به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه العالم، "موید العبیدی" در واکنش به خروج جبهه توافق عراق از دولت و اظهارات نوری المالکی مبنی بر ادامه گفتگو با نماینده اقلیت اهل سنت عراق، گفت : مردم عراق با بحران سیاسی شدیدی روبرو هستند و از چالش های خطرناکی از جمله مشکلات اقتصادی و فقر و مشکلات فراوان رنج می برند به همین علت جناح های سیاسی و صاحبنظران باید این چالش ها را مورد توجه قرار دهند.
العبیدی، گفتگو را راه حل مناسبی برای برون رفت از این بحران سیاسی قلمداد کرد و افزود: با توجه به اینکه مردم عراق با رنج ها و مشکلات زیادی روبرو هستند باید جناح های سیاسی اختلافات را کنار بگذارند وعزم خود را برای حل بحران این کشور جزم کنند.
نماینده پارلمان عراق درباره اینکه آیا نوری المالکی برای منصرف کردن جبهه توافق از تصمیم خود امتیازخواهد داد، گفت : انتظار می رود گفتگو برای حل این مشکل ادامه پیدا کند، زیرا بهترین راه برای حل مشکلات و رسیدن به نتیجه دلخواه است.
جبهه التوافق ( بزرگترین فراکسیون سنی پارلمان عراق ) چهارشنبه سوم مرداد به دولت نوری المالکی یک هفته مهلت داد به درخواست های آن پاسخ مثبت دهد و تهدید کرد در صورتی که دولت عراق به درخواست های این جبهه پاسخ ندهد، دست به اقداماتی فراتر ازتحریم و کناره گیری خواهد زد.
ازجمله درخواست های جبهه التوافق اعطای اختیارات بیشتربه این جبهه درتصمیم گیری و آزاد سازی زندانیان و مشارکت عملی در اتخاذ تصمیمات سیاسی و امنیتی عراق می باشد.
شماری از اعضای این جبهه به اتهام حمایت وهمکاری با گروه های تروریستی ودست داشتن درانفجارات وکشتن افراد غیرنظامی درزندان به سر می برند
لازم به ذکر است که جبهه التوافق شش وزیر در دولت عراق دارد.
جبهه التوافق روز چهارشنبه 10 مرداد در پی پایان مهلت یک هفته ای خود به دولت مالکی برای قبول مطالبات این جبهه، خروج شش وزیر خود از دولت عراق را اعلام کرد و گفت که دولت به این مطالبات پاسخ مثبت نداده است.
این جبهه به عنوان بزرگترین فراکسیون اهل سنت عراق 44 کرسی از مجموع 275 کرسی پارلمان این کشور را در اختیار دارد.
نوری المالکی نخست وزیر عراق با ابراز تاسف از خروج جبهه التوافق از دولت عراق تاکید کرد که کانال های گفتگو با آنها باز است.
رئیس جمهوری عراق نیز در واکنش به خروج جبهه التوافق از دولت، خواستار مسئولیت پذیری و توجه تشکل های سیاسی به منافع عالی عراق شد.
جلال طالبانی همچنین خواستار حمایت از دولت وحدت ملی به ریاست نوری المالکی و پایبندی به اجرای برنامه سیاسی مورد توافق همگان و مشارکت واقعی در اداره عراق و نیز تحکیم اصل توافق از طریق رهبری گروهی و مشترک شد.
نظر شما