به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند، هدف تفاهمنامه دو ساله بین انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، که به امضای بابک بهداد انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند و خسرو طالب زاده معاون اسناد ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی رسیده است، بهرهگیری متقابل از منابع اطلاعاتی، ظرفیتها و فرصتهای پژوهشی مطالعاتی و تخصصی است.
در مراسم امضای این تفاهم نامه که حامد ایرانشاهی مدیرکل خدمات آرشیوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی و حامد عزیزی عضو کارگروه رفاه انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند حضور داشتند، موارد زیر تایید و تصویب شد:
همکاریهای مشترک
۱- استفاده از تواناییهای علمی-پژوهشی طرفین به منظور برگزاری و اجرای دورهها و طرحهای تحقیقاتی مشترک و ایجاد فرصت مطالعاتی با توجه به امکانات موجود.
۲- برگزاری نمایشگاهها، همایشها، نشستها، کارگاهها و دورههای آموزشی و اطلاعرسانی نسبت به مجامع، همایشها، جلسات نقد، سمینارهای تخصصی موردنظر.
۳- مبادله و اهدای نسخه فیزیکی یا دیجیتال منابع به منظور غنیسازی منابع یکدیگر.
۴- تأمین دسترسی و بهرهبرداری «سازمان» از پایگاههای اطلاعاتی که «انجمن» در آن عضو است و بالعکس(درصورت امکان).
۵- تسهیل در ارائه اطلاعات علمی و فراهم نمودن امکان دسترسی و بهرهبرداری از منابع علمی شامل اسناد، کتب، نشریات و سایر مدارک علمی، با رعایت حقوق مادی و معنوی صاحبان اثر.
۶- تألیف کتب، انتشار نشریات و طرحهای تحقیقی مورد توافق.
تعهدات اسناد ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی
۱- صدور کارت عضویت برای اعضای «انجمن»، جهت استفاده از منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی.
۲- ارائه لیست انتشار پژوهشهای ماهانه سازمان (به صورت فایل PDF) جهت مطالعه و استفاده کارگردانان مستند در پروژههای مستند.
۳- هماهنگی برای بازدید کارگردانان مستند از «سازمان».
۴- برگزاری جلسات بین نماینده سازمان با نماینده «انجمن» جهت تبادل نظر و پیگیری مطالبات فرهنگی.
۵- اعطای دیپلم افتخار و نشان سازمان اسناد و کتابخانه ملی به بهترین فیلم (در رشته پژوهش و تحقیق) در جشن سالانه سینمای مستند ایران.
۶- برگزاری ورکشاپ با موضوع «روش تحقیق» از طرف سازمان برای اعضای «انجمن».
تعهدات انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند
۱- انتقال اسناد و مدارک راکد مکتوب، دیداری، شنیداری و الکترونیکی «انجمن» به معاونت اسناد ملی براساس قانون اسناد ملی ایران.
۲- «انجمن» همزمان با انتقال اصل اسناد درصورت وجود، نسخه دیجیتال آن را به همراه لیست، متادیتا و مدارک انتقالی در اختیار «سازمان» قرار میدهد.
۳- ساخت فیلم مستند پژوهشمحور در مورد ارگانهایی که اسناد تاریخی آن در اسناد ملی وجود دارد.
۴- نمایش فیلمهای مستند پژوهشمحور در سالنهای سازمان، همراه با نشست نقد و بررسی.
۵-ارائه یک نسخه دیجیتال از مستندهای تولید شده (فیلم هایی که در آنها از اسناد و مدارک استفاده شده است) توسط اعضای انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند جهت نگهداری در آرشیو ملی ایران.
نظر شما