به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از واحد ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهای تجسمی، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از کارگاههای بیست و هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان، درباره ضرورت برگزاری این جشنواره به صورت آنلاین گفت: جشنوارههایی که مربوط به جوانان است از نظر من مهمترین رویدادهای هنر کشور هستند، چون مستورهای از فردا را به ظهور میرسانند. بنابراین توجه ما به جشنوارههای جوانان میتواند در شکلگیری تصویر هنر فردای کشورمان مؤثر باشد.
حسینی در ادامه توضیح داد: موضوع دوم این است که وقتی جشنواره هنرهای تجسمی جوانان به صورت حضوری برگزار میشد، فضای کارگاهی آن باعث میشد رفاقتی میان جوانان گردآمده از سراسر ایران به وجود آید. اگر این فضا نباشد شاید بر انگیزه جوانانی که یک سال تلاش کردهاند تأثیر بگذارد، به خصوص در سالی که به دلیل کرونا کمتر توانستیم ظهور اجتماعی داشته باشیم. برای اینکه آن فضا جبران شود و با هم بودن را تکرار کنیم بر این باور شدیم که رویدادهای هنری جوانان حتی اگر دشواریهایی داشته باشد به شکل مجازی برگزار شود. سال گذشته اولین کار آزمون ما برای برگزاری جشنواره مجازی بود و بخشی از مشکلات را باید حین کار پیدا و اصلاح میکردیم. اما امسال تجربه سال گذشته سرمایه دوستان برگزارکننده جشنواره بود و سعی کردند مشکلات از ابتدا رفع شود.
وی با بیان اینکه استمرار چنین رویدادی یک سرمایه ملی است، اظهار کرد: اگرچه این جشنواره به دوره بیست و هشتم رسیده است اما با توقفهایی که در طول مسیر داشته است، سی و اندی سال از آغاز آن میگذرد، چون استمرار این رویداد اهمیت ویژهای دارد، برگزاری آن به شکل مجازی راهی برای این است که حلقههای این سلسله متفرق نشود.
حسینی درباره حمایتهایی که از برگزیدگان جشنواره صورت میگیرد، گفت: سرنوشت پیچیدهتر از آن است که همه چیز پیشبینی پذیر باشد. زمانی که من به عنوان هنرجو در این جشنواره حضور داشتم دوستانی را دیدم که به نظرم استعداد شگفتانگیزی داشتند، اما بعداً هنر را ادامه ندادند. بنابراین نمیشود گفت هرکسی در این جشنواره شرکت میکند الزاماً از هنرمندان آینده است. البته این نافی وظیفه و تکلیف ما نیست و در سالهای اخیر تلاش کردیم نگارخانهای را آماده کنیم و در اختیار بنیاد رودکی قرار دهیم که پایگاه معرفی استعدادهای جوان باشد. سایر خدماتی هم که اداره کل هنرهای تجسمی در اختیار دارد در این جهت است که استعدادها به مرور بتوانند به فضای حرفهای نزدیک شوند. یک نمونه همین است که در جشنواره تجسمی جوانان در کنار اساتید کارگاهها یکی از برگزیدگان سالهای قبل به عنوان دستیار حضور دارد. همین انگیزهای برای جوانان میشود تا بدانند اگر تلاش کنند حتماً مورد توجه قرار میگیرند.
هادی مظفری مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی نیز در جریان این بازدید گفت: قطعاً این جشنواره بخشی از جذابیت خودش را مدیون حضور هنرمندان جوان است اما شرایط پاندمی سبک زندگی همه انسانها را تغییر داد و در بسیاری از حوزهها ما را سر دوراهی قرار داد که رویدادها برگزار نشود یا با شکل و شمایل جدید برگزار شود.
وی افزود: آنچه در جشنواره هنرهای تجسمی جوانان بسیار حائز اهمیت است آن است که افراد تا سن ۲۵ سالگی میتوانند در آن شرکت کنند. امسال افرادی در این رویداد میتوانند شرکت کنند که سال آینده شرط سنی آنها با جشنواره تطبیق نمیکند، در نتیجه با تعطیلی جشنواره این فرصت را از دست میدادند. به همین جهت به نظر من این جشنواره نباید تعطیل شود و در شرایط سخت هم باید ادامهدار باشد تا این فرصت را از هنرمندان جوان نگیریم و آنها برای حضور در صحنه هنری آماده شوند.
مظفری درباره چهرههای جدیدی که به عنوان اساتید کارگاهها و داور در این دوره از جشنواره حضور دارند گفت: به اعتقاد من برای اینکه جشنواره مسیر خود را دنبال کند میتواند بخشی از اساتید را تغیر دهد که تکرار در آن اتفاق نیفتد و جوانانی که چند دوره در این رویداد شرکت میکنند بتوانند از اساتید مختلف کسب تجربه کنند. از سوی دیگر برای اینکه این مسیر قوام لازم را داشته باشد لازم است که برخی از اساتید همواره در جشنواره حضور داشته باشند.
وی بیان کرد: برای برخی از هنرمندان جوان دیدن تعدادی از اساتید یک آرزو است و همیشه سعی کردیم این اساتید را در کنار خود داشته باشم. با این حال در سالهای گذشته سعی کردیم افراد جدید را به این جمع اضافه کنیم و در مجموع ترکیبی از اساتید و هنرمندان قدیمیتر در کنار هنرمندان جوانتری که کسوت استادی دانشگاه را دارند و در طی سال با هنرمندان جوان زیادی در ارتباط هستند را در کنار هم داریم.
کارگاههای آنلاین بیست و هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان تا روز دوازدهم مرداد در موزه هنرهای معاصر برقرار است و و پس از سه روز برپایی کارگاهها داوران آثار هنرمندان را برای انتخاب برگزیدگان داوری میکنند.
نظر شما