به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، محمدعلی زلفیگل در این جلسه آنلاین با ادای احترام و درود به روان پاک شهیدان والا مقام، به رؤسای پژوهشگاههای علوم انسانی _ اسلامی خدا قوت گفت و از امکان حضور مجازی در جلسه ابراز خرسندی کرد.
وزیر علوم با اشاره به پیوستگی و ارتباط علوم با یکدیگر، تاکید کرد: علوم انسانی را نباید جدای از علوم دیگر دید. هر یک از علوم تکههای پازل هستند که در کنار هم باعث همافزایی میشوند. همانگونه که نمیتوان سلامت جسم را از سلامت روح جدا کرد، تفکیک و جدا کردن علومی که متولی امور جسم انسان هستند از علومی که به روح انسان ارتباط دارند، غیرمعقول و بلکه ناممکن است.
وی افزود: علوم پایه با توجه به تکنولوژی به دنبال آسایش بشر است کما اینکه رشته کشاورزی و دامداری به تغذیه انسان توجه میکنند، علوم انسانی نیز موجب آرامش انسان است. آسایش بدون آرامش معنا ندارد. علوم انسانی از اهمیت ویژهای برخوردار است. کشورهای پیشرفته دنیا، نخبهترین افراد را برای رشتههای علوم انسانی انتخاب میکنند و برای علوم دیگر از طریق جذب دانشجویان و نخبگان مهاجر، نیاز خود را تأمین میکنند.
زلفیگل ادامه داد: آنان به خوبی اهمیت رشتههای علوم انسانی را که متولی هدایت کلان جامعه است، درک کردهاند. این بسترسازی باید از آموزش و پرورش فراهم شود. جای گله دارد که مدارس تیزهوشان در رشتههای علوم تجربی و ریاضی دانش آموز میپذیرند ولی برای رشتههای علوم انسانی دانش آموز نمیپذیرند. ما باید به این باور برسیم که رشتههای علوم انسانی تعیین کننده و سرنوشتساز هستند. یک بیت شعر و یک فیلم و یک نظریه علمی گاه سرنوشت یک ملت را تغییر میدهد.
وی تاکید کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این دوره از مدیریت کشور دست نیاز به سوی پژوهشگاههای علوم انسانی _ اسلامی دراز میکند و تلاش خواهیم کرد مجری تفکرات اندیشمندان علوم انسانی _ اسلامی باشیم.
وزیر علوم یادآور شد: از مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی _ اسلامی به عنوان بازوی مشورتی وزارت علوم در علوم انسانی _ اسلامی بهره خواهیم گرفت.
حجت الاسلام نجف لکزایی، دبیر مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی _ اسلامی، نیز در این جلسه ضمن تشکر از وزیر علوم و تقدیر از اهتمام وی به موضوع علوم انسانی _ اسلامی، به جهت حضور سرزده در این جلسه مجازی، سخنان دلگرم کننده وزیر علوم را که تعیین کننده چارچوب فعالیتهای آینده در بحث علوم انسانی _ اسلامی در راستای منویات مقام معظم رهبری بود، بسیار امیدبخش دانست.
وی با اشاره به تلاشهای مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی _ اسلامی در برگزاری همایش مجازی علوم انسانی _ اسلامی در هفته پژوهش سال گذشته، اظهار امیدواری کرد با برگزاری جلسه حضوری و ارائه پیشنهادات عملی از سوی مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی _ اسلامی برای ارتقای علوم انسانی کشور زمینه هم افزایی و همفکری بیشتر فراهم شود.
نظر شما