رای الیوم بررسی کرد؛

اوضاع لبنان در اولین سالروز انفجار بندر بیروت

اوضاع لبنان در اولین سالروز انفجار بندر بیروت

لبنان امروز اولین سالروز انفجار بندر بیروت را در حالی پشت سر می گذارد که با بن بست سیاسی و بحران اقتصادی دست و پنجه نرم می کند..

به گزارش خبرگزاری مهر، رأی الیوم در مطلبی به مناسبت اولین سالروز انفجار بندر بیروت آورده است: لبنان امروز اولین سالروز انفجار بندر بیروت را در حالی پشت سر می‌گذارد که با بن بست سیاسی و بحران اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند. امروز اولین سالگرد انفجار بندر بیروت است. این شهر در چنین روزی شاهد فاجعه‌ای بود که به کشته شدن حدود ۲۰۰ نفر و زخمی شدن صدها نفر و ویرانی شدید ساختمانهای مسکونی منجر شد.

این رسانه می‌نویسد: با وجود گذشت یکسال از انفجار هنوز دلایل آن مشخص نشده وتحقیقات درباره آن علنی نشده است و این باوجود مشارکت تیم تحقیق فرانسه و آمریکا از روزهای اول است. همچنان دستگاه قضائی لبنان به دنبال مسئولان و مقصران و گناهکاران حادثه است و همچنان ازحادثه بهره برداری سیاسی می‌شود و گروههای سیاسی به دنبال سوق دادن آن مطابق تمایلات سیاسی خود هستند.

رأی الیوم نوشت: در اولین سالروز انفجار شاهد بحران سیاسی و اقتصادی و معیشتی لبنانی‌ها هستیم. همچنان بن بست و دودستگی سیاسی شدید و بحران اقتصادی حاکم است. مشکلات امنیتی که هرازگاهی رخ می‌دهد، گواهی دهنده این است که دودستگی شدید به سوی درگیری پیش می‌رود و فصول سیاه و تاریک جنگ‌های داخلی لبنان را در اذهان لبنانی‌ها، تداعی می‌کند.

این رسانه می‌نویسد: در حال حاضر بیروت به دنبال درخواست‌ها برای تظاهرات و تجمع و بستن راه‌ها، نفسش حبس شده است. درخواست‌هایی برای انقلاب فراگیر علیه طبقه سیاسی حاکم که تاکنون در اداره بحران شکست خورده اند، وجود دارد.

اوضاع لبنان در اولین سالروز انفجار بندر بیروت

رأی الیوم آورده است: میشل عون رئیس جمهور لبنان در سالروز انفجار بیروت بر تحقیق شفاف و جسورانه ای تاکید کرد که به محاکمات عادلانه منجر شود.

وی تاکید کرد که تمام تلاش خود را برای از بین بردن موانع تشکیل دولت به کار خواهد بست و دست به دست نخست وزیر مأمور تشکیل کابینه می‌دهد تا همه موانع در برابر تشکیل دولت نجات لبنان از بین برود.

این رسانه نوشت: حزب الله لبنان هم در سالروز انفجار بیروت بر همدلی میان لبنانی‌ها و انسجام میان آنها به منظور عبور از این رنج و درد تاکید کرد. حزب الله لبنان اقدام جدی برای رسیدن به حقیقت کامل به دور از بهره برداری سیاسی را مورد تاکید قرار داد. حزب الله خواستار جدیت در این پرونده شد و اینکه حقایق برای مردم لبنان روشن شود.

در ۱۴ مرداد ماه سال گذشته (۱۳۹۹) انفجار مهیب و فاجعه باری بندر بیروت را لرزاند که موجب کشته شدن حدود ۲۰۰ نفر و زخمی شدن بیش از شش هزار نفر دیگر شد، از همان زمان انگشت اتهام به سوی رژیم صهیونیستی و عوامل آن در لبنان نشانه رفت.

بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان مسائل منطقه این رژیم و عوامل آن را مقصر انفجار این بندر اعلام کردند؛ انفجاری که در یک انبار حاوی دو هزار و ۷۵۰ تن نیترات آمونیوم در بندر بیروت صورت گرفت و موجب شد، بسیاری از ساختمان‌های اطراف این بندر به طور کامل ویران شود که استاندار بیروت میزان خسارت‌های وارده بر اثر این انفجار را بیش از ۱۰ میلیارد دلار اعلام کرد.

اوضاع لبنان در اولین سالروز انفجار بندر بیروت

به دنبال این انفجار شماری از مقام‌های لبنانی از جمله مدیرکل گمرک، مدیرکل بندر و شماری دیگر از مسئولان مرتبط که متهم به قصور در این فاجعه محسوب می‌شدند، بازداشت شدند که همگی از جریان ۱۴ مارس لبنان بودند.

همچنین از سوی بازپرس قضائی ویژه پرونده رسیدگی به این پرونده برای ناخدا و مالک کشتی «رسوس» مولداوی که اعلام شده چند سال پیش این محموله نیترات آمونیوم را به بندر بیروت حمل کرده و آن را رها کرده اند، به عنوان دو فرد خارجی غیرلبنانی قرار بازداشت صادر شد.

کد خبر 5273955

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha