به گزارش خبرگزاری مهر، احمدرضا حسینی بروجنی در خصوص جزئیات این خبر اظهار کرد: پرونده منظر فرهنگی کرانه رودخانه دز در محدوده شهری دزفول در نشست وزارت میراث فرهنگی بررسی و با تصویب اعضای کمیته ثبت ملی آثار بهعنوان منظر تاریخی - فرهنگی میراث فرهنگی در فهرست میراث ملی کشور قرار گرفت.
وی با بیان اینکه این اثر با شماره ۳۳۴۲۵ در فهرست آثار ثبت ملی ثبت شد، افزود: پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه از یک سال پیش در حال تدوین پرونده و تکمیل اطلاعات و مستندات لازم برای ثبت ملی رودخانه دز بود.
معاون میراث فرهنگی خوزستان ادامه داد: در این راستا مطالعه منابع تخصصی زمینشناسی، مسیر رودخانه، باستانشناسی، شناخت دقیق روند تغییرات منظر فرهنگی، روشها و نحوه بهرهبرداری از رودخانه در طول تاریخ و باورهای مردم منطقه مرتبط با دز در رأس موضوعات مورد مطالعه قرار گرفت.
وی از همراهی دوستداران میراث فرهنگی برای تهیه مستند و تصاویر هوایی قدردانی کرد و گفت: رودخانه دز یکی از قدیمیترین دورههای پیش از تاریخ و حضور انسان در ارتفاعات زاگرس و دشت خوزستان، مأمن گروههای مختلف جمعیتی بوده و بررسیهای باستانشناسی در دهه اخیر، شواهد دقیقتری از حضور این گروهها در اختیار داده است.
حسینی بروجنی با بیان اینکه دزفول از نمونه شهرهایی است که از دل رودخانه خروشان دز شکل گرفته است، عنوان کرد: فرهنگ، صنعت پیشهوری، معماری، آداب و رسوم در این شهر در پاسخ به بخشندگی رودخانه دز معنا شده و توسعه شهری و منظر شهری تاریخی دزفول در پیوستگی دائم با رودخانه دز در طول سدهها تعریف شده است.
وی ادامه داد: چغازنبیل نیز بدون شک همانند دیگر شهرهای حاشیه رودخانه دز از این رودخانه شکل گرفته و در سالهای اخیر نیز در بستر طبیعی وسیعتری مورد توجه قرار گرفته است.
معاون میراث فرهنگی خوزستان گفت: ثبت مناظر فرهنگی بهویژه منظر فرهنگی رودخانهها دهههاست که در کانون توجه سازمان میراث جهانی قرار گرفته و امیدواریم پرونده منظر فرهنگی دز با تلاش همه نهادهای نقشآور بهزودی در فهرست موقت ثبت جهانی ایران قرار گیرد.
نظر شما