به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی مطابق مقرراتی چون ماده (۱) قانون اجرای احکام دائمی برنامه های توسعه کشور به صورت هیئت امنایی اداره می شوند و علاوه بر برخورداری از شخصیت حقوقی مستقل، اموال و دارایی های اختصاصی دارند. در همین راستا ایجاد و حفظ ابنیه، نگهداری تاسیسات و حراست اموال به ویژه اموال غیرمنقول دانشگاه ها، مستلزم صرف هزینه های بیشماری می باشد.
باوجود اینکه تا پیش از سال ۱۳۸۲ موسسات بهداشتی درمانی به موجب مقررات مختلف از پرداخت عوارض به شهرداری ها معاف بوده اند، از ابتدای سال ۱۳۸۲ کلیه معافیت های مربوطه به موجب تبصره (۳) ماده (۵۰) قانون مالیات بر ارزش افزوده و تبصره (۳) ماده (۵) قانون موسوم به تجمیع عوارض، لغو شد و دانشگاه های علوم پزشکی و موسسات بهداشتی درمانی را به عنوان متولیان حوزه بهداشت و درمان کشور دچار مشکلات مالی کرد.
لذا نظر به شرایط اقتصادی حاکم بر دانشگاه های کشور، ضرورت حمایت از آن ها و جلوگیری از صرف بودجه دانشگاه ها در امور غیرعلمی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش نویس لایحه معافیت دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور از پرداخت عوارض شهرداریها و هزینه مدیریت پسماند را تدوین و جهت سیر مراحل بررسی به هیئت دولت ارائه نموده است.
متن این لایحه به شرح زیر است:
ماده واحده – دانشگاه ها ، مراکز و موسسات آموزش عالی و پژوهشی و فرهنگستان ها و پارک های علم و فناوری که دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشند، از پرداخت کلیه عوارض مانند تغییر کاربری، تفکیک، آماده سازی، نقل و انتقال املاک، أخذ گواهی بهرهبرداری، احداث، تخریب، بازسازی ، حق مرغوبیت و دیگر عوارض ملی و یا محلی به شهرداری ها و همچنین هزینه نوسازی و خدمات مدیریت پسماند موضوع قانون نوسازی و عمران شهری معاف می باشند.
گفتنی است این لایحه پیشنهادی مراحل بررسی خود را در کمیسیون لوایح هیئت دولت طی می کند.
نظر شما