به گزارش خبرنگار مهر، اعضای کاروان پارالمپیک طی دو هفته حضور در توکیو و مدال آوری و رکوردشکنی در بازی های ۲۰۲۰ رنگ و لعاب تازه ای به ورزش کشور و روح سرخورده آن دادند و تمجید خیلی از مقامات ورزشی و غیر ورزشی را موجب شدند اما به نظر می رسد توجه به این کاروان و کار بزرگی که ورزشکارانش در میدان پارالمپیک انجام دادند تنها معطوف به همین پیام های تشکر و قدردانی می شود وگرنه چرا باید بعد از گذشت یک سال از اقدامی که برای «اصلاح آئین نامه استخدام قهرمانان به نفع پارالمپیکی ها» انجام شده، این آئین نامه هنوز به مرحله ابلاغ و اجرا نرسیده باشد.
اصلاحی فقط به نفع طلایی های پارالمپیک
آئین نامه ای که ملاک استخدام قهرمانان ورزشی در دستگاه های دولتی به حساب می آید و مزایای آن شامل حال ورزشکاران قهرمان در هر دو بخش المپیک و پارالمپیک است اما با با یک تفاوت که به خاطر آن «خود» پارالمپیکی ها از مزیت استخدام شدن بی بهره هستند!
این آیین نامه مردادماه سال ۹۵ بعد از تصویب توسط هیات وزیران از سوی اسحاق جهانگیری معاون اول وقت رئیس جمهور ابلاغ شد.
بر اساس آیین نامه ابلاغی، «قهرمانان بازیهای المپیک» شامل نفرات اول تا سوم و قهرمانان اول و دوم مسابقات قهرمانی جهان و نفرات اول، دوم و سوم بازیهای آسیایی و مسابقات جهانی در رشتههای ورزشی تحت پوشش کمیته بین المللی المپیک (IOC) حسب مورد در رشتههای فردی و گروهی و مقام اول تا سوم مسابقات جام جهانی فوتبال، بسکتبال و والیبال میتوانند با رعایت شرایطی، از سوی دستگاههای اجرایی بدون برگزاری آزمون و خارج از نشر آگهی به صورت پیمانی جذب و استخدام شوند. این موضوع اما در مورد «ورزشکاران جانباز و معلول» شامل «فرزندان» آنها میشود.
این عدم نگاه یکسان به موضوع استخدام قهرمانان در دو بخش المپیک و پارالمپیک باعث شد تا کمیته ملی پارالمپیک دو سال پیش مکاتباتی را با دولت جهت رسیدگی به مسئله با هدف یکسان سازی شرایط داشته باشد. با ورود وزارت روزش و مکاتبات وزیر وقت ورزش با کمیسیون اجتماعی دولت، پیگیری این موضوع وارد مراحل قانونی و حقوقی شد و اینگونه اصلاحات لازم صورت گرفت اگرچه نصفه و نیمه و ناقص!
به موجب اصلاح صورت گرفته در آئین نامه جذب و استخدام قهرمانان ورزشی، از این پس خودِ قهرمانان پارالمپیک هم میتوانند از مزیت استخدام بهره مند شوند. البته به گفته محمد تابع دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک این اصلاح تنها محدود به همین مورد است و کماکان در مورد نفرات دوم و سوم بازیهای پارالمپیک یا قهرمانان بازیهای پاراآسیایی هیچ امتیازی برای استخدام شدن در نظر گرفته نشده است.
تاخیر در ابلاغ سرنوشت ساز
اصلاح صورت گرفته در آئین نامه جذب و استخدام قهرمانان ورزشی اگرچه ناقص انجام شده اما می تواند گام بزرگی در جهت حفظ منافع قهرمانان پارالمپیک باشد؛ البته بعد از اینکه سندیت اجرایی بگیرد در حالی که هنوز ابلاغ نشده است.
طبق پیگیری های خبرنگار مهر، اصلاح صورت گرفته باید در قالب تبصره از سوی وزارت ورزش در اختیار هیات دولت قرار بگیرد تا این هیات موضوع را جهت بررسی و تایید به مجلس شورای اسلامی موکول کند اما طی یک سال گذشته و بعد از موافقت با پیشنهاد کمیته ملی پارالمپیک در مورد اعمال اصلاح موردنظر، مراحل تکمیل پروسه هنوز انجام نشده تا به نتیجه برسد.
حالا با توجه به به جابجایی های که در دولت صورت گرفته و وزارت ورزش را هم دستخوش تغییر مدیریتی کرده احتمالا انجام اقدامات تکمیلی برای ابلاغ نهایی اصلاحات موردنظر بازهم به تاخیر می افتد این در حالی است که طی همین هفته های گذشته ۱۲ نفر جدید به فهرست ورزشکارانی که طلای پارالمپیک را در اختیار دارند، اضافه شدند. طبق اصلاحیه صورت گرفته این طلایی ها می توانند استخدام یک نهاد دولتی شوند البته اگر ابلاغ لازم به موقع به دستشان برسد.
نظر شما