وزیر خارجه عراق:

خواستار خروج ۵ هزار نظامی آمریکا شدیم/ روابط مستحکم بغداد و تهران

خواستار خروج ۵ هزار نظامی آمریکا شدیم/ روابط مستحکم بغداد و تهران

وزیر خارجه عراق با بیان اینکه این کشور خواستار خروج ۵ هزار نظامی آمریکایی از خاک خود شده است، گفت: روابط میان بغداد و تهران، قوی و مستحکم است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیا الیوم، «فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق سخنانی را در خصوص حضور نظامی ایالات متحده آمریکا در کشورش مطرح کرد. وی در این خصوص گفت: ما به تازگی خروج ۵ هزار نظامی آمریکا از خاک عراق را خواستار شده‌ایم.

بر اساس این گزارش، وزیر خارجه عراق تصریح کرد: افزون بر این، تیم مذاکره کننده عراقی در جریان دور اخیر مذاکرات راهبردی با واشنگتن خواستار پایان حضور نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق تا پایان سال جاری میلادی شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به روابط میان جمهوری اسلامی ایران و عراق پرداخت و در این زمینه یادآور شد: آنچه که در این خصوص می‌توانم بگویم، این است که روابط و مناسبات میان تهران و بغداد، قوی و مستحکم است.

وزیر خارجه عراق همچنین با اشاره به اجلاس سران کشورهای عربی در بغداد که قرار است فردا شنبه برگزار گردد، گفت: هدف اصلی و اساسی از برگزاری اجلاس مذکور کاهش تنش‌ها میان طرف‌های مختلف است.

وی در ادامه نیز به گمانه زنی‌ها پیرامون احتمال تعویق زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق اشاره و تأکید کرد: دلیلی برای تعویق زمان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام وجود ندارد و این انتخابات باید در موعد مقرر برگزار گردد.

پیش‌تر دولت عراق اعلام کرده بود که انتخابات پارلمانی در تاریخ ۶ ژوئن (۱۶ خردادماه) برگزار می‌شود. با این حال، مقامات عراقی موعد تعیین شده برای برگزاری انتخابات را به تعویق انداخته و آن را به روز ۱۰ اکتبر (۱۸ مهرماه) موکول کردند.

هر چند که اخبار ضد و نقیضی پیرامون احتمال تعویق مجدد زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق شنیده می‌شود اما تاکنون هیچ‌گونه خبر رسمی پیرامون این مسأله شنیده نشده است. افزایش گمانه‌زنی‌ها پیرامون تعویق قریب‌الوقوع زمان برگزاری انتخابات پارلمانی عراق واکنش‌های زیادی را در صحنه سیاسی این کشور به دنبال داشته است.

بسیاری از شخصیت‌های سیاسی عراق به این مسأله واکنش نشان داده و اعلام کرده‌اند که تحت هیچ شرایطی زیر بار تعویق زمان برگزاری انتخابات نخواهند رفت. در همین راستا، شیخ عبدالامیر التعیبان، نماینده پارلمان عراق تصریح کرد: هرگونه به تعویق انداختن زمان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام عراق به مثابه کودتا علیه اراده مردمی در این کشور است.

از سوی دیگر، چندی پیش جریان صدر از مشارکت در انتخابات انصراف داد. در همین حال، ائتلاف «وطنیه» نیز که «أیاد علاوی» ریاست آن را برعهده دارد انصراف خود از مشارکت در انتخابات پارلمانی زودهنگام در عراق را اعلام کرد.

«وائل عبد اللطیف» از مقامات ائتلاف وطنیه در این زمینه اعلام کرد: در شرایط کنونی وضعیت به گونه‌ای است که مشارکت در انتخابات پایین خواهد بود و نتیجه آن روی کار آمدن دولتی ضعیف است. پیش از این نیز «مقتدی صدر» رهبر جریان صدر عراق انصراف خود از مشارکت در انتخابات پارلمانی زودهنگام را اعلام کرده بود.

کد خبر 5290216

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • سلمی RO ۲۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۶
      0 0
      خدایا،نه فقط از منطقه که ریشه ی آمریکاروازاین دنیابکن.