به گزارش خبرگزاری مهر، محمد باقر قالیباف عصر امروز در نشست تعدادی از جوانان فعال در حوزه مفاهیم اندیشهای و گفتمانی اربعین و فعالان خدمت به زائران پیاده، گفت: انقلاب اسلامی در برهههای زمانی مختلف از خرداد ۱۳۴۲ که نهضت امام خمینی (ره) آغاز شد تاکنون شرایط مختلفی را تجربه کرده است. گاهی این شرایط و فرصتهای ناب عیان و مقابل چشم مان بوده اما ما خیلی به آن توجه نکرده یا آن را ندیدهایم.
وی تصریح کرد: این فرصتها اثرات و ابعاد مختلف تربیتی، شناختی، مدیریتی، انسان سازی و تمدن سازی داشته و باعث شده انقلاب اسلامی به توفیقات مهمی دست پیدا کند که از جمله این فرصتها و برهههای مهم و مؤثر در تاریخ انقلاب اسلامی میتوان به دوران دفاع مقدس اشاره کرد که شهید سلیمانی همیشه از آن به عنوان «یک قطعه از بهشت در این کره خاکی» یاد میکرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی از پیاده روی اربعین نیز به عنوان یکی از فرصتها و ظرفیتها مؤثر در احیای مفاهیم اسلام توصیف کرد و با بیان اینکه اربعین یک مفهوم و پدیده فرازمانی و فرامکانی است، گفت: این به آن معناست که ما میتوانیم همیشه اربعینی زندگی کنیم و اربعینی تربیت شویم و همه شئونات زندگی را به این مفهوم مهم نزدیک کنیم.
قالیباف در همین زمینه تصریح کرد: فرهنگ اربعین یعنی همین مانور مواسات که در جریان شیوع کرونا برای رسیدگی به خانوادههای نیازمند در کشور به راه افتاد، فرهنگ اربعین یعنی فرهنگ مبارزه با ظلم و تربیت قرآنی.
وی با اشاره به تحولات کشورهای منطقه و تأثیرات آن در پدیدههای مختلف، گفت: در مقابل این فرهنگ مؤثر و قدرتمند اربعین، طراحیهای معاندانه ای از سوی دشمن در حال انجام است تا دو کشور و دو ملت ایران و عراق و نیز سایر علاقه مندان به امام حسین (ع) را که در پدیده راهپیمایی اربعین از سراسر جهان به هم نزدیک شده بودند را از هم دور کنند، اما باطل السحر و از بین برنده این طراحیهای معاندانه نیز خود راهپیمایی اربعین است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی به عنوان یک تکلیف که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز هست، گفت: باید تلاش کنیم تا ضمن رعایت اصول بهداشتی مقابله با کرونا، ظرفیت زائران ایرانی مشتاق حضور در راهپیمایی اربعین افزایش یابد و این مسئله به نحوی مدیریت شود که هم افراد مشتاق بتوانند تا حد امکان در این مراسم حضور یابند و هم دستورالعملهای بهداشتی به صورت کامل و دقیق اجرا شود.
قالیباف در پایان تاکید کرد: مجالس مربوط به امام حسین (ع) در طول تاریخ همیشه توسط مردم برگزار و اداره شده است و لذا ستاد اربعین نیز نباید یک ستاد دولتی باشد بلکه باید آن را کاملاً مردمی کنیم تا مردم خود میدان دار اداره پیاده روی اربعین باشند و دراین صورت خود مردم میتوانند در کوتاهترین زمان، مشکلات را رفع کنند.
در این جلسه همچنین برخی حاضران به بیان نکاتی برای برگزاری راهپیمایی اربعین با حفظ پروتکلهای بهداشتی پرداختند و خواستار برداشتن محدودیت تعداد زائرانی که از ایران مایلند در این مراسم حضور یابند شدند.
نظر شما