به گزارش خبرنگار مهر، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲۱ شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی در توضیح علت استعفای خود از نمایندگی مجلس، گفت: اصلیترین رکنی که انقلاب اسلامی را از سایر تمدنها متفاوت کرده، توجه به فرهنگ، ایثار، شهادت و آخرتگرایی است و انقلاب اسلامی این موضوع را در دوران مدرن احیاء کرد.
وی ادامه داد: در وهله اول لازم است از مردم مشهد مقدس که ۱۴ سال افتخار نمایندگی آنان را داشتم، به دلیل حُسن اعتماد به بنده تشکر کنم. البته بسیاری از خانوادههای شهدا و ایثارگران در مشهد از بنده برای حضور در بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام حمایت کردند که لازم است از لطف آنان تشکر کنم.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین از چهار بزرگواری که نماینده مشهد هستند، تقدیر و تشکر میکنم و میدانم که آنان جای خالی بنده را به خوبی پر میکنند و مطالبات مردم مشهد از سوی آنان پیگیری خواهد شد.
قاضیزاده هاشمی تأکید کرد: موضوع امروز، استعفا نیست بلکه بنده میخواهم از سنگر مجلس شورای اسلامی به سنگر خدمتگزاری خانواده عزیز و جامعه بزرگ ایثارگران بروم. از سوی دیگر، امروز همه ما وظیفه داریم که به دولت مردمی کمک کنیم.
وی اظهار داشت: رئیسجمهور از ابتدای انتخابات تأکید کرد که دولت سیزدهم باید نماد وحدت و همدلی باشد و در انتصابات هم تلاش کرد که از جریانها و بخشهای مختلف افرادی را انتخاب کند تا مردم بدانند که عزم همگانی برای رفع مشکلات کشور وجود دارد. رئیسجمهور از برخی نامزدهای ریاست جمهوری از جمله بنده هم جهت همکاری دعوت به عمل آورد که پذیرفتم.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فرصتهای ما اندک و عقبماندگیهای کشور فراوان است و باید تلاش کنیم که کارهای بر زمین مانده را به دست بگیریم و جلو ببریم. از سوی دیگر باید به این مسئله توجه شود که کارنامه و عملکرد دستگاههای اجرایی و قوه مجریه بسیار مهم است و اگر آنان خوب عمل کنند، برای مجلس هم کارنامه مثبتی نوشته میشود.
قاضیزاده هاشمی افزود: تعداد زیادی از همکاران ما در مجلس شورای اسلامی از رئیسجمهور مستقر حمایت کردند و بر این اساس همگی باید تلاش کنیم که این دولت موفق باشد.
وی متذکر شد: رئیسجمهور در صحن علنی مجلس توضیحاتی درباره پیشنهادهایی که به بنده برای همکاری در دولت داده، ارائه کرد. بنده باید بگویم از آنجایی که نماینده مجلس هستم، همه این موضوعات با رئیس مجلس شورای اسلامی مطرح و هماهنگ شده و زمانی که رئیسجمهور موضوع بنیاد شهید و امور ایثارگران را مطرح کرد، بنده بدون هیچ دغدغهای گفتم که در خدمت شما هستم.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امام خمینی (ره) فرمودند که «خدمت به شهید افضل است و بنیاد شهید افضلِ نهادهاست» و مقام معظم رهبری هم فرمودند که «حیات انقلاب اسلامی وابسته به بنیاد شهید است». بر این اساس، بنده به دنبال خدمتگزاری در این بخش هستم و متأسفانه بنیاد شهید در حال حاضر به یک سازمان خدماتی تبدیل شده که باید اصلاح شود.
قاضی زاده هاشمی گفت: از منظر انقلاب اسلامی هیچ مقامی بالاتر از خدمت به شهدا و ایثارگران نیست و این وظیفه شرعی است. بنیاد شهید و امور ایثارگران یک سازمان بسیار بزرگ است که متأسفانه با بیانضباطی اقتصادی مواجه شده و حوزههای مختلف بنیاد شهید نیاز به انضباطبخشی دارد.
