به گزارش خبرنگار مهر، بابک نخستین عصر سهشنبه در جلسه قرارگاه شهید حاج قاسم سلیمانی با مجمع مطالبهگران اردبیل اظهار کرد: ۵۵۰ روز است که اپیدمی کرونا در کشور و استان اردبیل در حال گسترش است و شرایط متفاوتی را در استان به وجود آورده است.
وی پیک پنجم کرونا را خطرناکتر از چهار پیک گذشته توصیف کرد و گفت: در ۵۵۰ روز شیوع کرونا در استان اردبیل بیش از ۴۴۰ هزار نفر مراجعه سرپایی کرونایی را به مراکز درمانی شاهد بودیم که به طور متوسط روزانه ۵۵۰ نفر سرپایی به مراکز درمانی مراجعه کردند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تصریح کرد: در این مدت تعداد بستریها ۲۴ هزار نفر بوده که تنها در پیک پنجم میزان بستریها به چهار هزار و ۶۰۰ نفر رسیده است.
نخستین افزود: در ۵۵۰ روز پاندمی کرونا به طور متوسط روزانه شش نفر بر اثر این ویروس جان خود را از دست دادهاند که در خیز پنجم این تعداد به طور متوسط روزانه هفت نفر بوده است.
وی با بیان اینکه کنترل اپیدمی در دنیا و کشورمان به رغم پیچیدگی، شرایط متفاوتی را رقم زده است، خاطر نشان کرد: در کل دنیا برای کنترل اپیدمی کرونا در موجهای مختلف ۱۴ اقدام اساسی انجام شده که مهمترین آن قرنطینه عمومی، کنترل رفت و آمدها، کاهش سفر، استفاده از ماسک، تعطیلی مدارس و دانشگاهها، دورکاری ادارات و کاهش حمل و نقل عمومی بوده است.
نخستین در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: ما در استان اردبیل سعی کردیم تا شرایط متفاوتی را برای کنترل این بیماری ایجاد کنیم که در حال حاضر نیز همچنان در گذر از پیک پنجم شرایط سختی را سپری میکنیم به گونهای که روند شکنندهای در استان در شیوع این بیماری حاکم است.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۱۳۰ بیمار بستری روزانه داریم که مجموع بیماران کرونایی را به ۸۴۳ نفر رسانده که ۱۲۵ نفر از آنها حال عمومی مناسب ندارند و روزانه به طور متوسط ۱۰ تا ۱۸ نفر در استان فوت میکنند.
نخستین ادامه داد: مجموع بیماران قرنطینه خانگی که تحت مراقبت موقت علوم پزشکی قرار گرفتند یکهزار و ۱۴۷ نفر است که همچنان وضعیت شکنندهای را در استان شاهد هستیم.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: زنان باردار که ۱۲ هفته از دوران بارداری آنها سپری شده با داشتن بیماری زمینهای، سن بالای ۳۵ سال و چاقی میتوانند برای تزریق واکسن به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
نخستین ضرورت واکسیناسیون گروه سنی بالای ۶۰ سال را یادآور شد و تصریح کرد: ۲۵ درصد جمعیت گروه سنی بالای ۶۰ سال در استان هنوز واکسینه نشدند که با شروع طرح محلهمحور واکسیناسیون با همکاری بسیج امیدواریم این امر تحقق عینیتر پیدا کند.
وی به تعطیلی مراکز واکسیناسیون در اواخر هفته اشاره کرد و گفت: علت اصلی این تعطیلی کمبود واکسن در استان است به طوری که روزانه هفت تا هشت هزار دوز واکسن در استان تزریق میشود.
نخستین سهمیه هفتگی استان را در توزیع واکسن کرونا ۲۵ تا ۳۰ هزار دوز اعلام کرد و افزود: این در حالی است که ما ظرفیت تزریق روزانه ۲۰ هزار واکسن را داریم اما در کشور مشکل کمبود واکسن ملموستر است.
وی در مورد آمار مرگ و میرها در بین افراد دریافتکننده واکسن نیز خاطر نشان کرد: تنها یک درصد جمعیتی که تزریق واکسن انجام دادند در این مرحله فوت میکنند و همچنان انتظار ما این است که افراد دریافتکننده واکسن حتی دو دوز نیز باید ماسک زده و الزامات بهداشتی را رعایت کنند.
نخستین در مورد واکسنهای وارد شده به استان نیز اضافه کرد: ۶۷ درصد واکسنها سینوفارم و ۱۰ درصد واکسن برکت بوده و مابقی مربوط به نوع دیگر واکسنهاست که در استان مورد استفاده قرار گرفته است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بیان کرد: تا زمانی که ۷۰ درصد جمعیت به نقطه ایمنی نرسیدند ما باید شرایط زندگی با کرونا را تجربه کرده و به نوعی زیست مسالمتآمیزی با آن داشته باشیم.
نظر شما