۲۶ شهریور ۱۴۰۰، ۹:۳۱

در نامه به وزیر بهداشت عنوان شد؛

هشدار روسای ۴۴ دانشکده پزشکی درباره افزایش بی‌رویه ظرفیت پزشکی

هشدار روسای ۴۴ دانشکده پزشکی درباره افزایش بی‌رویه ظرفیت پزشکی

روسای ۴۴ دانشکده پزشکی سراسر کشور در نامه‌ای به وزیر بهداشت خواستار بازنگری در سیاست‌های افزایش ظرفیت پزشکی شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، روسای ۴۴ دانشکده پزشکی سراسر کشور در نامه‌ای به دکتر بهرام عین اللهی با اشاره به فقدان شاخص برای تعریف ظرفیت موثر پذیرش دانشکده‌های پزشکی، مبهم بودن آینده وضعیت شغلی پزشکان عمومی، چالش‌های آموزش در دوران همه‌گیری کووید خواستار بازنگری در سیاست‌های افزایش ظرفیت پزشکی شده‌اند.

در بخش‌هایی از این نامه آمده است: متاسفانه ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی بدون توجه به ظرفیت‌های اعلام شده افزایش یافته و موجب کاهش کیفیت آموزش دوره پزشکی را فراهم کرده است اخیراً اخباری مربوط به افزایش احتمالی ظرفیت‌های ورودی پذیرش سال ۱۴۰۰ دوره پزشکی عمومی دانشگاه‌های کشور به گوش می‌رسد که ما نگرانی خود را از این افزایش احتمالی اعلام کرده و مواردی را به عنوان تبعات آن به طور جدی تاکید می‌کنیم.

۱) فقدان شاخصی برای تعریف ظرفیت موثر پذیرش دانشکده‌های پزشکی: در حال حاضر دانشکده‌های پزشکی بسیار بیشتر از توان واقعی خود شامل فضاهای آموزشی در دسترس، فضاهای بالینی و درمانگاه‌های آموزشی دانشجو می‌پذیرند و مدیریت این جمعیت بار عظیمی را برای پاسخگویی آموزشی برای دانشکده‌ها فراهم می‌کند.

طبعاً افزایش ظرفیت معضلات بیشتری را ایجاد می‌کند این در حالی است که نه کلاس قابل دسترسی برای ظرفیت‌های ورودی جدید وجود دارد، نه فضاهای بیمارستانی آموزشی ما برای این حجم از فراگیران طراحی شده‌اند و نه امکانات و مراکز مهارت‌های بالینی ما برای این ظرفیت‌های توسعه یافته‌اند.

بدیهی است این مسئله که ظرفیت در دانشگاهی اعلام و در جایی دیگر این ظرفیت به تدریج به صورت دستوری چند برابر شود شایسته دانشگاه نیست.

۲) مبهم بودن آینده وضعیت شغلی پزشکان عمومی دانش آموخته: یکی از سوالات بسیار دردناک دانشجویان پزشکی از مدیران دانشکده‌های پزشکی در دیگر آینده شغلی آنهاست که پاسخ آن برای همگی ما رنج‌آور است.

واقعیت این است که هرچند امید می‌رفت که با چند دوره تاکید در قوانین برنامه توسعه، به تدریج باعث شکل‌گیری «نظام سطح وضعیت پزشک خانواده» شود و پزشک عمومی آموزش دیده به عنوان سطح اول و در بخشی از سطح دوم در ارکان نظام سلامت تعریف شود اما تاکنون این اتفاق رخ نداده و نتیجه آن تخصص گرایی شدید تمامی دانش آموختگان دوره پزشکی و سردرگمی و جاماندگان از آزمون‌های تخصصی در جامعه کاری است.

پیشنهاد می‌شود در درجه اول اولویت گذاری به بازتعریف نقش پزشکان عمومی در سطح بندی نظام خدمات سلامت و نهادینه سازی تربیت برای جایگاه شغلی مشخص در نظام دانشگاهی مبتنی بر بیت‌المال و بودجه عمومی باشد.