وی اظهار داشت: همه ما به این مسئله واقف هستیم که مقام معظم رهبری فرمودند «نمایندگان نباید به دنبال کسب قدرت باشند و قطعاً رئیسجمهور مردمی هم به این موضوع توجه کرده است». همچنین رئیسجمهور درباره این موضوع از رهبر انقلاب استعلام کرده و مسیر کاملاً طی شد، سپس با مجلس شورای اسلامی مکاتبه شد و چون در این زمینه اِذن خاص وجود دارد، همکاران نگران نباشند.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی افزود: جالب است برخی از مطبوعات مانند اعتماد و شرق این روزها برای استعفای چند نفر از نمایندگان و بنده ابراز نگرانی میکنند که این مسئله نشان میدهد حوزه بنیاد شهید و امور ایثارگران بسیار مهم است، به همین دلیل این واکنشها را در پی داشته است.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران نیاز به پالایش قوانین ایثارگری و همچنین تکمیل قوانین در برخی از بخشها دارد. بر این اساس، بنده قطعاً در صورت تصدی این پست، با مجلس شورای اسلامی ارتباطات گستردهای خواهم داشت.
وی ادامه داد: جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران ۱۲ میلیون نفر است اما متأسفانه کمتر از سه میلیون نفر خدمات دریافت میکنند که باید از انحصارها و رانتها در بنیاد شهید جلوگیری کرد و به کسانی هم به بنیاد شهید مراجعه نمیکنند اما جامعه هدف هستند، باید خدمترسانی شود.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: قانون برنامه هفتم توسعه را در پیش داریم و حتماً باید مشکلات قانونی بنیاد شهید و امور ایثارگران در آن مورد توجه قرار گیرد و مرتفع شود. همچنین باید در وهله اول رویکرد بنیاد شهید و امور ایثارگران از حالت خدماتی به یک نهاد حقوقی تغییر یابد. از سوی دیگر، باید این سازمان تبدیل به یک سازمان راهبردی شود.
قاضیزاده هاشمی تأکید کرد: اگر ما استقلال داریم به دلیل توجه به فرهنگ ایثار و شهادت است و بنده مجدداً تأکید میکنم که در کنار نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواهم بود و فقط از سنگری به سنگر دیگر میروم و هیچ افتخاری بالاتر از پرچمداری فرهنگ ایثار و شهادت نیست.
نقش «قاضیزاده هاشمی» در مجلس قابل توجه است؛ با استعفا مخالفم
به گزارش مهر، همچنین کیومرث سرمدی واله در مخالفت با این استعفا، گفت: رسالت مجلس در این دوره بسیار خطیر است، امید مستضعفان به مجلس و دولت انقلابی است. توطئههای نفوذیها و دشمنان در جهت ناامید کردن مردم از مجلس انقلابی است.
نماینده مردم اسدآباد اظهار داشت: قاضی زاده سابقه دیرینه ای در مجلس شورای اسلامی دارد. نقش مهم وی در مجلس قابل توجه است و تجربه چندین ساله قاضی زاده در قانونگذاری و نظارت حقی است که مردم به وی واگذار کردهاند به همین دلیل ما با استعفای قاضی زاده مخالف هستیم.
در ادامه، عبدالحسین روح الامینی در مخالفت با استعفای قاضی زاده هاشمی، گفت: بنده در تذکری روز چهارشنبه حرفم را زدهام. وقت ملت ارزشمند است؛ در خانه اگر کس است یک حرف بس است.
مهرداد گودرزوند چگینی نماینده مردم رودبار نیز اظهار داشت: با توجه با صحبتهایی که با قاضی زاده داشتهایم و جایگاه بنیاد شهید اعلام انصراف از سخنرانی در مخالفت با استعفای نماینده مشهد میکنم.
«قاضیزاده هاشمی» باید در مجلس بماند / او جایگزین ندارد
همچنین علی اکبر علیزاده نماینده دامغان در مجلس در مخالفت با استعفای قاضی زاده گفت: قاضی زاده هاشمی به لحاظ اطلاع از قانون از افراد برجسته مجلس است
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر قانونگذاری قوی و متقن، گفت: عدم حضور قاضی زاده در مجلس موجب از دست دادن فردی توانمند در قانون گذاری میشود که جایگزینی ندارد.
نماینده دامغان در مجلس با اشاره به توصیه رهبری مبنی بر عدم انتقال نمایندگان به دولت، گفت: بهتر است قاضی زاده در مجلس بماند و در راستای قانونگذاری و نظارت گامهای مهمی بردارد.
نظر شما