به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، در ساخت شیرآلات بهداشتی ساختمانی، علاوه بر جنس و کیفیت ماده مورد استفاده، عواملی همچون هندسه شیرآلات و رنگ پوشش به کار رفته حائز اهمیت است. به طور کلی شیرآلات از دو جنس آلیاژ برنج یا سرب خشک ساخته میشوند و تنها روکشهای آنها است که تفاوتهای ظاهری در آنها ایجاد میکند.
استفاده از پوشش بر سطح شیرآلات، با هدف ایجاد مقاومت در برابر سایش و خوردگی و همچنین افزایش زیبائی انجام می گیرد. به صورت خاص، اعمال پوششهای نانوساختار موجب افزایش سختی و مقاومت به خوردگی بیشتر در مقایسه با پوششهای ضخیمتر میشود. از طرفی، رنگ مهمترین خاصیت پوششهای تزئینی است.
یکی از روشهای رایج در اعمال پوششهای نانوساختار، رسوب فیزیکی بخار (PVD) است. این روش قابلیت ایجاد لایه نازک با ضخامت کمتر از ۱۰۰ نانومتر را فراهم کرده و چسبندگی و یکنواختی مناسبی در روی زیرلایه را به ارمغان میآورد.
یک شرکت دانش بنیان با فناوری نانو و استفاده از پوشش نانوساختار تزئینی به روش PVD اقدام به تولید شیرآلات ساختمانی کرده است که علاوه بر زیبایی، عملکرد این محصول را افزایش داده است.
این شیرآلات در حمام، روشوئی، توالت و آشپزخانه کاربرد دارد.
از ویژگی های کاربرد فناوری نانو برای تولید نانوپوشش ها می توان به سختی بالا و مقاومت به سایش مطلوب، مقاومت به خوردگی مناسب، تمیزشوندگی آسان، دارای پرلاتور کاهنده مصرف آب، رسوبپذیری کمتر سطح به دلیل طراحی خاص بدنه، ساختار ارگونومیک بدنه، پاشش بصورت پودری، بدون رسوب اشاره کرد.
نظر شما