۳) چالش‌های آموزش در دوران همه‌گیری کووید: چالش‌های این دوران موجب شده است ظرفیت موثر آموزش پزشکی عمومی دچار چند موضوع شود. الف: آسیب‌های ناپختگی و کم آموختگی متوسط تا شدید، ب: ضرورت و در عین حال عدم امکان گذاری فیزیکی، ج: تبدیل بیمارستان‌های آموزشی به درمانی، د: روی هم افتادگی دوره‌های مختلف و حرکت از اشباع به سمت فوق اشباع، ه: تخصصی شدن گروه‌های آموزشی در دانشکده‌های بزرگ و نادیده گرفته شدن آموزش پزشکی عمومی.

به نظر می‌رسد پیش از هر نوع تغییر در ظرفیت دانشجویان، بازبینی شیوه آموزش مقطع پزشکی عمومی در بیمارستان‌های فوق تخصصی و بازتعریف نقش اساتید با گرایش‌های مختلف در آموزش پزشکی عمومی در کنار لحاظ این نقش‌ها در ارتقاء و ترفیع اساتید حوزه و بالینی یک نیاز ضروری است.

۴) خلط تفکر پژوهشی با پژوهش محوری مبتنی بر تولید مقاله: در چند دهه اخیر تفکر مرجعیت علمی مبتنی بر مقاله و ورود از بالا به پایین آن به جامعه آموزش بالینی که هدف اول و آخر آن باید تربیت پزشکان توانمند حاضر باشد، منجر به انحراف از هدف تربیت پزشکان با تفکرهای پژوهشی مسئله محور به سمت پزشکان مقاله‌نویس شده است.

پیشنهاد می‌شود هر چند آموزش تفکر پژوهشگران و انجام پژوهش‌های کاربردی در اولویت‌های آموزش مقطع پزشکی عمومی است، اما به نظر بازبینی قوانین پایان نامه این مقطع و اختصاص دستورالعمل اختصاصی مبنی بر ارائه پایان نامه‌های مسئله محور و همکاری گروهی دانشجویان در پاسخ به سوالات بهداشت، سلامت و درمان بومی در برنامه‌های آینده وزارت بهداشت قرار گیرد.

۵) آموزش مجازی راه حل مکمل ولی بسیار کم استفاده در آموزش بالینی: قطعاً همه مجریان آموزش پزشکی عمومی اذعان دارند که هرچند به کارگیری آموزش مجازی می‌تواند بخش آموزش از دست رفته در دوران علوم پایه را جبران کند اما در آموزش بالینی این به‌کارگیری بسیار کم فایده و آسیب افزون است این روش بسیار مفید تنها به صورت ترکیبی و در کنار آموزش حضوری و در جبران وضعیت اشباع و کم آموختگی باید مورد استفاده قرار گیرد.

۶) جبران ناپذیری های دوران بحران کووید ۱۹: همانگونه که اشاره شد در حال حاضر اولویت و نگرانی تمام روسای دانشکده‌های پزشکی کشور برنامه‌ریزی در جهت برگزاری دوره‌های جبرانی برای فارغ‌التحصیلان دو سال اخیر است که به علت شرایط گذشته همه اذعان داریم آموزش‌های مکفی در سطوح مختلف از مقاطع پزشکی عمومی دستیاری تخصصی و فوق تخصصی در آن به شدت آسیب دیده است.

همراهی وزیر بهداشت برای برنامه‌ریزی کلان و فراهم آوردن بستر فوق جهت بازخوانی پلکانی فارغ التحصیلان و برگزاری دوره‌های کوتاه و فشرده عملی جهت جبران ناآموختگی ها به انجام رسالت اصلی دانشکده‌های پزشکی بعد از فروکش و کنترل بحران و در شرایط پیش رو بسیار کمک خواهد کرد که این امر با افزایش ظرفیت پزشکان جدیدالورود بدون فراهم کردن زیرساخت‌های لازم هم‌خوانی ندارد.

۷) ضرورت تغییر برنامه آموزش مداوم پزشکی عمومی به سمت آموزش پیشگیری محور: بحران کووید ۱۹ و پایش بیماری‌های غیر واگیر ثابت کرد جوامعی که در امر آموزش پزشکان عمومی در آموزش پیشگیری و سلامت محور و جامعه نگر هزینه بیشتری گذاشتند در این بحران‌ها بسیار موفق‌تر از سیستم‌های آموزشی درمان محور عمل کردند.

باید قبل از هرگونه تصمیم گیری در مورد افزایش ظرفیت‌های پذیرش دانشجو به گسترش بستر مناسب آموزشی مراکز بهداشتی و تغییر سیاست کوریکولوم های آموزشی مقطع پزشکی عمومی به سمت آموزش پیشگیری از بیماری‌ها اصول حفظ سلامت و پزشکی جامعه نگر بپردازیم.

