۲۰ شهریور ۱۴۰۰، ۲۰:۳۱

مدیرعامل آبفای خوزستان خبر داد؛

سرریز ۱۵۴هزار مترمکعب آب تولیدی درکارون/آماده‌سازی برای مقابل سیل

سرریز ۱۵۴هزار مترمکعب آب تولیدی درکارون/آماده‌سازی برای مقابل سیل

اهواز- مدیرعامل آبفای خوزستان گفت: در شرق اهواز ۷۹ هزار مترمکعب و در غرب اهواز نیز ۷۵ هزار مترمکعب آب تولیدی به رودخانه کارون سرریز می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا کرمی نژاد عصر امروز شنبه در نشست بررسی پروژه‌های فاضلاب و دفع آب‌های سطحی خوزستان با اشاره به اینکه یک تصفیه‌خانه فاضلاب در حوزه اهواز در دست بررسی است، اظهار کرد: ۷۰۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز تولید آب داریم و یک و نیم میلیون نفر در شهر اهواز و بیش از ۴۰۰ هزار مشترک تحت پوشش شرکت قرار دارند.

وی افزود: طرح جامع فاضلاب اهواز شامل ۱۷۶ کیلومتر کلکتور، یک هزار و ۵۱۴ کیلومتر شبکه جمع آوری، یک هزار و ۹۶۸ کیلومتر انشعابات فاضلاب و ۶۹ باب ایستگاه پمپاژ اصلی و فرعی فاضلاب که در سال‌های گذشته تاکنون از محل اعتبارات مختلف بخش‌هایی از آن تاکنون پیشرفتی حدود ۴۱ درصد داشته است.

مدیرعامل آبفای خوزستان ادامه داد: اجزا و احجام باقی‌مانده طرح جامع فاضلاب اهواز مشتمل بر یک هزار و ۱۴۶ کیلومتر انشعابات، ۸۴۲ کیلومتر شبکه، ۷۱ کیلومتر خط اصلی و کلکتور و همچنین ۳۳ باب ایستگاه پمپاژ است.

وی گفت: سامانه جمع‌آوری فاضلاب اهواز با ۴۲۸ هزار مشترک تحت پوشش قدمتی بالای ۳۰ سال داشته که از مجموع دو هزار و ۳۰۰ کیلومتر شبکه جمع‌آوری، خط اصلی و انتقال موجود فاضلاب با ۱۸۶ باب ایستگاه پمپاژ و منهول پمپ و یک باب تصفیه‌خانه فاضلاب به ظرفیت اسمی ۴۹ هزار مترمکعب با جمعیت تحت پوشش ۲۰۰ هزار نفر، حدود یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر آن (معادل ۴۸ درصد) فرسوده و با کارکرد نامناسب است.

مدیرعامل آبفای خوزستان، تکمیل نشدن طرح جامع فاضلاب اهواز را قدمت و فرسودگی سامانه جمع‌آوری وضع موجود، عوارض ناشی از بحران‌های سیلاب و آب‌گرفتگی، پروژه‌های نیمه‌تمام و آب‌های سطحی از چالش‌های بخش فاضلاب دانست.

وی ادامه داد: اعتبارات مصوب و تخصیص یافته به طرح جامع فاضلاب اهواز از ابتدای طرح تاکنون تناسبی با احجام باقی‌مانده نداشته و به این دلیل اهداف زیست محیطی، فنی و اجتماعی طرح به‌طور کامل محقق نشده و در شرایط بروز بارندگی نیز شاهد اتفاقات و خسارت‌های غیرقابل‌جبران اجتماعی، زیست محیطی و فنی هستیم.

کرمی نژاد با اشاره به اینکه برای تکمیل احجام طرح جامع نیاز به اعتباری معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان است، یادآور شد: یکی از مهم‌ترین عواقب تکمیل نشدن طرح جامع را می‌توان به بالا آمدن سطح رودخانه و خلط آن با فاضلاب در مبادی تخلیه فاضلاب به کارون و برگشت آن به سامانه جمع‌آوری فاضلاب در فصل زمستان و بارندگی اشاره کرد.

مدیرعامل آبفای خوزستان عنوان کرد: برای اصلاح و بازسازی سامانه جمع‌آوری وضع موجود و ارتقای تاب‌آوری در سه محور اساسی اصلاح خطوط، اصلاح ایستگاه‌های پمپاژ و تأمین تجهیزات برقی‌مکانیکی و خودروهای مکانیزه به اعتباری معادل یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان نیاز است.

کرمی نژاد خبر داد: از مجموع ۱۹۰ هزار مترمکعب فاضلاب تولیدی در شرق اهواز ۷۹ هزار مترمکعب در شبانه‌روز آن به رودخانه کارون سرازیر می‌شود؛ همچنین از مجموع ۱۱۰ هزار مترمکعب فاضلاب تولیدی در غرب اهواز نیز ۷۵ هزار مترمکعب آن به رودخانه کارون سرریز می‌شود.

وی گفت: با توجه به تکمیل نشدن طرح به‌ویژه در جز کلکتورها از ۳۰۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز فاضلاب تولیدی ناگزیر به تخلیه فاضلاب به رودخانه کارون در حداقل ۲۴ نقطه با مجموع فاضلاب ۱۵۴ هزار مترمکعب در شبانه‌روز و باقی‌مانده حجم اشاره شده به کانال‌های زهکش موجود در اطراف شهر و بخش دیگر نیز به میزان ۳۵ هزار مترمکعب در شبانه‌روز به تصفیه‌خانه فاضلاب غرب اهواز منتقل می‌شود.

مدیرعامل آبفای خوزستان ادامه داد: بروز بحران سیلاب بهار و آب‌گرفتگی‌های آذرماه ۹۸ به دو صورت بالازدگی، برگشت آب رودخانه و فاضلاب به خطوط و تحمیل بارش‌های سنگین به محدوده شبکه جمع‌آوری خسارت‌های سنگینی مشتمل بر ۱۹۵ کیلومتر ریزش، یک هزار و ۸۰۰ کیلومتر انسداد و خرابی ۱۰ باب ایستگاه پمپاژ اصلی و راهبردی و ۷۰ باب ایستگاه پمپاژ فرعی و منهول پمپ فاضلاب از دیگر مشکلات در این زمینه به شمار می‌رود.

کرمی نژاد بیان کرد: مجموع خسارات وارده به‌صورت انسداد در خطوط، ریزش در خطوط و معیوب شدن ایستگاه‌های پمپاژ ناشی از سیلاب و آب‌گرفتگی‌های گسترده فروردین و آذرماه سال ۹۸ در بخش فاضلاب بیش از یک هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

وی افزود: در این شرایط موافقت‌نامه از محل سیلاب یک ساله با اعتبار تخصیص یافته ۹۵ میلیارد تومان بود که ضمن انقضای موافقت‌نامه اعتبار تخصیص تناسبی با احجام خسارت و همچنین تعهدات و دیون ایجاد شده که معادل سه هزار و ۵۰ میلیارد ریال است.

مدیرعامل آبفای خوزستان با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۹۷ درصدی پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب شرق اهواز بیان کرد: برای تصفیه‌خانه فاضلاب غرب اهواز با اینکه بیش از ۹۰ میلیارد تومان هزینه پیش پرداخت صرف کرده‌ایم و بانک چینی پذیرفته ولی بانک کشاورزی نپذیرفته است.

کرمی نژاد ادامه داد: مشکل اصلی ما سرقت در منهول‌هاست چرا که با وجود در منهول حداقل ۱۸ هزار دریچه رفته و کل زباله‌ها وارد شبکه فاضلاب می‌شود که در همین ۱۰ روز اخیر دو هزار و ۱۰۰ نقطه گرفتگی داشتیم؛ هم اکنون در حال آماده‌سازی برای مقابله با سیل هستیم.

کد خبر 5302312

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha