیت کند.

وی در پایان بیان کرد: در حال حاضر این دفتر از ظرفیت خیرین پیشگیری در حوزه معتادان و توانمندسازی خانواده آنان استفاده خواهد کرد و قرار است فازهای بعدی طرح مهرانه در مناسبت‌های ملی و مذهبی در ابعاد وسیع‌تر شهرستانی و استانی اجرا شود.

کد خبر 5269933

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha