محمدجواد عامری دبیرکل جمعیت ایثارگران در گفتگو با خبرنگار مهر، کابینه پیشنهادی آیتالله رئیسی را کابینهای نسبتاً جوان دانست و گفت: افرادی که انتخاب شدهاند همگی متخصص و تعدادی از آنها جوان هستند؛ البته مجلس حق دارد و باید سوالاتی که مطرح شده را از افراد پیشنهادی بپرسد که آیا این افراد تجربه کافی، برنامهای جدی و راهکار مناسب برای شرایط دارند یا نه.
وی افزود: ارزیابی بنده از نحوه انتخاب کابینه دولت سیزدهم این است که آقای رئیسی، افراد جوان و متعهدی که انرژی خوب و لازم را دارند، متخصص هستند و برنامهمحور عمل میکنند را برای همکاری و اداره امور دعوت کرده است.
دبیرکل جمعیت ایثارگران اظهار کرد: به اعتقاد بنده، بهتر است مجلس کمک کند تا افرادی که شرایط لازم را دارند، هرچه سریعتر انتخاب شوند. شرایط کشور بغرنج است و دولت قبل کشور را در وضعیت نامناسبی تحویل داده است و مردم تحت فشار قرار دارند، بنابراین شاید مناسب باشد یک همکاری جدی برای پیشبرد سریعتر این مراحل صورت گیرد.
عامری تصریح کرد: یعنی این طور نباشد که در مجلس فقط به دنبال اشکال و ایراد بگردد و اگر فکر میکنند جایی از برنامهها و طرحها ایراداتی دارد که میتوان آنها را رفع کرد، با توضیحات و پیشبینیهای لازم، از اتلاف وقت جلوگیری کنند.
وی با تأکید بر اینکه مجلس و دولت، هر دو انقلابی، متخصص و به فکر معیشت مردم هستند، عنوان کرد: با توجه به اینکه وقت کم و فشار روی مردم زیاد است، باید سعی بر این باشد که تا حد امکان از مواردی که میتوان آنها را با اصلاحات و توضیحات و نکات، قابل قبول قلمداد کرد، عبور شود و به وزیر رأی اعتماد داده شود، مگر در مواردی که فرد شرایط لازم را ندارد؛ در چنین شرایطی مجلس باید به وظیقه قانونی خود عمل کند.
دبیرکل جمعیت ایثارگران بیان کرد: مشکل بزرگ دولت و کابینه قبل این بود که به اینکه ما خودمان میتوانیم مشکلات را حل کنیم، اعتقادی نداشت؛ یعنی در کابینه دوره قبل افرادی آمده بودند که میگفتند «نمیشود، ما نمیتوانیم و ما فقط باید با کدخدا توافق و صحبت کنیم» و میخواستند از روشهایی که بارها بینتیجه بودن آنها ثابت شده بود، استفاده کنند.
عامری افزود: معتقدم هر چه بیشتر از فعالیت کابینه قبل میگذشت، ما را بیشتر در منجلاب فرو میبرد که نتیجه آن را همه دیدهایم. امروز پس از گذشت هشت سال، شاهد هستیم که مردم چه فشاری را تحمل میکنند، شرایط اشتغال، درآمد، تورم و مجموعهای از مشکلات درهم ریخته را تحویل دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: ویژگی اصلی این دولت این است که اعتقاد دارد که «ما میتوانیم». اکثریت افراد کابینه قبل در این زمینه مشکل داشتند و چون باوری بر توانایی داخلی نداشتند، نمیتوانستند کار کنند. تیم وزارت خارجه و خیلی از وزارتخانههای ما در این موضوع مشکلات جدی داشتند و حتی خودِ رئیسجمهور اعتقادی به این مسئله و حضور چشمگیری در صحنه نداشت.
دبیرکل جمعیت ایثارگران ادامه داد: در حال حاضر هم رئیس دولت نشان داده که با روحیه جهادی میخواهد کار کند و هم کابینه معرفی شده، انگیزه لازم، سابقه خوب و باور به خود را دارد. تنها نکتهای که برخی کارشناسان در حال حاضر به آن اشاره دارند این است که شاید کسانی باشند که از کابینه معرفی شده بهتر باشند، یعنی موضوع انتخاب بین خوب و خوبتر است.
عامری با تأکید بر اینکه در دوره قبل بر سر باورها و رویهها مشکل داشتیم، اظهار کرد: مطمئن هستم که این کابینه تحولآفرین خواهد بود؛ بحث بر سر این است که آیا بهتر از این افراد کسانی هستند؟ آیا میتوان برنامهها را بهتر و اشکالات را برطرف کرد؟ این موضوع خیلی تفاوتی با اینکه کسانی بر مسند مسئولیت باشند که اعتقادی به خودباوری نداشته باشند، نمیکند.
وی تصریح کرد: کابینه قبل کابینهای بود که به جوانان و پتانسیل داخلی هیچ اعتقادی نداشت و دائماً در پی این بودند که کشورهای اروپایی و آمریکا را راضی کنند؛ در حالی که ما میدانستیم غیرممکن است آنها از ما راضی باشند، مگر آنکه از آنها پیروی کنیم.
دبیرکل جمعیت ایثارگران با اشاره به اینکه تفاوت ماهوی بین کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم و کابینه قبل وجود دارد، بیان کرد: کسی الآن بر سر اصول، مبانی، رویه و کلیات اشکالی وارد نمیداند؛ بلکه نگران تجربه کم برخی از گزینهها برای پیادهسازی برنامهها هستند.
عامری اظهار کرد: باید شرایط را در نظر بگیریم، بالاخره رئیسجمهور میگوید که با همین کابینه و میزان تجربه میتوانم کار کنم و این نکته مهمی است. موضوع دیگر این است که این افراد حداقلها را دارند و بالاتر از حداقلها هستند؛ اما اینکه برای رفع اشکالات به کابینه فرصت بدهیم یا تشکیل کابینه را به تأخیر بیندازیم، بر عهده مجلس است.
وی اضافه کرد: در مجموع پیشنهاد بنده این است که موارد ضعفی که قابل رفع هستند، دوستانه و با تعامل مثبت بین مجلس و دولت برطرف شوند تا زمان از دست نرود.
دبیرکل جمعیت ایثارگران خاطرنشان کرد: معتقدم افرادی که انتخاب شدهاند، متعهد و متخصص هستند که هدف مشترک و به تواناییهای خود باور دارند، این حداقلها در دولت قبل نبود؛ مطمئنم چنین تیمی تحولآفرین خواهند بود.
عامری عنوان کرد: باید در این شرایط کمک کنند؛ برای مثال در دیدار اخیری که جمعی از دانشگاهیان با وزیر پیشنهادی علوم داشتیم، سعی بر این بود که هرکس نگرانیها، نقطه نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دهد، بنده فکر میکنم در بقیه موارد هم باید اینگونه عمل شود و کارشناسان و افراد باتجربه برای بهبود شرایط به میدان بیایند.
وی ادامه داد: اگر کسی فکر میکند وزیری جوان است و تجربه کمتری دارد، اما حداقلها را دارا است، روحیه جهادی دارد و یک نیروی انقلابی است، افراد با تجربه باید پیشنهادات و نظرات و نکات خود را مطرح کنند، الان زمانی نیست که بنشینیم و ایراد بگیریم که این فرد از آن یکی بهتر است، الآن اگر کسی هم فکر میکند بهتر است، باید به شرایط حساس نگاه کند و اگر کاری از دستش برمیآید، آن را انجام دهد، اینکه مسئول باشیم یا مشاور، تفاوتی نمیکند.
نظر شما