۱۰ مهر ۱۴۰۰، ۱۲:۰۲

مهر گزارش می دهد؛

آخرین وضعیت «چشم طوفان» در دریای عمان

آخرین وضعیت «چشم طوفان» در دریای عمان

بندرعباس- در پی وقوع طوفان حاره‌ای «شاهین»، در جنوب شرقی کشور و اعلام وضعیت قرمز بسیاری از روستاها در نوار ساحلی سیستان و بلوچستان و هرمزگان آماده تخلیه شدند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها -رضا زرگر: طوفان حاره ای «شاهین» که از سمت اقیانوس هند شکل گرفته است به نزدیکی سواحل جنوبی ایران رسیده است و از اواخر هفته گذشته سازمان هواشناسی کشور اعلام وضعیت قرمز داد. ستاد مدیریت بحران در استان هرمزگان در اولین جلسه تمهیدات لازم برای تخلیه روستاها را بررسی کرد و به فرمانداران جاسک و سیریک در اولویت اول و فرمانداران میناب، بندرعباس و بندرلنگه در اولویت دوم دستور بررسی شرایط روستاهای ساحلی را داد.

همچنین مدیران دستگاه‌های مختلف از جمله بنادر و دریانوردی هرمزگان، شیلات هرمزگان، ستاد فرماندهی انتظامی هرمزگان، دریابانی، نیروی دریایی سپاه و ارتش هم برای جلوگیری از خسارت‌های احتمالی هشدار ممنوعیت تردد به شناورهای سبک و نیمه سنگین را دادند. همچنین از تردد شناورهای مسافری، باری و صیادی در روزهای شنبه و یکشنبه در سواحل شرقی استان هرمزگان جلوگیری شد.

مدیرکل شیلات هرمزگان هم در گفتگو با خبرنگار مهر از اعمال تمهیدات لازم برای جلوگیری از خسارت‌های احتمالی به حوضچه‌های پرورش ماهی و میگو در شرق هرمزگان داد. همچنین به صیادان مناطق شرقی هرمزگان هشدار تردد صادر شد.

هواشناسی هرمزگان هم طی اطلاعیه‌های لحظه‌ای آخرین وضعیت جابجایی طوفان حاره ای «شاهین» را اعلام کرد.

آخرین تصاویر وضعیت «چشم طوفان» در دریای عمان

کیانوش عارفی معاون هواشناسی هرمزگان اظهار داشت: هشدار سطح قرمز دریایی با توجه به تقویت طوفان حاره‌ای در دریای عرب که موجب ناپایداری‌های جوی و دریایی می‌شود، برای مناطق شرقی این استان صادر شد.

وی عنوان کرد: این شرایط از بعد از ظهر روز شنبه تا پایان روز یک‌شنبه تداوم می‌یابد و تندباد شدید در مناطق ساحلی با سرعت ۷۰ کیلومتر بر ساعت و در مناطق فراساحلی با سرعتی افزون بر ۷۰ کیلومتر بر ساعت، همراه با رگبار باران و رعد و برق پیش‌بینی می‌شود.

عارفی اضافه کرد: افزایش ارتفاع موج‌های دریا تا سه متر در مناطق ساحلی و ارتفاع افزون بر چهار متر در مناطق فراساحلی، بالا آمدن سطح آب در مجاورت سواحل هم پیش‌بینی شده است.

معاون اداره کل هواشناسی هرمزگان اشاره کرد: اختلال در همه فعالیت‌های دریایی، آسیب به تأسیسات ساحلی و فراساحلی و بالا آمدن آب در مجاورت سواحل از آثار این شرایط است و دریای عمان و سواحل جاسک و سیریک بیشترین تأثیرپذیری را خواهند داشت.

آخرین تصاویر وضعیت «چشم طوفان» در دریای عمان

وضعیت حرکتی چشم طوفان حاره ای «شاهین»

همچنین استاندار هرمزگان هم عصر جمعه در نشست اضطراری دستور تخلیه روستاهای در معرض خطر وقوع طوفان را صادر کرد.

فریدون همتی با اشاره به هشدار قرمز دریایی و هشدار سطح نارنجی جوی و تقویت طوفان حاره ای دریای عرب طی روزهای آینده که منجر به ناپایداری وضعیت جوی و دریایی قابل ملاحظه، تندبادهای شدید لحظه‌ای، رگبار باران و رعد و برق با احتمال تگرگ و افزایش ارتفاع موج بین سه الی چهار متر در مناطق ساحلی و فراساحلی خواهد شد، در دستوری به فرمانداران سراسر استان و رؤسای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان‌ها اظهار کرد: ضمن حفظ آماده باش کامل و ارسال هشدارهای هواشناسی به دستگاه‌های اجرایی، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، تمهیدات و پیش بینی لازم را برای بسیج منابع و امکانات، تجهیزات و ماشین آلات عمرانی و خدماتی به‌ویژه در مناطق دارای خطر پذیری بالا انجام دهند.