۸) رشد روز افزون دانشکده‌های اقماری در کنار دانشکده‌های پزشکی تیپ یک: یکی از مشکلات فعلی نظام آموزش پزشکی راه اندازی دانشکده‌های اقماری با قول‌های حمایتی مقطعی دانشگاه کلان منطقه یا مادر با نیت‌های نیک اندیش است. اما نیاز حمایتی آنها در حوزه‌های علوم پایه و بالینی برای پوشش کمبودهای اساتید و فضاهای آموزشی وجود دارد.

در حالی که دانشکده‌های بزرگ زیر بار اشباع دانشجویان جاری بوده فاقد ظرفیت کافی هستند تقاضاهای مکرر دانشجویان دانشکده‌های اقماری برای مهمانی و انتقال به دانشکده‌های پزشکی کلان منطقه، فشارهای والدین و مسئولان و محدودیت آنها مشکلات بیشتری را ایجاد کرده است. نیاز است با مدیریت وزارت بهداشت نیازسنجی و سنجش امکانات کامل دانشکده‌ها بازبینی شود.

رسالت اول دانشکده‌های پزشکی کشور تربیت پزشکانی توانمند، باسواد، دلسوز به مردم و دردهای آنها، مزین به اخلاق حرفه‌ای است و افزایش کمیت ظرفیت همانطور که در سال‌های گذشته اتفاق افتاده بدون اطمینان از کیفیت می‌تواند آسیبی درازمدت به طول عمر تمام پزشکان تربیت شده، به تمام مردم و خانواده‌هایی که به ما اعتماد کردن و فرزندانشان را به این پزشکان سپردند، وارد می‌کند.

در ادامه ۴۴ رئیس دانشکده پزشکی خطاب به دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت یادآور شده‌اند: امید داریم وزیر بهداشت ورای فشارهای سیاسی - منطقه‌ای در نهایت آنچه به صلاح نظام سلامت است را به عنوان سیاست اصلی اتخاذ کند.

کد خبر 5306509

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۰:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      29 18
      آقایون فقط دنبال انحصارن این همه جوون خوب چرا ظرفیت ایجاد نشه براشون
    • محمد IR ۱۱:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      32 14
      آنچنان باید دانشجوی پزشکی پذیرش شود که از بعد تجاری خارج شود.این چه سیستم پذیرشی است که مردم باید مثل یک کالای نایاب بدنبال پزشک باشند.
    • IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      20 11
      بله البته که معافی علوم پزشکی هرگز با افزایش ظرفیت مخالف است چراکه هم درآمد ورودی دانش آموزان کنکوری را از دست میدهند هم درآمد مطب و بیمارستانها خصوصی را .و این تضاد منافع مانع تصمیم گیری ست
    • معلم IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      13 10
      راست میگن چون مافیا انحصارش شکسته میشه تا کی باید هزاران جوان به خاطر یک کنکور ساختگی که علم و دانش بچه ها در سه ساعت می سنجد مایوس و دل شکسته راهی غربت شوند ک میلیون‌ها دلار پول این کشور را در خارج هزینه کنند همون پول ها را صرف توسعه و گسترش پزشکی در کشور کنید الان نرم پزشک و به جمعیت کشور چقدر هست
    • محمد IR ۱۴:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      11 5
      اتفاقا بایستی بسمتی رفت تا کنکور جهت پزشکی برداشته شود زیرا تمام فساد درکنکور بخاطر همین چندرشته خاص می باشد تخصص ها هم بدنبال کسب درامد بیشتر از مردم هستند هرچه انحصاری تر باشد هم فساد بیشتر است وهم بیسوادی جوانان دیگر رشته ها هم انسان هستند وشغل می خواهند ولی همه دانشگاهها ذارای همان رشته هستند
      • IR ۰۴:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
        6 10
        به نفع محرومان است افزایش تعداد پزشک و دندان پزشک و پیرا پزشک...چیزی که ما از دکتر رئیسی می خواهیم...الان در پاکستان اصلا درامد جراحان و پزشکان بالا نیست و بسیاری کشورهای دنیا
    • علی IR ۱۴:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      8 5
      این استاتید بدنبال انحصار و سودودرامد بیشتر هستتدپزشکی هم مانند هزاران رشته دیگر که بیکار زیاد دارد یک جلسه کنکور که ازهمه طرف فساد به ان هجوم اورده اتهم بخاطر چندزشته خاص نمی تواند تعیین کننده سواد باشد اتفاقا اگر کنکور پزشکی هم برداشته می شد باسوادهای واقعی وعلاقه مند وارد ان میشد
    • ایرانی IR ۱۴:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      3 5
      کنکور فقط بخاطر چندرشته خاص مانده است 15درصد اگرظرفیت بیشتر میشد یا کنکور نبود اتفاقا افراد علاقه مند وباسواد واقعی جذب میشد و مملکت درست میشد واین همه فساد جمع می گشت همه فارغ التحصیلان نیاز به کار و افزایش تخصص دارند شما کجایید؟
    • دانشجوا IR ۱۴:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      5 11
      چرا باید درپزشکی انحصار باشه تابیسوادی رواج یابد؟ پذیرش پزشکی بایستی اراد باشد تا مانند دیگر رشته ها هرکس علاقه داشت تا درجات بالای علمی درس بخواند ولی پزشکی شده جیب مردم راخالی کردن بخاطر انحصار
    • دانشجوی فیزیک IR ۱۴:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      1 8
      شرایط کوید 19 شامل همه بود بیکاری شامل همه است کاهش پذیرش بنفع همه است ولی انحصار موجب بی سوادی است درهررشته ای هم انحصار شد افراد فقط بخاطر پرستیژ وارد می شوند به هرطریق ممکن بعد سواد کم می گرددپزشکی عامل فساد درکنکور شده است
    • IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      17 1
      توی روستاهای خیلی کوچکم پزشک هست.اگه متخصص نیست به این دلیله که امکانات و تجهیزات برای کارای تخصصی توی روستا نیست.مگه مردم جونشون رو از سر راه اوردن که هی دانشگاه پولی زیاد میکنین یه مشت بی سواد تحویل میدین.
    • عیرضا IR ۱۴:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      11 4
      انحصار باعث بالا بودن متقاضی است زیرا علاقه خیلی کم ملاک افراد است فقط داشتن عنوان دانشجوی پزسکی مهم است همین عامل بیسوادی متخصصان وخصوصا عمومی شده است ظرفیت پزشکی باید انقدر زیاد بشه که فقط علاقه مندان جذب ان شوند
    • دانشجوی سینما IR ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      4 6
      پزشکی هم مانند هزاران شغل دیگر بایستی فرد تلاش نماید وانقدر باسوادباشد وبکار خود علاقه مند باشد تابتواند دررقابت اشتغال ودرامد توان داشته باشد اینکه به امبد انحصار بشیند وتلاش نکند ودرامد عالی داشته باشدبیشتر ظلم به مردم است
    • I3235K IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      4 4
      تجربه افزیش ظرفیت دیگر رشته ها نشان دادهاگر فردی واقعا فردی بخاطر علاقه وتحصیل پزشکی وارد ان شود به هرط یق ممکن تبحر خواهد اموخت وجتی باهمان عمومی بهترین درمانها راخواهد نمود ولی متاسفانه بیشتر انگیزه دانشجویان بخاطر پرستیژنام ان می باشد به همین علت ما دراین تخصص همیشه می لنگیم وبعضا بیسواد هستند
    • دکترای اقتصا IR ۱۵:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      4 2
      چنانچه درپزشکی انحصار ومحدودیت واتکاه به کنکور یک شبه حاکم شد بایستی فاتحه داشتن متخصص باسواد راخواند بایستی منتظر فساد بیشتر در کنکور و بعدازان خدمات پزشکی ماند
    • دانشجوی پیراپزشکی فوق لیسانس IR ۱۵:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      3 6
      به نطذ من پزشکی بایستی ظرفیت ان بیشتر گردد تا روستاهها هم دارای تخصص گردندانحصار باعث تجمع متخصص درمراکز استانها شده وخدمات خودرا گران به مردم عرضه می نمایند
      • رادمهر FR ۲۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
        9 0
        دوست عزیز برای انجام کارهای تخصصی صرفا حضور متخصص کفایت نمیکنه قابل توجهتون باید عرض کنم که یه جراح متخصص چشم اورولوژیست و ...برای اینکه در روستا کار کنه نیاز به امکانات و تجهیزات داره
    • رضا IR ۱۵:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      5 5
      انحصار در پذیرش پزشکی یعنی کمک به مافیای کنکور وارائه خدمات متخصصان به بیماران نیازمند با درامدنجومی افزایش پزشک وخصوصا متخصص باسواد حلوی این دوفساد راخواهدگرفت وخدمات به شهرستانها وروستهای نیازمند خواهد رفت افرد حامی انحصار یعنی دشمن سلامتی وخاین به ننیازمندان بیماران کمبضاعت
    • دانشجوی دکترای روانشناسی IR ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      6 5
      ملاک ورود به پزشکی داشتن تخصص تست زنی است برعکس محتوای دوران پزشکی که بایستی فقط علاقه داشت ومطالعه واقعی بخاطرهمین خیلیها یا دران می مانند یا کم سواد هستنداینها دراینذه باپیداکردن شغل ودرامد بامشکل مواجه می گردند به همین دلیل اینجا هم بدنبال انحصار هستند تا درخلع دیگران درامد وشغل داشته باشند
    • استاد دانشگاه IR ۱۵:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      4 4
      خانواده یک دانشجوی پزشکی اول بدنبال پرستیژ است بعد درامدعالی تخصص انهم درمقابل نیازمندترین افراد جامعه یعنی بیمار وناتوان لااقل بخاطر بیماران ونیازمندان انحصار بایستی کنارگذاشته شودماتند همه علوم دیگر که بعضا بودن ازمون دانشجودارند
    • علی RO ۱۶:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      6 6
      افزایش ظرفیت پزشکی نیاز جدی کشور هست
    • خانواده بیمار IR ۱۶:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      9 3
      این 44نفر دنبال درامد نجومی برای خود هستند 99درصد اتها تخصص دارندبفکر علم ومردم نیستند دنبال توسعه فساد ودرامد انحصار ی هستتدوگرنه تخصص های فنی حساستراست ولی انحصاری نیست افراد علاقه مند وارد انها می شود که درگذشته چنین نبود
    • دانشجوی علوم کامپیوتر IR ۱۶:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      6 1
      من عجیم که 44 رئیس دانشگاه تفکر سنتی دارند امروز پیشرفت تکنولوژی حتی پزشکی بعلت ساخت تجهیزات الکترونیکی است که اگر نباشد همه منجمله پزشکان فلج خواهند بود توسعه سریع ان بعلت جذب علاقه مندان درسطح جهان د رین علوم است اگر انحصاری بود پزشکی الان همان گوشی ساده داشت ولی تکنولوزی داره به ثانیه است
    • علی سلامی IR ۱۷:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      6 3
      نمونه ای دیگر از انحصار و مافیا رو در این چند روز شاهد هستیم.سرانه پزشک در ایران کمتر از سوریه و فلسطین و ترکمنستان و...می باشد.تعداد پذیرش دانشجو از سال ۱۳۶۸ تا هم اکنون ثابت بوده است.باید به این تعارض منافع خاتمه داد.
    • دانشجوی مهندس پزشکی IR ۲۰:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      5 2
      متاسفم برای این 44نفر تااینده نزدیک مطب در خانه مردم است وتکنولوژی سریع درحال پیشرفت می باشد دیگر کسی به مطب یاشهری بجز عمل جرای مراجعه نداردیا بسیار کم ماننده مراجعه به بانک مهم سواد است نبود رقابت یعنی بی سوادی
    • یک فرهنگی IR ۲۰:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      11 3
      دندانپزشکی یک شغل خدماتی محسوب می شود چیه که در ایران دندانپزشکان در اثر کمبود دندانپزشک وسوء تغذیه مردم با تکبر پول پارو می کنند این مسائل باید رسیدگی شود و نیز کمبود پزشک در ایران باید از بین برود و پزشکان دیگر با غرور به فکر پر کردن جیب خود از پول مردم بیچاره نباشند
    • ایرانی IR ۲۰:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      7 2
      اتفاقا پزشک خیلی کم داریم باید ظرفیت ها خیلی بیشتر شود گوش بحرف انحصار طلبان ندهید
    • IR ۲۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      5 1
      اقای دکتر عین الهی و مسولین گوش بحرف مافیا پزشکی ندهید ظرفیت پزشکی را بالا ببرید نیاز جامعه است ظرفیت تخصص هم ببرید بالا ، کور شود چشم انکس نتوان دید
    • yousef4020 IR ۲۱:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      12 2
      خلاصش این میشه : ظرفیتو زیاد نکنین تا ما حالا حالا ها از راه کنکور و مطب و و.... مردمو بچاپیم
    • دکترای حقوق IR ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      8 1
      مافیای وکلا هم همین نظر راداشتند که فقط عده ای محدودهمیشه باشند وبابت کارکمتر پول بیشتری بگیرند اصرار داشتن به ایجاد محدودیت مطمئن با برداشتن انحصار وکلای جوان نخبه وارزان به مردم خدمت بیشتری خواهند نمود پزشکی هم همینطور
    • کارشناس اموزش IR ۲۱:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      7 1
      همین انحصار چندرشته خاص کل علوم کشور را تحت تاثیر منفی قرارداده رشته تجربی راشلوغ دیگر گروهها کم رقابت که باعث فساد درکنکور وسو استفاده مافیاب کنکور شده است پزشکی تستی هیچگاه بدرد جامعه نمی خورد چنانچه طرفیت زیاد وکنکوران حذف شود برعکس داوطلب کمترخواهد شد دیگر علوم تقویت خواهدشد
    • کارشناس ارشد پرستاری IR ۲۱:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      4 1
      متاسفانه نگاه پزشکان به بیمار مانندصاحب گاو شیرده می باشد که احترام نمی گذارد ولی شیر هم میخواهد پزشکان بدلیل انحصار مغرور وبابیمار همکاری نمی نمایند فقط بیمار را می ذوشند ابن 44نفر هم همون متخصصان هستندکه دلشان بحال جیب خودشان سوخته
    • کارشناس شیمی نفت IR ۲۱:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      4 1
      ماهم باانهمه درس خواندن بیکار هستیم پس باید این روش برای ماهم باشد وگرنه ظلم است به جوانان دبگر
    • IR ۲۱:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      3 1
      باید ظرفیت پزشکی افزایش پیدا کند تا از حالت انحصاری خارج شود.اگر این همه پزشک داریم ، چرا توی مناطق محروم هنوز مشکل پزشک هست
    • سلام IR ۲۲:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      4 0
      کنکور شده فقط هنر تست زنی مطالعه وعلاقه درمرحله بعد است اگر هنرتست نداشته باشی علامه هم باشی فایده ای ندارد هنر تست زنی یعنی مافیای کنکور وبیسوادی متخصصین وبجان ومال بیماربیچاره افتادند علوم مملکت بیخود الاف چندرشته شده است
    • پزشک FR ۲۲:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      6 5
      اضافه کردن بی رویه طرفیت = کاهش کیفیت و فرار ‌زشکان نخبه و نابودی سلامت مردم البته همین الانشم این اتفاق افتاده افزایش ظرفیت بی رویه باقی رشته ها چه سودی داشت که افزایش ظرفیت پزشکی داشته باشه
    • رادمهر FR ۲۲:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      5 2
      فقط با پاس شدن واحد ها که نمیشه پزشک شد طرف برای اینکه پزشکی بشه که بتونه بیمار درمان کنه باید در دوران دانشجویی به تعداد کافی مریض ببینه و معاینه کنه و تشخیص بزاره مریضی که از روی نداری میره بیمارستان اموزشی تحمل میکنه یه دانشجو دو تا دانشجو معاینهش کنن کی حاضر ۳۰ تا دانشجو معاینه ش کنه؟
    • پ IR ۲۲:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      3 1
      خوش به حالتون پزشک هستید دعا کنید منم پزشک شم
    • دانشجوی کامپیوتر US ۰۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      7 1
      به نظر من ظرفیت رشته های وزارت علوم هم باید کاهش پیدا کنه و متناسب با نیاز بازار کار باشه، افزایش ظرفیت رشته ها کار درستی نیست بر خلاف نظر سایر دوستان کیفیت آموزش را به شدت کاهش میده چون باعث نا امیدی در دانشجویان اون رشته میشه. در ضمن صرفا علاقه برای موفقیت کافی نیست باید توانایی هم وجود داشته باشه
    • دانشجوی کامپیوتر US ۰۰:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      3 1
      به نظر من ظرفیت رشته های وزارت علوم هم باید کاهش پیدا کنه و متناسب با نیاز بازار کار باشه، افزایش ظرفیت رشته ها کار درستی نیست بر خلاف نظر سایر دوستان کیفیت آموزش را به شدت کاهش میده چون باعث نا امیدی در دانشجویان اون رشته میشه. در ضمن صرفا علاقه برای موفقیت کافی نیست باید توانایی هم وجود داشته باشه
    • آرش IR ۰۱:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      3 2
      دندانپزشک چند وقت پیش می گشتم، پیدا نمی کردم، هر مرکزی می رفتم، می گفتند اورژانس نیست، آخر دندانم شکست، با آشنا بازی دندانپزشک پیدا کردم. الان تو مراکز چشم پزشکی حذف عینک دکتر انجام نمی دهد.
    • مریم IR ۰۱:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      3 3
      خواهش میکنیم به حرف این مافیاهاگوش ندیدوظرفیت پزشکی که یک کارخدمت به مردم هست رواینقدربالاببریدکه تمام روستاهاپزشک داشته باشند وبرای دکتررفتن ۶ ماه بعدوقت ندن واینقدرمردم رونچاپن شغل پزشکی مقدس هست کسانیکه بابیماری مردم میخوان کاسبی راه بندازن وازاین حرفه دورکنیدفقط کسانی که علاقمندهستند وخداشناس
    • مراد IR ۰۱:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      1 1
      به قول خودتان ۱/۵ میلیون صندلی دانشگاه خالی مانده است. چرا برای کسانی که تحصیلات کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و پیوسته ویا معادل دارند، برای هر مدرک دانشگاهی درصدی امتیاز از کنکور پزشکی در نظر گرفته نمی شود، تا صندلی دانشگاه پر شود؟ مثلاً کاردانی هنر ۱٪ کاردانی زبان ۲٪ سطح یک حوزه ۳٪ کاردانی انسانی ۴٪
    • علیرضا IR ۰۲:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      2 1
      درود به ابراهیم که بت های انحصار رو داری پشت سر هم می شکنی... انحصار واردات خودرو باعث کاهش قیمت خودرو خارجی شده... انحصار وکلا و انحصار پزشکی هم کم کم دارن بر چیده میشن و اگر قرار باش رئسای دانشکده پزشکی درباره ظرفیت نظر بدهند این عین تعارض منافع هست.
    • احمد IR ۰۴:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      1 4
      از جمعیت ۷۰۰ هزار نفری کنکور تجربی؛با تبلیغ موسسات اعزام به خارج کلی افراد میرن چین و اسپانیا و بلاروس و...برای پزشکی و دندون پزشکی و کلی خروج ارز...چه اشکال داره همین ها تو داخل تو پردیس دولتی و آزاد درس بخونن
      • دانشجوی کامپیوتر IR ۰۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
        5 0
        اشکالش اینه که این جور بچه ها با این که خانوادشون پول و امکانات کافی را داشتن ولی بازم نتونستن تو همین ایران قبول بشن. همون بهتر که در ایران بهشون مجوز طبابت ندن و جون مردم دست اونا نیفته
    • یوسف IR ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      2 1
      افزایش تعداد پزشکی خیلی خیلی خوب است چرا که پزشکان قدیمی دوست دارند مطب آنها همیشه پر از مریض باشد آقایان که نامه نوشتند حداقل به کشورهای همسایه نگاه کنند باتوجه به تعداد جمعیت شان چقدر پزشک در کشورشان هست
    • رضا IR ۱۳:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      4 1
      افزایش ظرفیت پزشکی تهدید سلامت هست...کمبود پزشک وجود نداره ..عدم توزیع مناسب هستتت...مردم پزشکشون رو خودشون انتخاب میکنن...خیلی از پزشکا در مطب مگس میپرونن بعضی ها هم شلوغ هستند چون مردم انتخاب میکنند...این که درامد پزشک از اسنپی هم کم تر هست به کنار...پرستارا و مهندسین خواهان نابودی پزشکی هستند
