مصطفی قانونی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بیش از ۱۵ رشته صنایع دستی در گلپایگان وجود دارد که هنرمندان زیادی نیز در این رشتهها مشغول به فعالیت هستند.
رشته مینا کاری و قلم زنی در در گلپایگان حال توسعه است
وی افزود: معرق، منبت؛ گره چینی؛ پیکر تراشی و خراطی از رشتههای پر طرفدار در این شهرستان است و رشته مینا کاری و قلم زنی نیز در حال توسعه است که در این راستا کلاسهای آموزشی برگزار کردیم.
هنر سفال گری در گلپایگان احیا میشود
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلپایگان از احیای هنر سفال گری در گلپایگان خبر داد و افزود: قدمت هنر گیوه دوزی، سفال گری، قلم زنی و مس گری مربوط به پیدایش گلپایگان است، برای احیای این هنرها در تدارک تشکیل کارگاه آموزشی برای هنرمندان علاقمند به این رشتهها هستیم.
وی ادامه داد: هنر و صنعت تراش سنگهای قیمتی و انگشتر سازی فعال شده است، همچنین هنر چرم دوزی، گلیم بافی، قالی بافی و سبدبافی گلپایگان رو به احیا است و سرمایه گذار بخش خصوصی در ایجاد صنعت سبد بافی ورود پیدا کرده است.
قانونی با بیان اینکه سال ۹۹ گلپایگان به عنوان شهر ملی منبت به ثبت رسید، گفت: به همت شهرداری و شورای دوره پنجم و به منظور آشنایی مسافران و شهروندان با تاریخچه بازار قدیمی شهر نماد مشاغل گیوه دوزی، مسگری و کوزه گری در گذرگاه بازار گلپایگان نصب شد.
حمام بهشت با کاربری بازارچه صنایع دستی مرمت شد
وی با بیان اینکه به همت شهرداری گلپایگان حمام بهشت با کاربری بازارچه صنایع دستی مرمت و بازسازی شد، افزود: امکان برپایی بازارچه محلی و نمایشگاه صنایع دستی نیست با راهاندازی این بازارچه هنرمندان میتوانند اقلام تولیدی خود را به فروش برسانند.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلپایگان خاطرنشان کرد: سال ۹۸ در راستای حفظ آثار تاریخی سنگ نگارهها به اداره کل صمت استان اصفهان درخواستی مبنی بر تعطیلی فعالیت معدن ارسال کردیم و نیز پرونده قضائی در این زمینه در دادگستری گلپایگان مفتوح است تا مطالبات مردم مبنی بر تعطیلی معدن صورت گیرد.
نظر شما