به گزارش خبرنگار مهر، سومین دوره جشنواره ملی داستان آب که از ابتدای پاییز ۱۳۹۹ با ارسال فراخوان آغاز شد امروز پنجشنبه ۱۴ مرداد با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد. این جشنواره برای دومین سال متوالی به دلیل همه گیری کرونا به صورت برخط از طریق صفحات اینستاگرام و تلگرام جشنواره ملی داستان آب برگزار شد.
سلمان باهنر نویسنده، مدرس داستان نویسی و دبیر سومین جشنواره ملی داستان آب شامگاه امروز در آئین اختتامیه این جشنواره اظهار داشت: خشکسالیها، از بین رفتن تالابها، دریاچهها و آلوده شدن منابع آب و محیط زیست انسان را بر آن میدارد که به آب و محیطزیست بیاندیشند.
وی با بیان اینکه شرکت آب منطقهای اصفهان سه سال است که جشنواره ملی آب را برگزار و نویسندگان را برای نوشتن درباره مایه حیات دعوت میکند، افزود: سومین جشنواره ملی داستان آب از پاییز ۱۳۹۹ با ارسال فراخوان به نویسندگان سراسر کشور، مخاطبان و پارسی نویسان خارج از ایران شروع شد و تا پایان اردیبهشت سال جاری ۴۶۶ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال و بررسی آثار به گروه بازخوانی سپرده شد.
دبیر سومین جشنواره ملی داستان آب ادامه داد: از این تعداد ۲۸۴ داستان، ۶۲ روایت، ۹۲ اثر برای کودک و نوجوانان نوشته نویسندگان بزرگسال، ۲۸ اثر از نویسندگان کودک و نوجوان و همچنین ۶ اثر از پارسینویسان از چهار کشور کانادا، آلمان، آمریکا و ایتالیا بودند.
باهنر با اشاره به اینکه آثار بسیاری در ادوار گذشته از پژوهشگران به جشنواره ارسال شده که درباره آب نوشته بودند، گفت: با توجه به اینکه این جشنواره داستان نویسی و روایت درباره آب است بخش جُستار نیز به سومین دوره از جشنواره اضافه شد.
وی خاطرنشان کرد: هدف جشنواره رساندن آثار نویسندگان به مخاطبان است و برای همین آثار برگزیده دومین دوره در قالب صوت ارائه شده و دومین کتاب آثار برگزیده جشنواره نیز بزودی منتشر میشود.
در آئین اختتامیه سومین جشنواره ملی داستان آب، معصومه قدردان از اسفراین خراسان شمالی برای داستان «ب غیر آخر» مقام اول را کسب کرد؛ همچنین منیژه دادکریمی از زاهدان برای اثر <<آب میخوایید، نفت برید> > مقام دوم، عباس عظیمی نویسنده افغان ساکن ایران از اراک برای اثر < <ذکریا> > مقام سوم و اسماً دلیری از مشهد برای اثر < <عروس گاندو> > مقام چهارم را کسب کردند. عروس> ذکریا> آب>
در بخش ویژه با موضوع حوضه آبریز، لیلا راهدار از کرمان برای داستان ماهیگیر، مهسا امینی از هرمزگان برای اثر غراب جندون، محمد معین شرفایی از کرمانشاه برای داستان هشدار درباره غرق شدن قایقهای کوچک و سمیرا آرامی از تهران برای اثر آکاستیو برگزیده شدند.
همچنین داستان «از مزار تا تپههای باران خورده» از بهاره قربعلی از تهران، «پریهای زاینده رود» از مریم مدرس مطلق از اصفهان و «سفر پرماجرای قطره باران» سارا شجاعی از یاسوج به ترتیب مقام اول، دوم و سوم بخش داستانی بزرگسالان برای کودک و نوجوان را کسب کردند.
در بخش آثار نویسندگان کودک و نوجوان نیز داستان «پل» از ماهور هژیری از اسفراین، «دستی در تن انار رود» از فرید عباسی فرید از بوکان، «جزیره اشک» از دنیا اسکندر زاده از تهران و <<این داستان را بافتم برای زیر پایتان>
> سیده فاطمه انجوی نژاد از شیراز به ترتیب اول تا سوم شدند.
این>
همچنین در بخش نویسندگان خارج از ایران، الهام اکبری از بریتیش کلمبیا کانادا برای داستان غریبیها و معین مهرعلیان از ایتالیا برای اثر فونتانا برگزیده شدند.
و در بخش روایت و جُستار نیز شهلا خدیوی از تهران برای اثر «قایق سرگردان پدر» و حجت جبار دخت از ارومیه برای «جزیره» هر دو مقام اول را کسب کردند؛ همچنین «تبعید در مجاورت دریا» اثر محمد معین شرفایی از کرمانشاه و «پشت دریا شهریست» اثر محمود مرادی از گلستان در بخش روایت و جستار هر دو دوم و «جستاری در آب» از سروش عبدالهی از قزوین و «سقاخانههای تهران» از زهرا خوش نظر مقام سوم این بخش را کسب کردند.
گفتنی است جشنواره امسال در مجموع ۳۸ میلیون تومان به برندگان جایزه میدهد.
آثار برتر دومین جشنواره ملی داستان آب نیز که سال ۱۳۹۸- ۱۳۹۹ برگزار شد در قابل فایل صوتی با عنوان <<روبروی رود>
> هم اکنون ارائه شده و ۲۰ اثر برتر نخستین جشنواره ملی داستان آب (۱۳۹۷-۱۳۹۸) در کتابی با عنوان روبروی پل خواجو منتشر شده است.
روبروی>
نظر شما