    • IR ۱۳:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      0 1
      بیشتر شبیه کرسی شعر بود تا دغدغه هر قدر پزشک ، وکیل، .... بیشتر حق انتخاب و رقابت برای خدمات بهتر جذاب تر
    • محمدرضا IR ۱۳:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      1 3
      مردم پدرشون درومده از بس این شهر و اون شهر کردن دنبال پزشک اونوقت این نامردا نمیذارن پزشک زیاد شه
    • علی احمدی IR ۱۳:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      2 1
      کیفیت تنها و تنها در شرایط رقابته که مشخص میشه، الان نتیجه این کمبود اینه که تو برخی شهرستانها یک متخصص تو یک رشته هست و هر گندی هم دلش میخواد میزنه، تهشم چون تنها گزینه مردمه باید بیمارش حفظ بشه
    • خلیلی IR ۱۵:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      0 3
      سلام . اقایون دوست ندارن مردم به محدوده ممنوعشون وارد بشن . خجالت بکشید . اگه تو هر خونه یه دکتر داشته باشیم و سطح و کیفیت بهداشت رو بالا و بالا تر ببریم شما نگران میشید ؟ شما ها الانم که تو کار برج سازی و ساخت و سازین . نظر تتگهای بخیل . علم رشد کرده و پیشرفت از دست شما دراورده اعمال محدودیتها رو
    • سلطانی IR ۱۶:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      2 1
      کار پزشک درمان است و نه پیشگیری. اگر میخواهید بیماری های عفونی و بیماری های غذایی (غذا زاد) کاهش پیدا کند باید به کیفیت آموزش دامپزشکی رسیدگی شود که نقش مهم در پیشگیری از بیماری ها در جامعه ی انسانی دارد
    • سجاد IR ۲۰:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      0 0
      من با قدرت به تحصیل در رشته پزشکی ادامه میدم و حرفای مفتی که بعضا میزنن پزشک زیاده باید بگین چه پزشکی زیاده پزشک خوب کمه پزشک با علم کمه اینا باید زیاد بشن تا درد مردم کم بشه پزشکی که براش سلامتی مردم مهم باشه با تمام توان کارش رو انجام میده حتی اگه بخواد رایگان درمان کنه
    • GB ۲۲:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      4 0
      درود من به عنوان دانشجو احساس خطر در آینده ی شغلیم میکنم.لطفا ظرفیت ها را افزایش ندهید.
    • مادرر IR ۰۰:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
      0 2
      تا زمانی که به پزشکی به عنوان یک رشته خاص و تافته جدا بافته نسبت به سایر رشته های دانشگاهی نگاه شود و تا زمانی که از رشته پزشکی برای تجارت استفاده می کنند کنکور بزرگترین کابوس جوانان این مملکت خواهد بود جمع کنید این بساط پزشکی را و اجازه بدهید که همه رشته های دانشگاهی در کنار هم رشد کنند
    • دانشجوی کامپیوتر RO ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۹
      4 1
      یعنی مهندسی با افزایش ظرفیتش رشد کرد؟ ببنید رشد رشته ها به افزایش ظرفیت نیست، بلکه به سطح علمی و هوشی آدم هایی ربط داره که وارد اون رشته ها می شن. هر رشته ای آدم های قوی واردش بشن رشد میکنه، شما ببنید خیلی ها فیزیک خوندن ولی چندتا آدم به درد بخور توشون بود، پس تعداد خیلی مهم نیست، کیفیت آدم ها مهمه.
    • IR ۱۴:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۳۰
      0 0
      عالی هست
    • بیژن IR ۰۹:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۳
      0 1
      افزایش پزشک حتی 5برابر در کشور عزیزمون هست چرا که در این روزهای سخت مطب فق تخصیص ها مخصوصا متخصصین سونوگرافی ها و تصویر برداریها از جمله ریه وغیره تعطیل هستند ویا مریض قبول نمی کنند مردم سر درگردانند
    • IR ۰۹:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۵
      1 1
      به خدا قسم به تمامی مقدسات قسم با قدر نشناسی امثال شما و شرایط پیش اومده طی چند سال اینده برای پیش افتاده ترین مریضی ما باید دست به دامان پزشکای خودمون تو افغانستان و کشورهای عربی بشیم
    • رضا IR ۰۵:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
      0 0
      درود وضع پذیرش گرایش های رشته های پزشکی را نباید فقط از شاغلان آن رشته شنید. بلکه باید وضع رفع نیاز نیازمندان را دید. فرق است میان گرایش های رشته های پزشکی از کاردانی تا فوق تخصصی یا استادی که در جهان وجود دارد و در ایران یا استان ها یا شهرستان هایی نبوده و بیماران مجبورند سفر کنند و باید امکان پذیر