به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، نادر نقیلی روز یکشنبه در گفت وگویی با اشاره به وضعیت موجود مصرف آب در بخش کشاورزی استان اظهار کرد: اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار است و در کنار آن ۱۸۸ هزار هکتار جنگل و ۲ میلیون و۵۰۰ هزار هکتار انواع درجه بندی شده مراتع در استان وجود دارد.
وی افزود: حدود ۲۰۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی سالانه زیر کشت آبی میرود که حدود یک سوم کل اراضی قابل کشت کشاورزی استان را شامل میگردد و تقریباً ۶۰۰ هزار هکتار از این اراضی به سبب ماهیت اقلیمی استان هر ساله به صورت دیم به تولید محصول میپردازد. غالب بودن کشت دیم و تفاوتی بالایی که بین میزان اراضی کشت آبی و دیم در استان وجود دارد بالا بودن ریسک پذیری این استان در بخش کشاورزی را نشان میدهد.
نقیلی ادامه داد: حدود ۱۰۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی نیز شامل باغات است که میزان بسیار اندکی از آن را باغات دیم تشکیل میدهد و بقیه اراضی نیز به صورت آیش و یا در تناوب قرار میگیرند و از کل اراضی کشاورزی سالانه حدود ۸۲۰ هزار هکتار به صورت زراعی کشت میشود که از این ۸۲۰ هزار هکتار تقریباً ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن تولید محصولات زراعی و از ۱۰۲ هزار هکتار اراضی باغی نیز حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن تولید محصولات باغی برداشت میشود.
وی در مورد منابع آبی آذربایجان شرقی اظهار کرد: هر ساله در استان پنج میلیارد مترمکعب استحصال آب انجام میشود که در پنج سال گذشته ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب آن به بخش کشاورزی اختصاص داشت و محل تأمین این میزان آب شامل ۲ بخش است که یک بخش آن را منابع آب سطحی تشکیل میدهد که در سالهای عادی حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب از این منابع استحصال میگردد اما با توجه به خشکسالی در سال جاری این عدد به ۹۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
وی ادامه داد: از بخش دوم یعنی آبهای زیرزمینی نیز در سالهای گذشته حدود یک میلیارد و ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب استحصال میشد که در سال جاری این میزان به ۶۶۰ میلیون مترمکعب رسیده است بنابراین افت سطح آبهای زیرزمینی و سفرهها باعث کاهش بسیار زیاد میزان استحصال آب شده است.
نظر شما