اشتغال‌زایی شرکت‌های فناوری اطلاعات در قانون بودجه تبیین شد

اشتغال‌زایی شرکت‌های فناوری اطلاعات در قانون بودجه تبیین شد

اشتغال‌زایی شرکت‌های فناوری اطلاعات از طریق برنامه بند الف تبصره ۱۸ ماده واحده قانون بودجه وزارت ارتباطات، در نشستی با حضور سرپرست سازمان فناوری اطلاعات و تشکل‌های بخش خصوصی، تبیین شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان فناوری اطلاعات ایران، طی نشستی که با حضور سرپرست، مدیران سازمان و نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی اعم از نظام صنفی رایانه‌ای ایران، سندیکای صنعت مخابرات ایران و اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی برگزار شد، برنامه بند الف تبصره ۱۸ ماده واحده قانون بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مورد تشریح و تبیین قرار گرفت.

در این نشست محسن نادری منش، سرپرست سازمان فناوری اطلاعات ایران با ارائه کلیاتی در خصوص برنامه اشتغال وزارت ارتباطات، بند الف تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۰ را موضوعی دانست که برای اولین بار در طول سنوات گذشته مورد تائید کارگروه ملی کارگروه تخصصی ملی در وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار گرفته است و نسبت به همکاری واحدهای صنفی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات جهت جذب حداکثری منابع تخصیص داده شده، اظهار امیدواری کرد.

شهره ناصری، معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی فناوری اطلاعات نیز از ایجاد سازو کارهای اجرایی برنامه مذکور در این معاونت خبر داد که پس از تدوین دستورالعمل‌ها و عقد قرارداد با مؤسسات عامل، شرکت‌ها می‌توانند از طریق سامانه توان آفرین درخواست خود را ارسال کنند.

در ادامه فرهاد سنجری فرد، مدیرکل دفتر همکاری‌های فراسازمانی، ارتباط با صنعت و دانشگاه با ذکر جزئیات بیشتر در این خصوص گفت: بند الف تبصره ۱۸ ماده واحده قانون بودجه مشتمل بر ۶ زیربرنامه است که عبارتند از حمایت از اشتغال‌زایی شرکت‌های فاوا، حمایت از توسعه پلتفرم‌ها و عرضه کنندگان روی پلتفرم، حمایت از آموزش و برگزاری رویداد، حمایت از عرضه محصولات سنتی بر بستر آنلاین، تسهیلات سرمایه در گردش و نیز طرح‌های ویژه ملی.

وی افزود: در تمامی این برنامه‌ها، دولت از محل برنامه هدفمندی یارانه‌ها اقدام به ارائه ۸۵۰ میلیارد تومان اعتبار نموده است که از این میزان، بانک عامل نیز موظف به ارائه حداقل ۸۵۰ میلیارد تومان است که جمع اعتبار موجود معادل یک هزار و هفتصد میلیارد تومان برآورد شده است که با احتساب یکصد میلیارد تومان کمک فنی و بازرگانی جمعاً یک هزار و هشتصد میلیارد تومان تسهیلات در سطح کشور ارائه می‌دهیم.

وی، دارا بودن برش استانی را از ویژگی‌های اصلی این برنامه دانست و اظهار داشت: برش استانی که طی آن سهم هر استان از محل ایجاد اشتغال و تخصیص منابع مشخص شده است، این امکان را ایجاد می‌کند تا هر استان بتواند راسا اقدام به بررسی طرح‌ها نماید و متقاضی را به طور مستقیم به بانک عامل معرفی نماید. سود تسهیلات ارائه شده به شرکت‌ها به میزان ۱۰ درصد و دارای یک سال تنفس و ۳۶ ماه بازپرداخت است و پیش‌بینی می‌شود با توجه به سرانه هر اشتغال حدود ۱۰۰ میلیون تومان از محل این برنامه به میزان ۱۷ هزار اشتغال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد شود.

بر اساس این گزارش، نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی با هدف اجرای بهینه برنامه بند الف و و جذب بهتر منابع در این نشست حضور داشتند و به تبادل نظر و ارائه پیشنهاد پیرامون ابعاد برنامه مذکور جهت اجرای اثربخش آن پرداختند. نهادهای صنفی دعوت شده به جلسه اعلام آمادگی کردند تا ضمن استفاده از مجرای آنها برای اطلاع‌رسانی به اعضای زیرمجموعه، ظرفیت شرکت‌هایی که دارای توانمندی لازم برای استفاده از این تسهیلات هستند نیز شناسایی شود.

هم اکنون سامانه توان آفرین به نشانی https://tavanafarin.ito.gov.ir/ در حال ارائه خدمت به متقاضیان تسهیلات وجوه اداره شده و آماده سازی جهت ارائه وام برنامه اشتغالزایی است. به همین منظور متقاضیان می‌توانند پس از آماده سازی و تکمیل سامانه که متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد، در گام نخست جهت اخذ کد نوآفرین به سامانه https://irannoafarin.ir/ و سپس ثبت درخواست به سامانه توان آفرین مراجعه کنند.

کد خبر 5315492

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha