محمود حکیمی - نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: قدرت های سیاسی و مذهبی حاکم بر اروپا چند سال پس از ظهور اسلام احساس خطر کردند. برای چندین قرن بسیاری از اروپاییان تا آنجا که توانستند به تحریف حقایق پرداختند و به رسول اکرم با نوشته خود و یا در خطابه ها توهین می کردند.
وی افزود: در دوران جنگ های صلیبی که مدت دو قرن طول کشید و پس از آن، تهاجم به شخصیت حضرت محمد(ص) در ادبیات اروپا ادامه یافت و قرن ها گذشت تا سرانجام آفتاب حقیقت از پس تکه پاره های دروغ و تحریف بیرون آمد.
این نویسنده ادامه داد: شخصیتی مانند ولتر که زمانی به شخصیت رسول اکرم توهین می کرد، پس از تحقیق کافی درباره اسلام و پیامبر آن به صراحت گفت "من در حق محمد پیامبر اسلام بسیار بد کردم." ولتر سرانجام نوشت "باید اعتراف کرد که محمد تقریبا همه آسیا را از بت پرستی رهایی بخشید و توحید واقعی را به جهانیان آموخت."
محمود حکیمی تصریح کرد: یکی دیگر از آثار ارزشمندی که به سیر تحولات اندیشه اروپاییان راجع به حضرت محمد پرداخته است کتاب "محمد در اروپا" نوشته مینو صمیمی است که عباس مهر پویا آن را به فارسی ترجمه و منتشر کرده است. این کتاب درواقع، داستان هزار سال افسانه سازی و دروغ پردازی در غرب است. خوشبختانه از قرن هفدهم میلادی به بعد با انتشار ترجمه های قرآن کریم به زبان های زنده دنیا، به تدریج اروپاییان متوجه ارزش آموزه های رهایی بخش پیامبراسلام شدند.
این نویسنده خاطرنشان کرد: کتاب های ارزشمندی چون "عذر تقصیر به پیشگاه محمد و قرآن" اثر یک پژوهشگر انگلیسی با ترجمه مرحوم سید غلامرضا سعیدی و کتاب "انسان دوستی در اسلام" با ترجمه زنده یاد غلامحسین یوسفی از جمله آثار نفیس در ستایش اسلام و پیامبر بزرگوار آن است.
نظر شما