تردد شناورهای سبک و سنگین ممنوع است

محمد رادمهر فرماندار جاسک هم در آخرین اظهارنظر رسانه‌ای از آمادگی برای تخلیه ۳۰ روستا در جاسک خبر داد.

رادمهر همچنین از آمادگی نیروهای بسیج، نیروی دریایی ارتش و نیروهای امداد و نجات هلال احمر و نیروهای مردمی برای کمک رسانی به مناطق در معرض خطر خبر داد و گفت: ترد شناورها از صبح شنبه تا روز دوشنبه ممنوع خواهد بود.

آماده باش کامل تیم‌های امداد و نجات در سیریک

احمد جمالدینی در گفتگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر حفظ آرامش در بین مردم، اظهار کرد: دستگاه‌های اجرایی شهرستان در آمادگی کامل هستند، وتمهیدات لازم برای بسیج منابع و امکانات، تجهیزات و ماشین آلات عمرانی و خدماتی به‌ویژه در مناطق دارای خطر پذیری بالا پیش بینی شده است.

جمالدینی اضافه کرد: در روز پنجشنبه پیرو اطلاعیه سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع توفان در شرق استان هرمزگان، جلسه فوق العاده مدیریت بحران شهرستان سیریک با حضور اعضا برگزار شد، که مقرر شد؛ از روز جمعه تا روز دوشنبه به مدت چهار روز کلیه ترددهای دریایی شناورهای سبک و سنگین در محدوده شهرستان سیریک ممنوع شود. همچنین اداره بندر ودریانوردی و اداره شیلات اطلاع رسانی لازم را برای صاحبان شناورها انجام دهند.

وی اضافه کرد: در عین حال مرخصی و مأموریت کلیه مدیران دستگاه‌های عضو ستاد مدیریت بحران شهرستان از روز جمعه به مدت چهار روز نیز لغو شد و در آماده باش کامل خواهند بود.

جمالدینی افزود: در راستای مصوبات جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان نیز شهرداران شهرهای بندر سیریک، بندر گروگ و بندر کوهستک ضمن آماده باش کامل، اطلاع رسانی لازم را در سطح شهرها انجام خواهند داد.

وی بیان داشت: در صورت بروز بحران از ظرفیت نیروهای بسیج و نیروهای مسلح و بخش خصوصی برای مدیریت آن استفاده خواهیم کرد.

طوفان حاره ای «شاهین» از  شنبه شب وارد جاسک می شود

تاثیرات قابل توجه توفان حاره‌ای از ساعات بعدازظهر و شب در مناطق شرقی جاسک آغاز می‌شود و شاهد تندباد شدید، رگبار باران و رعد وبرق و طوفانی شدن دریا خواهیم بود و ‌شدت باد در سواحل ‌به بیش از ۷۰ کیلومتر در ساعت و ارتفاع موج در محدوده ۲ تا ۳ متر می‌رسد.

دریا به ویژه سواحل جاسک از ساعات امشب مواج شده و به تدریج روز یکشنبه بر شدت ناپایداری‌ها علاوه بر مناطق ساحلی دریایی عمان در خشکی‌های شرقی استان افزوده می‌شود که این سامانه علاوه بر جاسک و سیریک، در مناطقی از میناب، رودان و بشاگرد نیز تاثیرگذار است، اما روز یکشنبه سواحل دریای عمان و شرق تنگه هرمز طوفانی است و ارتفاع امواج در سواحل دریای عمان به ۴ متر می‌رسد.

همچنین از امشب تا روز یکشنبه با توجه به شرایط حاکم بر دریا توصیه می‌شود از هر گونه فعالیت دریایی در دریای عمان و شرق تنگه هرمز جلوگیری شده و با توجه به وجود خسارات به مناطق ساحلی تمهیدات لازم در بنادر شرقی صورت پذیرد و با توجه به بارندگی در مناطق شرقی استان و احتمال سیلابی شدن موقت رودخانه‌های فصلی از قرار گیری در حریم رودخانه‌ها و رفتن به مناطق برطرف خودداری شود.

کد خبر 5317845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha