به گزارش خبرنگار مهر، جلسه شورای برنامهریزی و هماهنگی مسابقات باشگاهی لیگ برتر بسکتبال در سال جاری روز گذشته با حضور مسئولان فدراسیون و برخی روسای هیات های استانی همراه با نمایندگان مربیان و ورزشکاران برگزار شد.
نحوه برگزاری رقابت ها یکی از مسائل مورد بررسی در این نشست بود که البته جمع بندی مشخصی در مورد آن حاصل نشد. تنها اینکه از میان شیوه های موردنظر برای برگزاری مسابقات، دو شیوه مورد توجه و تایید قرار گرفت تا بررسی های تکمیلی برای نهایی کردن نحوه برگزاری مسابقات روی آنها انجام شود.
هر دو شیوه مورد نظر با در نظر گرفتن حضور ۱۶ تیم است چراکه فدراسیون بسکتبال قصد دارد فصل جدید لیگ برتر را هم همانند فصل قبل با حضور این تعداد تیم برگزار کند.
طبق مدل پیشنهادی اول، ۱۶ تیم در دو گروه هشت تیمی به صورت رفت و برگشت دیدارهای خود را برگزار می کنند تا بعد از برگزاری ۱۱۲ بازی جایگاه نهایی آنها در هر گروه مشخص شود. در مرحله بعد تیم ها در چهار گروه چهار تیمی دیدارهای خود را دنبال خواهند کرد.
شیوه تقسیم بندی تیم ها در این چهار گروه به این صورت است که تیم هایی که در گروه A صاحب جایگاه های فرد شده اند در گروه C قرار می گیرند و تیم های صاحب جایگاه های زوج هم وارد گروه D می شوند. به همین صورت تیم های گروه E و F هم از گروه B مشخص می شوند.
تیم ها در هر یک از این گروه های چهارگانه دیدارهای خود را بر اساس فرمول پیشنهاد دنبال می کنند تا هشت تیم برتر برای برگزاری دیدارهای پلی آف مشخص می شوند. دیدارهای این مرحله به صورت ۲ از ۳ و به این صورت برگزار می شود که تیم های اول با هشتم، دوم با هفتم، سوم با ششم و چهارم با پنجم دیدار خواهند داشت.
در این فرمول برگزاری دیدارهای نیمه نهایی و فینال به صورت ۳ از ۵ پیش بینی شده و برای مرحله رده بندی هم تنها یک دیدار در نظر گرفته شده است.
طبق این فرمول پیشنهادی و با در نظر گرفتن حداکثر بازی های موردنظر، در کل ۲۰۴ مسابقه برگزار می شود اما در مدل پیشنهادی دوم مسابقات با ۲۲۸ بازی به پایان می رسد.
طبق این مدل، ۱۶ تیم در یک گروه دیدارهای خود را به صورت رفت و برگشت برگزار می کنند بدین ترتیب هر تیم در مرحله مقدماتی (رفت و برگشت) برگزارکننده ۳۰ تیم خواهد بود. در پایان هشت تیم وارد پلی آف می شوند و طبق مدل پیشنهادی اول دیدارهای خود را تا فینال دنبال خواهند کرد.
قرار است مسئولان کمیته مسابقات در فدراسیون بسکتبال با در نظر گرفتن زمان پیشنهادی برای آغاز مسابقات و فرصت لازم برای پیگیری دیدارها یکی از این دو شیوه برگزاری مسابقات را نهایی کنند.
در این زمینه تیم ملی و برنامه های آماده سازی این تیم برای حضور در پنجره اول و دوم انتخابی جام جهانی که حدود آذرماه و اسفندماه برگزار می شود هم باید موردتوجه قرار بگیرد چراکه برای حضور در هر یک از این پنجره های انتخابی، تیم ملی حداقل باید ۲۰ روز در اردو باشد.
فرهاد زحمتکش مسئول کمیته مسابقات فدراسیون بسکتبال در گفتگو با خبرنگار مهر با تایید این مطلب اظهارداشت: فصل جدید مسابقات لیگ برتر باید حداکثر نیمه اردیبهشت ماه سال آینده تمام شود تا بعد از آن تیم ملی بتواند برای حضور در کاپ آسیا، پنجره سوم انتخابی جام جهانی و بازی های آسیایی آماده شود. با در نظر این محدودیت زمانی در نظر داریم مسابقات را از مهرماه آغاز کنیم. 17 تا 22 مهرماه فاصله زمانی موردنظر برای آغاز لیگ است.
وی همچنین در مورد نحوه برگزاری مسابقات خاطرنشان کرد: هر چه تعداد بازی ها بیشتر باشد مورد استقبال بیشتری از طرف فدراسیون و خود تیم هاست اما باید محدودیت زمانی، برنامه های تیم ملی و فرسایشی نبودن دیدارها را هم مدنظر داشته باشیم. بر همین روی دو مدل پیشنهادی بررسی های تکمیلی خواهیم داشت تا یکی از آنها را نهایی کنیم. ا در نظر گرفتن محدودیت زمانی و اینکه تا نیمه
نظر شما