توسط ناسا؛

ماهواره کوچک به جستجوی سیارات خارج از منظومه شمسی می رود

ماهواره کوچک به جستجوی سیارات خارج از منظومه شمسی می رود

ناسا یک ماهواره کوچک برای مطالعه گروهی از سیارات خارج از منظومه شمسی به نام ژوپیتر داغ به فضا ارسال می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، قرار است یک ماهواره ۴ میلیون دلاری که به اندازه یک جعبه غلات صبحانه خانواده است، به فضا ارسال شود. مأموریت این ماهواره بررسی دسته‌ای از سیارات خارج از منظومه شمسی است که به نام ژوپیتر داغ مشهور هستند.

این ابزار که به طور اختصاری CUTE نام گرفته یک کیوب ست است و طی مأموریتی ۷ ماهه چنین سیاراتی را بررسی می‌کند. همچنین این نخستین مأموریت کیوب ستی است که با بودجه ناسا و برای جستجوی سیارات خارج از منظومه شمسی انجام می‌شود.

کوین فرانس محقق ارشد آزمایشگاه فیزیک اتمسفری و فضایی دانشگاه بولدر در کلرادو در این باره می‌گوید: ناسا این آزمایش را انجام می‌دهد تا میزان قابلیت ماهواره‌های کوچک برای انجام پروژه‌های علمی را بررسی کند.

این ماهواره کیوب ست در ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۱ همراه یک موشک اطلسV ( متعلق به شرکت یونایتد لانچ آلیانس) و ماهواره لندست ۹ از مقر فضایی وندربرگ در کالیفرنیا به فضا سفر می‌کند.

به گفته ناسا سیارات مشابه مشتری، گازی و بسیار عظیم هستند و در فاصله نزدیکی از ستاره خود مدار می‌زنند.

هنگامیکه CUTE در فضا قرار گیرد، می‌تواند با کمک تلسکوپ خود سرعت خروج گازها در حداقل ۱۰ سیاره ژوپیتر داغ را اندازه گیری کند. علاوه بر آن یافته‌های ماهواره مذکور می‌تواند چشم انداز جدیدی به سیارات دیگر از جمله زمین و سیارات صخره‌ای مانند مریخ فراهم کند.

کد خبر 5312797

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۴
      4 3
      همش آمریکا پس ایران چی:/