مرتضی طهرانی در گفتوگو با خبرنگار مهر در خصوص سوال سخنگوی شورا در جلسه علنی روز یکشنبه مبنی بر اینکه آیا بدهیهای شهرداری از ۵۱ هزار میلیارد ریال فراتر رفته است، اظهار داشت: در ابتدا باید چند نکته را متذکر شوم اول اینکه بنده تا روز شنبه سوم مهرماه در شهرداری اصفهان مسئولیت داشتم، بهتر بود سوالات در این مورد و موارد دیگر مالی و اقتصادی را با خود من مطرح میکردند تا پاسخ را به همراه مستندات به آنها ارائه دهم.
مستندات ۵۱ هزار میلیارد ریال را بگویید
وی تاکید کرد: ۵۱ هزار میلیارد ریالی که سخنگوی شورا اعلام کرد در هیچکدام از اسناد و مدارک اعلام شده وجود ندارد و من خواهش میکنم که منشأ و مستندات این ۵۱ هزار میلیارد ریال را به ما بگویند.
وی با بیان اینکه آقای رنجبر که اکنون در پست معاون مالی اقتصادی مستقر شدند، قطعاً پاسخگوی عملکرد مدیریت قبلی نیستند و این پاسخ حتماً باید از سوی مدیران قبلی داده شود، ادامه داد: افرادی که با شرایط اقتصادی کشور آشنایی و در امور اقتصادی نیز سررشته دارند، میدانند که در شرایط رکود تورمی که تورم رسمی در مرز ۵۰ درصد است، هرگونه دریافت وام و اوراق مشارکت و استفاده از این گونه امکانات، مزیت است و هیچوقت نباید به عنوان یک مشکل مطرح شود چرا که هر چه ما بتوانیم از این پتانسیلها استفاده کنیم به نفع شهر و شهروندان است.
وی اضافه کرد: من انتظار داشتم این سوال به نحو دیگری از مدیریت شهری قبل پرسیده شود. به این صورت که ما را مورد سوال قرار بدهند که چرا از این مقدار استفاده شده و از وامها یا اوراق بیشتری استفاده نکردیم؟ این سوال اگر به این گونه مطرح میشد حداقل برای ما که در جریان و در بطن تصمیمگیری بسیاری از این کارها بودیم، خوشایندتر بود.
بخش زیادی از بدهیهای شهرداری مربوط به وام و اوراق مشارکتی است
معاون سابق مالی و اقتصادی شهرداری اصفهان اعلام کرد: جمع بدهیهایی که توسط ذیحساب شهرداری اعلام شده، دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است که بخش بسیار زیادی از آن مربوط به انتشار اوراق مشارکت و وامهای دریافتی است.
وی افزود: وامهای قرضالحسنهای از صندوق امید برای بازسازی اتوبوسهای شهری و همچنین تبدیل موتورهای بنزین سوز کاربراتوری به موتورهای برقی، دریافت کردیم. در قرارداد اولیه، بازسازی ۷۵۰ دستگاه اتوبوس و ۱۰ هزار دستگاه موتور برقی بود که البته با افزایش قیمتها، تعداد کمتر شد.
اولین شهرداری بودیم که باب بازسازی اتوبوس را کلید زد
طهرانی با بیان اینکه این اقدام در نوع خود یک کار بی نظیر محسوب میشد، تصریح کرد: شهرداری اصفهان اولین شهرداری بود که باب بازسازی اتوبوس و تعمیر موتور را در شهرداریهای کشور کلید زد. آئین نامهها، دستورالعملها و سایر موارد مربوط به آن نیز در شهرداری اصفهان و با کمک سازمان مدیریت انجام شد.
اوراق مشارکت برگ برنده شهرداری است
وی در خصوص انتشار اوراق مشارکت نیز گفت: امکان استفاده از اوراق مشارکت، به نوعی مزیت و برگ برندهای برای شهرداری است که بتواند از آن استفاده کند بر این اساس در مدیریت قبلی تلاش کردیم که نزدیک به سه هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت و وامهای کمبهره را دریافت کنیم که در مقایسه با مدیریت ۱۴ ساله شهر که تنها توانسته بودند ۷۰۰ میلیارد تومان اوراق بگیرند، بیشتر از چهار برابر افزایش اوراق و اخذ وام کم بهره داشتیم.
معاون سابق شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد اوراق مشارکت توسط دولت تعهد شده و فقط ۵۰ درصد اصل سود آن به عهده شهرداری است.
وی اضافه کرد: اوراق مشارکت عمدتاً برای ساخت قطار شهری و خرید اتوبوس بود یعنی هیچگونه هزینه جاری در آن اتفاق نیفتاده است و قطعاً ذیحساب این اجازه را نمیدهد که خارج از آن هزینه شود. بنابراین تمام پولهایی که از طریق اوراق مشارکت و وامهایی که برای پروژهها گرفته شده خرج هزینههای عمرانی شده است.
مسئول اعلام بدهیها در سیستم شهرداری، مدیرکل مالی و ذیحساب است
معاون مالی و اقتصادی سابق شهرداری اصفهان با بیان اینکه مسئول اعلام بدهیها در سیستم شهرداری، مدیرکل مالی و ذیحساب است که همواره مورد اعتماد دستگاه بودهاند، گفت: اعلام این بدهیها در دوره گذشته به عهده آقای بوژمهرانی و در این دوره نیز به عهده خانم عسگریان بود. اول مردادماه نیز این گزارش به صورت مکتوب به شهردار وقت ارائه شد و در سیستم موجود است. بنابراین همه اعضای شورا نیز میتوانستند از آن استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: این بدهیها عیناً و بر اساس سر فصلهایی است که در دوره گذشته آقای بوژمهرانی و در این دوره خانم عسگریان تهیه کردهاند و بنابراین در نوع تهیه بدهیها، هیچ تفاوت معناداری وجود ندارد.
نظر شما