به گزارش خبرنگار مهر، سیاوش محمودی در ششمین جلسه شورای شهر اهواز اظهار کرد: این فرصتی که امروز به وجود آمده و دولت جهادی پای کار است، فرصتی است که شورای شهر و شهر اهواز نباید آن را از دست بدهد و در این راستا همه نخبگان و آحاد مردم موظف هستند با حفظ وحدت از این فرصت برای پیشرفت عالی شهر اهواز استفاده کنند.
ملاکهای انتخاب شهردار اهواز
وی با اشاره به آئیننامه شورای شهر مبنی بر انتخاب شهردار اظهار کرد: طبق آئیننامه جدید که در سال ۹۷ اعلام شد، شرایط تعیین شهردار با ضوابط و نکات جدیدی همراه است که یکی از نکات بارز این آئیننامه افرادی که تصدی پست شهرداری را به عهده میگیرند باید مدارک مرتبط داشته باشند؛ زیرا پیش آمده که افرادی با مدارک غیر مرتبط شهردار شدند اما در این آئیننامه شرایط خاصی را بهعنوان رشتههای خاصی مدنظر قرار دادهاند.
رئیس شورای شهر اهواز افزود: نکته دوم سوابق افراد است که باید سوابق اجرایی مرتبط در این حوزه داشته باشند از جمله آنچه به شهر اهواز مربوط است برای شهرهای بالای یک میلیون نفر، داشتن ۹ سال سابقه مدیریت ارشد است.
محمودی با تکید بر اهمیت این ویژگی در انتخاب شهردار گفت: همین شاخصه باعث میشود تا تعداد افراد حائز شرایط نسبت به دورههای قبل کمتر باشد.
وی بیان کرد: در این راستا ما برای انتخاب شهردار دو مسیر را مد نظر قرار دادیم؛ یکی اینکه ملاکها و معیارهای ما برای انتخاب شهردار چیست و این نکات را در چندین جلسه با سایر اعضای شورا آسیبشناسی کردیم.
رئیس شورای شهر اهواز افزود: مقرر شده تا در این ملاکها نیازهای امروز شهر اهواز مد نظر قرار گیرد؛ بنابراین در یک فراخوان عمومی در سطح شهر و حتی استانهای دیگر از همه مردم درخواست شده تا نخبگان را به ما معرفی کنند از این طریق بتوانیم انتخاب خوب و جامع و کامل برای انتخاب داشته باشیم.
محمودی با اشاره به معیارهای تعیین شده از سوی اعضای شورای شهر اهواز برای انتخاب شهردار این شهرستان تصریح کرد: معیار اول این بود که فردی را انتخاب نکنیم که در سابقه مدیریت ارشد دچار اما و اگر باشد.
وی گفت: نکته دوم متخصص و انقلابی بودن و داشتن تجارب شغلی مرتبط با شهرداری است چرا که امروز شهرداریها مجموعه تخصصی هستند که هر فردی امکان موفقیتش در آن کم است؛ همچنین معیار سوم داشتن برنامه عملیاتی متناسب با مشکلات اهواز است زیرا نیازهای مردم اولویت اول قرار دارد.
رئیس شورای شهر اهواز با بیان اینکه معیار بعدی داشتن روحیه کار جهادی است، یادآور شد: در این راستا مقام معظم رهبری فرمودند که برای گذر از مشکلات، کار جهادی و انقلابی لازم است و اگر این دو مورد انجام شود، ما از مشکلات عبور میکنیم.
وی با اشاره به اینکه معیار بعدی عزم جدی و برای فساد ستیزی و ایجاد شفافیت است، افزود: مقام معظم رهبری در دیدار با هیئت دولت بر فساد ستیزی و عدالت تأکید کردند و فرمودند که فساد ستیزی و عدالت در مقابل یکدیگر قرار میگیرند و ما نیز در انتخاب شهردار اهواز این نکته را مد نظر قرار دادیم.
رئیس شورای شهر اهواز اظهار کرد: یکی دیگر از معیارهای ما برای انتخاب شهردار اهواز این بود که فرد منتخب اهل مشورت با نخبگان و متخصصان باشد و از تجربه آنها استفاده کند؛ همچنین نکته بعدی این است که به جوانان متخصص با روحیه انقلابی معتقد و رویکرد کادرسازی داشته باشد زیرا در شهر اهواز ظرفیتهای خوبی را داریم که به کادرسازی نیاز دارد و ما میتوانیم با کادرسازی، مجموعه شهرداری را به تحول برسانیم.
محمودی با اشاره به اهمیت مسائل اقتصادی اظهار کرد: یکی از معیارهای اصلی ما در شهر اهواز این است که بتوانیم جذب سرمایه و درآمد داشته باشیم زیرا در حال حاضر بالغبر ۷۰ درصد از درآمدهای شهر اهواز صرف حقوق و دستمزد میشود؛ همچنین نسبت میزان حقوقها با درآمدها در حوزه جاری و عمرانی اصلاً قابل قیاس نیست و شهردار منتخب باید در حوزه درآمد سازی ایده و برنامه داشته باشد.
این عضو شورای شهر اهواز بیان کرد: مسیر دوم فرایند انتخاب شهردار اهواز این بود که از همان ابتدا که این موضوع مطرح شد و فراخوان عمومی دادیم؛ افراد مختلفی را که معرفی میشدند در جلسات ارزیابی و بررسی میکردیم.
وی افزود: در بررسیها و ارزیابیها ۴۰ گزینه مطرح شد که اسامی آنها موجود است که از میان ۴۰ گزینه با توجه به شرایط احراز پست شهردار، با ۱۵ نفر وارد مذاکره شدیم؛ همچنین از میان این ۱۵ نفر در نهایت ۵ گزینه نهایی و مقرر شده که برنامههای خود را برای شهرداری اهواز ارائه دهند که بر مبنای آن افراد مورد ارزیابی و سنجش قرار گرفتند.
محمودی با بیان اینکه بومی بودن شرط ما نبود، اظهار کرد: شرط ما برای انتخاب شهردار، معیارها و ملاکهایی بود که مدنظر قرار دادیم هرچند که میدانیم در مجموعه استان و شهر اهواز ظرفیتهای بسیاری وجود دارند.
رئیس شورای شهر اهواز گفت: در نهایت از میان این پنج نفر نیز بر یک گزینه به نام رضا امینی جمعبندی کردیم که با توجه به سوابق اجرایی مرتبط و برنامههایی که ارائه دادند، امید میرود که بتواند اولویتها و نیازهای اساسی مردم را دستور کار قرار دهد تا رضایت مردم و رضایت الهی حاصل شود.
نظر شما