حامد قصری در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره مستند «ظهور و ثبوت» گفت: ادبیات یک زمانی برای من دغدغه بود و در دوران نوجوانی که اولین مقاله من در مجله کیهان بچهها به چاپ رسید، با احمد میرعلایی آشنا شدم. استاد میرعلایی نقطه اتصال و اتکای من با ادبیات بود و زمانی که ایشان فوت کردند این نکته اتصال قطع شد.
کارگردان مستند «ظهور و ثبوت» ادامه داد: بعد از این اتفاق و در حالی که در مقطع دبیرستان تحصیل میکردم، به طور کاملاً اتفاق با عکاسی «زیبا» در خیابان طالقانی آشنا شدم که رضا فرزان مدیر این عکاسخانه بود. او و من اعتقاد داشتیم که عکسها باید به موزه بروند و این اتفاق باعث شد که عکاسها و عکسها را ثبت کنم.
اسناد و مدارک قدیمی اصفهان از سال ۵۸ تا ۶۲ از بین رفته است
او با بیان اینکه «در تاریخ و فرهنگ این شهر از سالهای ۵۸ تا ۶۲ اکثر اسناد و مدارک قدیمی شهر از بین رفته است»، تاکید کرد: این اتفاقات انگیزهای در من ایجاد کرد که عکاسان قدیمی اصفهان را جلوی دوربین بیاورم و صدا و تصویر آنها را ضبط کنم. آرام آرام این کار بدون هیچ پشتوانهای شکل گرفت.
قصری افزود: این راه باعث آشنایی من با امانالله طریقی شد که شخص شناخته شدهای بود و در مستند «هالیوود اصفهان» به معرفی وی پرداختم. این مستند و آشنایی باعث کشف دیگر عکاسان قدیمی اصفهان شد و به مرور با همه آنها مصاحبهها و گفتوگوهایی انجام دادم.
این مستندساز اظهار داشت: پس از تمام این مصاحبهها و فیلمها و پژوهشها که با حدود ۸۰ عکاس انجام شد، به کتابی به نام «ظهور و ثبوت؛ جستارهایی از تاریخ عکاسی اصفهان» رسیدم. این کتاب نیز مجوزها را گرفته و امیدوارم امسال توسط نشر شورآفرین به چاپ برسد.
بررسی نقش ارامنه در تاریخ عکاسی اصفهان
او گفت: از دل این پژوهش مستند «ظهور و ثبوت» نیز ساخته شد که آغاز آن با مصاحبه عکاسهای قدیمی اصفهان است و به نقش ارامنه در تاریخ عکاسی اصفهان میپردازد. در این مستند به شکلگیری تاریکخانه و عکاسخانهها و در نهایت به سقوط آنها پرداخته میشود.
قصری درباره اکران این مستند ۷۰ دقیقهای، توضیح داد: امیدواریم با بهبود شرایط بهداشتی ناشی از شیوع کرونا آن را اکران کنیم. دفتر تخصصی سینمای شهرداری اصفهان حامی مستند «ظهور و ثبوت» بوده و درباره اکران آن تصمیم گیرنده هستند. برنامههایی برای اکران نیز ارائه شده که باید در نهایت به جمعبندی رسید و هنوز برنامه قطعی نمیتوان اعلام کرد.
گفتنی است که موسیقی مستند «ظهور و ثبوت» را بهروز معین ساخته، تدوین آن را محمدجواد حسنی انجام داده و احمد تاج و علی رضوانی نیز فیلمبرداری آن را برعهده داشتند.
نظر شما