به گزارش خبرنگار مهر، مجید فصیحی هرندی پیش از ظهر یکشنبه در مراسم افتتاح دوازدهمین کنگره ملی باغبانی ایران اظهار داشت: از برگزارکنندگان این کنگره تشکر میکنم و باید در این کنگرههای علمی از فرصتها استفاده کنیم و راهکارهای مقابله با تهدیدها را بیابیم.
فرماندار رفسنجان به محصول نخست این شهرستان یعنی پسته اشاره و اظهار کرد: پسته در رفسنجان از دیرباز به صورت سنتی کاشت و برداشت میشود و باید روشهای نوین جایگزین روشهای سنتی شود تا هم محصول افزایش یابد هم رونق اقتصادی را داشته باشیم.
فصیحی هرندی افزود: ۴۵ درصد جمعیت شهرستان رفسنجان در روستاها زندگی میکنند که نرخ بالایی را در کشور شامل میشود، همچنین ۳۰ درصد از جمعیت شهرستان در بخش مرکزی ساکن هستند که به واسطه کشاورزی پسته وضعیت پایداری دارند در غیر این صورت به شهرها مهاجرت کرده و مشکلاتی ایجاد میشد.
فرماندار رفسنجان ابراز دشت: مردم این خطه صدها قنات در روستاها ایجاد کردهاند و بعداً در دورهای که ابزار مدرن پدیدار شد چاههای عمیق حفر کردند و این ۴۵ درصد جمعیت پایدار شدند.
فصیحی هرندی با بیان اینکه شهرستان رفسنجان یکی از قطبهای مهم و بزرگ پسته جهان و کشور به شمار میرود، عنوان کرد: حرفه اصلی مردم کشاورزی پسته است و مردم این خطه ۸۰ هزار هکتار باغ را مثمر کردند اما متأسفانه بسیاری از قناتها از دست رفته است.
وی بیان کرد: مراقبت از این درختان پسته که با دست کاشته شدند، سخت است و این ۸۰ هزار هکتار باغ در رفسنجان به عنوان بزرگترین جنگل مصنوعی کشور مطرح است.
فرماندار رفسنجان اضافه کرد: از تأثیر مثبت جهاد کشاورزی و دانشگاه در امر نگهداری باغات و نگهداری محصول غافل و ناآگاه نیستیم اما باید بیشتر تلاش کرد تا در هر هکتار محصول بیشتری تولید شود.
نظر شما