۷ شهریور ۱۴۰۰، ۱۰:۰۰

آیت الله مدرسی:

جنبش‌های اسلامی پیشگام عمل به میراث اسلامی باشند

جنبش‌های اسلامی پیشگام عمل به میراث اسلامی باشند

آیت الله سید محمدتقی مدرسی با هشدار نسبت به فعالیت‌های جنبش‌های سلفی خطاب به جنبش‌های اسلامی گفت: جنبش‌های اسلامی باید پیشگام عمل به میراث اسلامی باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله سیدمحمدتقی مدرسی از مراجع تقلید در کربلای معلی با توجه به شرایط منطقه و حضور طالبان در اففانستان از جنبش‌های سیاسی در جهان اسلام خواست که با رعایت شیوه اعتدال و میانه‌روی اسلام به خودسازی بپردازند، شیوه‌ای که به معنی بهره‌گیری از هدایت وحی، نور عقل و تجارب نوین است.

آیت‌الله سیدمحمدتقی مدرسی خطاب به جنبش‌های اسلامی گفت: جنبش‌های اسلامی باید پیشگام عمل به میراث اسلامی باشند، بدون اینکه به جنبشی سلفی و بی‌انعطاف تبدیل شوند. افزون بر اینکه در استفاده از تمدن نوین نیز باید پیشگام شوند. اعتدال از سویی به معنی حفظ میانه‌روی و از سویی دیگر به معنی عدم شیفتگی و تمایل به دیگران بدون درک واقعیت‌هاست.

آیت‌الله مدرسی با توصیه به پرهیز جنبش‌های اسلامی از همراهمی و حمایت از جنبش‌های سلفی، اظهار کرد: ملت‌های اسلامی، جنبش‌های سلفی که قصد کم‌اعتبار کردن میراث عصر جدید را دارند، نمی‌پذیرند؛ همچنان که جهت‌های سیاسی سکولار که دین و ارزش‌ها را کنار گذاشتند نیز قبول ندارند. جنبش‌هایی که توانستند از میراث گذشته درس بگیرند و به اصالت احترام بگذارند و در همان حال از دستاوردهای عصر نوین نیز بهره ببرند، توانستند اعتماد ملت‌های اسلامی را به خود جلب کنند.

آیت‌الله سیدمحمدتقی مدرسی با بیان اینکه منطقه ما در حال گذار از تجربه‌ای جدید است و گروهی به سبب سهل‌انگاری، قسمتی اساسی از سرزمین مسلمانان در افغانستان را تصرف کرده است، به این گروه چهار توصیه را بیان کرد و گفت: اولاً دوری از افراط‌گرایی که سبب بی‌اعتباری و در نهایت دیکتاتوری و سرکوب می‌شود، پذیرش تجدد و نیز پذیرش گروه‌ها و فرقه‌های مختلف افغانستان. دوماً عدم اعتماد و تکیه به شرق و غرب، تجربه اعتماد به شرق در دهه نود اشتباه بود همان‌طور که اعتماد به غرب در سال‌های اخیر نیز نشان داد که اشتباه است. قدرت‌های غربی زمانی که دیگر ماندن در افغانستان برایشان سودی نداشت، به شیوه‌ای نامناسب این سرزمین را ترک کردند.

وی ادامه داد: ثالثاً افغانستان از زمانی که راه ابریشم از آن منحرف شد، از تمدن نیز دور ماند. کسانی که در آینده افغانستان را حکومت می‌کنند باید از توسعه امکانات در آن، استخراج معادن، فعال کردن نیروی انسانی، اهتمام به آموزش عالی، پیشرفت صنایع و کشاورزی و ایجاد روابط متوازن با جهان و به خصوص کشورهای هم‌جوار فروگذاری نکنند. رابعاً اهمیت ورزیدن به جوهره اسلام و اجرای ارزش‌های والای آن که سبب پیشرفت است. اسلام یعنی استقلال، آزادی، عدالت و برابری. پس از اجرای ارزش‌ها، تأکید کردن بر جلوه‌های اسلام و شعارهای آن با توجه به اینکه محتوا و مضامین حقیقی مهم‌تر از ظاهر است.

کد خبر 5290919

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha