احسان ارکانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، در واکنش به اظهارات رئیس جمهور در مراسم تنفیذ در خصوص رشد ۶۸۰ درصدی نقدینگی، تورم ۴۴ درصدی و کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیاردی دولت، گفت: موضوعاتی که امروز رئیس جمهور مطرح کردند در دولت روحانی کتمان میشد. این آمار و ارقام غیرقابل کتمان در دولت گذشته سانسور میشد.
دولت روحانی گوش شنوایی نداشت
وی بیان کرد: نمایندگان مجلس در طول یک سال گذشته بارها این واقعیتها را اعلام میکردند اما گوش شنوایی از سوی دولت وجود نداشت. امیدوارم با حضور حجت الاسلام رئیسی، دولت کارآمدی تشکیل شود که در راستای حل مشکلات اقتصادی، گامهای بلندی برداشته شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه حل این مشکلات نیازمند راهکارهای میان مدت، کوتاه مدت و بلند مدت است، راهکارهای سریع و فوری برای کاهش مشکلات اقتصادی را تشریح کرد.
ارکانی کرد: کاهش هزینههای دولت، اولین راهکار است. زمانی که کسری بودجه وجود دارد و درآمدها محقق نمیشود، باید هزینههای زائدی که تراشیده ایم را کاهش دهیم. باید هزینههای جاری کاهش یابد تا بار کسری بودجه از روی دوش دولت برداشته شود.
وی فعال کردن سازمان مالیاتی در راستای بستن راههای فرار مالیاتی را یکی از اقدامات برای جبران کسری بودجه خواند و افزود: ثروتمندان باید مالیات بپردازند. متأسفانه امروز افرادی ثروتمند یا مالیاتی پرداخت نمیکنند یا مالیات بسیار کم پرداخت میکنند.
دولت لایحه ضربتی برای افزایش پایههای مالیاتی ارائه دهد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد: دولت و سازمان مالیاتی باید راههای فرار مالیاتی را بسته و عدالت مالیاتی ایجاد کند. باید لایحه ضربتی با شناسایی پایههای جدید مالیاتی ارائه شود. مجلس یازدهم در این راستا قدمهای مهمی برداشت. مالیات بر خانههای خالی و مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس یازدهم به تصویب رسید که از جمله اقدامات بسیار مهمی بود.
وزارت نفت از سستی خارج شده و نفت بفروشد
ارکانی گفت: در راستای کاهش کسری بودجه، دولت برای تحقق درآمدهای پیش بینی شده نفتی در بودجه ۱۴۰۰ اقدمات جدی انجام دهد. وزارت نفت در دولت جدید باید از حالت لختی و سستی خارج شده و بازارهای فروش جدید برای فروش نفت کشور بازیابی شود و راهکارهای برگشت منابع نفتی حاصل از فروش نفت نیز پیش بینی گردد.
وی با اشاره به اظهارات رئیسی مبنی بر اینکه دولت حتماً به دنبال رفع تحریم هاست اما سفره مردم را شرطی نمیکند، اظهار داشت: منکر فشار تحریمها نیستیم اما باید به این موضوع به صورت واقع بینانه نگاه کرد. سهم بوروکراسی اداری و مشکلات کسب و کار و سنگ اندازیهای دولت در مشکلات اقتصادی ۷۰ درصد و تحریمها ۳۰ درصد است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: امروز داد تولید کنندگان بلند است. آنها فقط خواستار عدم دخالت دولت در تولید و اقتصاد هستند. زیرا دولت تولید کنندگان را اسیر مجوزها کرده است. باید مجوزهای زائد حذف شوند تا اقتصاد رونق یابد.
ارکانی در خصوص مذاکرات نیز، بیان کرد: امروز توپ در زمین طرف اروپایی و امریکایی است. در دولت روحانی با هزینه گزاف سیاسی و اجتماعی و تعطیلی اقتصاد، برجام را پذیرفتند و اجرایی کردند اما طرف آمریکایی و اروپایی حاضر به اجرای تعهدات خود نشدند.
وی تأکید کرد: برای ادامه مذاکرات ابتدا باید طرف اروپایی و امریکایی تعهدات خود را اجرایی کند تا زمانی که آنها تعهدات خود را اجرایی نکردند، ادامه مذاکرات هیچ منطقی ندارد.
نظر شما