به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل شرفی نویسنده کتاب «من به این آرم اعتماد دارم» شامگاه پنجشنبه در مراسم رونمایی از این کتاب، اظهار کرد: در حال حاضر سواد بهعنوان یک امر پیشپا افتاده تلقی میشود اما زمانی که این خاطرات را انتخاب و خوانش میکردیم، متوجه نقش راهبردی سوادآموزی در پیشرفت کشور شدیم.
وی با اشاره به بعضی خاطرات آموزشیاران در این کتاب گفت: در گفتوگو با زنان و مردان کهنسال مشخص شد که بسیاری از آنان به خاطر بیسوادی، اعتماد به نفس ندارند و نبود سواد را عامل مهم ناکامیها و نرسیدن به رؤیاهایشان در مسیر زندگی میدانند.
نویسنده این کتاب با تجلیل از نقش امام خمینی (ره) در ایجاد نهضت سوادآموزی تأکید کرد: ارتقای فرهنگ عمومی و پیشرفتهای بزرگی در کشور مرهون این نهضت است که حضرت امام آن را پایهگذاری کردند.
وی با بیان اینکه الفبای فارسی و لاتین شاید حدود سه یا چهار هزار سال پیش اختراع شده ولی تا سال ۱۳۵۷ تقریباً نیمی از جمعیت کشور بیسواد بودند، ادامه داد: تدبیری که امام راحل برای ملت اندیشیدند، یک ابتکار فوقالعاده بود که منجر به ایجاد یک حرکت جهادی بزرگ و یک نهضت عظیم شد.
شرفی به روحیه جهادی آموزشیاران و ادای تکلیف آمیخته با عشق آنان اشاره کرد و افزود: بسیاری از افرادی که در این مجموعه بهعنوان آموزشیار خدمت میکردند در واقع شغل اصلیشان چیز دیگری بود اما به فرمان امام خمینی (ره) لبیک گفتند، وارد مجموعه شدند و پس از مهارتآموزی لازم، خودشان به آموزشیار تبدیل شدند.
وی با خوانش چند خاطره کوتاه از کتاب، به توصیف شرایط سخت آموزشیاران در هنگام انجام وظیفه پرداخت و خاطرنشان کرد: این عزیزان در تمام نقاط کشور خدمت میکردند و حتی در نقاط کور و دورافتاده با سختترین شرایط از جمله دوری راه، امکانات خیلی کم و شرایط جوی نامساعد خودشان را به مردم میرساندند و مشغول انجام وظیفه میشدند، با همین عشق و روحیه جهادی توانستند یک نهضت و یک جریان مهم را به سرانجام برسانند تا جایی که نیمه دهه هفتاد بیسوادی مطلق از بین رفت.
در این مراسم، حجتالاسلام محمدحسن فوزاننژاد از مدیران سابق نهضت سوادآموزی و امیر بهنام از آموزشیاران نهضت در دهه ۶٠ به بیان سخنانی پرداختند.
کتاب «من به این آرم اعتماد دارم» شامل تعدادی از خاطرات آموزشیاران نهضت سوادآموزی در خراسان رضوی است که بهعنوان بخشی از تاریخ شفاهی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و با حمایت انتشارات راهیار دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تدوین شده است.
نظر شما