خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: خبرنگاران همواره برای مشکلات اقشار مختلف مردم قلم میزنند؛ میدوند و حرکت میکنند تا گرهای از کار مردم باز شود؛ اما وقتی نوبت به خودشان میرسد صدایشان خاموش است به طوری که گویی این قشر هیچ مشکلی ندارند.
مسئولان آن چنان به فکر خبرنگاران نیستند که انگار این قشر درآمدهای میلیونی داشته و غرق در رفاه و خوشبختی است؛ اما واقعیت طور دیگری رقم خورده.
طبق اعلام خانه مطبوعات، خراسان شمالی بیش از ۲۰۰ خبرنگار فعال دارد که عموم آنها هیچ درآمد قابل توجهی ندارند و صرفاً از روی عشق و علاقه به حرفه خود میپردازند.
بسیاری از خبرنگاران استان به ویژه در شهرستانها با حقوقهای اندک و حتی نزدیک به صفر به فعالیت مشغول هستند. حق التحریرهای حداقلی باعث شده این شغل صرفاً به یک عشق تبدیل شود.
مشکلات دیگری همچون بیمه و امنیت شغلی نیز که سالهاست با خبرنگاران دست به گریبان است و تکرار آن به نظر دردی را دوا نمیکند زیرا مسئولان با مشکلات آشنا هستند؛ از این رو برای حل مشکلات، نگارش گزارش و خبر دیگر فایدهای ندارد،؛بلکه نیازمند عزم مدیران است.
اما خبرنگاران با تمام این مشکلات ساختهاند و هیچگاه وظیفه و رسالت خود را فراموش نکردند. آنها در تمام صحنهها در ردیف اول حضور داشتند؛ زمانی که کمتر کسی به علت شیوع کرونا جرأت بیرون آمدن از خانه را داشت خبرنگاران در بیمارستانها مشغول تهیه خبر بودند؛ در زمان وقوع سیل و زلزله هم این قشر پیش از مسئولان کنار مردم قرار گرفتند.
ادامه این روند برای خبرنگاران اگرچه سخت و دشوار است؛ اما عادت کردهاند و میتوانند هر طور شده زندگی خود را سپری کنند. اما اگر مسئولی برای حل مشکلات وعدهای میدهد و آن اجرا نمیشود آب سردی بر پیکره خبرنگار و خبرنگاری ریخته میشود.
یکی از این وعدهها را میتوان در بیانات استاندار خراسان شمالی جست. محمد علی شجاعی در یکی از وعدههای خود به خبرنگاران، حل مشکل مسکن این قشر را در اولویت خود قرار داد.
وعدههای بی سرانجام
استاندار خراسان شمالی ۲۰ دی سال ۹۷ با تاکید بر حمایت از شروع به کار تعاونی مسکن خبرنگاران، گفت: در این راستا یک نفر ویژه مسئولیت پیگیری امور خبرنگاران در استانداری خواهد بود.
پس از آن چند جلسه با حضور خود استاندار نیز برگزار شد اما خبرنگاران اکنون معتقدند این وعده به هیچ وجه عملیاتی نشده است.
محسن عظیمی، مدیرعامل شرکت تعاونی مسکن و رسانه بجنورد در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: همواره مسکن یکی از دغدغههای مهم خبرنگاران بوده که این مطالبه به مسئولان نیز انتقال داده شده است.
مدیرعامل شرکت تعاونی مسکن و رسانه بجنورد ادامه دارد: نسخههای کوتاه مدتی برای خبرنگاران در نظر گرفته میشد اما برای ایجاد یک حرکت پایدار برای خبرنگاران، شرکت تعاونی مسکن این قشر تأسیس شد زیرا با یکپارچه بودن بهتر میتوانستیم این مطالبه را پیگیری کنیم.
وی با اشاره به راه اندازی این تعاونی در سال ۹۸، افزود: استاندار و دیگر مدیران قول مساعدت دادند اما تاکنون وعدههای پیرامون این مسئله تحقق نیافته است.
عظیمی ضمن تشریح اقدامات این تعاونی برای خبرنگاران، گفت: اکنون بخشی از افراد به سوی پروژههای اقدام ملی مسکن سوق داده شدهاند و برای عدهای دیگر پروژه نیمه ساختی در شهرک گلستان در دست پیگیری است.
این فعال رسانهای تصریح کرد: خبرنگاران استان همراهی بسیار خوبی با این تعاونی داشتند لذا همچنان مطالبه ما برای مساعدت در تخصیص زمینهای مشارکتی پابرجاست.
وی افزود: تغییرات مدیریتی در اداره کل راه و شهرسازی استان صدماتی به تعاونی وارد کرد اما علی رغم این مسائل پیگیریها ادامه دارد.
عظیمی در ادامه با انتقاد از مسئولان استانداری گفت: جلساتی با حضور شخص استاندار برقرار شد اما نتیجهای در بر نداشت و صرفاً به برگزاری جلسه ختم شد؛ زیرا معتقدیم زمانی که استاندار به صورت مستقیم وارد یک مسئله میشود باید نتایج ملموستر باشد.
حال باید دید چه زمانی این وعده استاندار محقق خواهد شد؟ خبرنگاران با توان خود سعی در تأمین مسکن دارند اما این وعدهها باعث میشود بیش از پیش از مسئولان دلسرد شوند.
نظر شما