به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، سخنگوی وزارت خارجه آلمان امروز چهارشنبه بدون اشاره به ادامه بدعهدی آمریکا در خروج یکجانیه این کشور از توافق بین المللی برجام در سال ۲۰۱۸ و تداوم انفعال اروپا در این خصوص از ایران خواست تا در اسرع وقت به مذاکرات هستهای بازگردد!
سخنگوی وزارت خارجه آلمان در این باره ادامه داد: ما آماده از سرگیری مذاکرات هستهای هستیم؛ اما این بازه زمانی، بی پایان نیست.
کاظم غریبآبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمانهای بینالمللی در وین پیشتر در مصاحبه ای اعلام کرده بود: آمریکا و طرفهای غربی برای پیشبرد تفاهم و نهاییکردن آن و همچنین رفع برخی تحریمها، اصرار کردند که بندی در بیانیه وزرا در خصوص گفتگوهای بیشتر در آینده برای سه موضوع درج شود: اوّل، اقدامات بیشتر در مورد تقویت مؤثر روابط اقتصادی و تجارت بینالملل ایران شامل تغییر در سیاست تحریمی آمریکا. دوم، تضمین منافع عدم اشاعهای برجام در درازمدت و سوم، گامهایی برای حمایت و تقویت امنیت منطقهای در میان کشورهای منطقهی خلیج فارس شامل کاهش تنش و اقدامات اعتمادساز از طریق گفتوگو در منطقه. جدای اینکه موضوع دوم محلی از اعراب ندارد؛ چون زمانبندیها در برجام مشخص است و این موضوع میتواند بهمنزلهی مبنایی برای طرح تعهدات و زمانبندیهای جدید شود. موضوع سوم نیز کاملاً با اهداف و دستورکار گفتوگوها در تعارض آشکار بود، از اینرو، هیئت ایرانی بلافاصله این درخواست را رد کرد.
در واقع، آمریکا و غربیها بهدنبال اهداف خاص خود بودند. این موضوع نشان داد که آنها همچنان به تفاهم هستهای بهعنوان پلی برای ورود به سایر موضوعات غیرمرتبط مانند مسائل منطقهای و موشکی نگاه میکنند. این سری، حتی فراتر رفتند و اصرار کردند که خواستهشان به نوعی در متن گنجانده شود. هدفشان این است که از این طریق بلافاصله بعد از هر تفاهمی، سراغ این موضوعات بیایند و آن را جزئی لاینفک از تفاهم هستهای تلقی کنند و زمینه را برای مداخلات خود در این حوزهها فراهم کنند و هر کجا هم که به اهداف خود نرسیدند، ایران را مقصر معرفی کرده و زمینه را برای اعمال فشار به بهانههای دیگر بر ایران فراهم کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، در حال حاضر مذاکرات درباره احیای برجام متوقف شده است.
ایالات متحده ۳ سال پیش به طور یکجانبه از برجام خارج شد و با اعمال تحریمهای ظالمانه فشار حداکثری علیه ایران وارد کرد، هرچند به اذعان مقامات آمریکایی سیاست فشار حداکثری علیه ایران با شکست روبرو شده است.
از سوی دیگر ایران و آژانس بینالمللی انرژی هستهای اسفندماه پارسال به توافقی دست یافتند که بر پایه آن تهران در چارچوب قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق ملت ایران» تعهدات داوطلبانه برجام از جمله اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کرده و دوربینهای نظارتی برخی از مراکز هستهای را تا سه ماه از دسترس بازرسان آژانس دور نگه میدارد. مقرر شد که اگر تحریمهای آمریکا ظرف سه ماه به طور کامل لغو شد، ایران این اطلاعات را در اختیار آژانس میگذارد، در غیر این صورت اطلاعات برای همیشه پاک خواهد شد.
این مهلت سه ماهه یک بار نیز به مدت یک ماه دیگر تمدید شد و ایران قبول کرد تا از پاککردن فیلمها خودداری کند، اما از سوم تیرماه با بدعهدی طرفهای غربی و آمریکا برای احیای برجام، ایران نیز دیگر این مهلت را تمدید نکرده است.
آژانس هم در آخرین گزارش خود این مساله را تائید کرده و گفته است که از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱ به دادههای جمعآوری شده توسط تجهیزات نظارتی خود در ایران دسترسی نداشته است.
نظر شما