۲۸ مرداد ۱۴۰۰، ۷:۴۹

محققان برزیلی پی بردند؛

داروی «کتامین» برای درمان افسردگی حاد مفید است

داروی «کتامین» برای درمان افسردگی حاد مفید است

به نظر می رسد داروی بیهوشی «کتامین» و داروی مرتبط با آن به نام «اسکتامین» برای درمان افسردگی های حاد بی خطر هستند.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، تعدادی از مطالعات نشان داده اند که دوزهای پایین کتامین، که تحت عنوان داروهای ضد التهاب هم استفاده می‌شوند و شامل "K" و "K ویژه" هستند، اثرات ضد افسردگی سریع را به همراه دارند، و معمولاً خلق و خو را در عرض ۲۴ ساعت تا هفت روز بهبود می‌بخشند.

مزایای مشابهی در مورد اسکتامین گزارش شده است؛ نسخه‌ای از دارو که اخیراً توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای استفاده در بیماران مبتلا به افسردگی که به داروهای ضد افسردگی استاندارد پاسخ نمی‌دهد، تأیید شده است.

حتی اگر کتامین هنوز برای درمان افسردگی تأیید نشده باشد، برخی پزشکان آن را برای این منظور تجویز می‌کنند. با این حال، نگرانی‌های بالقوه ای در مورد تفکر و حافظه در مورد کتامین وجود دارد.

برای ارزیابی ایمنی شناختی کتامین و اسکتامین، محققان برزیلی ۱۴ مطالعه را مورد بررسی قرار دادند که شامل بیش از ۱۰۰۰ بیمار مبتلا به افسردگی مقاوم به درمان بود که یا کتامین یا اسکتامین دریافت کرده بودند.

در این مطالعات، گروهی از بیماران در یک مطالعه به مدت ۴۴ هفته اسپری بینی اسکتامین دریافت کردند، هفت مطالعه که در آن، بیماران یکبار تزریق داخل وریدی کتامین دریافت کردند و شش مطالعه که بیماران شش تزریق کتامین طی دو یا سه هفته دریافت کردند.

مطالعه اسکتامین هیچ تغییری در عملکرد شناختی نشان نداد و پنج مطالعه مربوط به کتامین در واقع بهبود حافظه، سرعت پردازش (زمان لازم برای انجام یک کار ذهنی) یا انعطاف پذیری شناختی (توانایی تغییر بین کارها یا افکار ذهنی) را گزارش کردند.

برخی از عملکردهای شناختی هفت تا ۱۳ روز پس از تزریق مکرر کتامین بهبود یافتند.

به گفته محققان دانشگاه فدرال باهیا برزیل، «شواهد فعلی نشان می‌دهد که کتامین و اسکتامین به نظر نمی‌رسد تأثیرات مخرب عصبی شناختی شدیدی در افسردگی مقاوم به درمان داشته باشند.»

کد خبر 5284292

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha