۱۲ مهر ۱۴۰۰، ۲:۴۱

با وجود انتشار برخی خبرها؛

طالبان واگذاری و حضور نظامیان چین در پایگاه بگرام را تکذیب کرد

طالبان واگذاری و حضور نظامیان چین در پایگاه بگرام را تکذیب کرد

طالبان هرگونه حضور نیروهای چینی در فرودگاه هوایی بگرام را بی اساس عنوان و تاکید کرد که در حال حاضر هیچ نیروی نظامی خارجی در افغانستان حضور ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از طلوع نیوز، وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان هرگونه حضور نیروهای چینی در فرودگاه هوایی و پایگاه نظامی بگرام را بی اساس عنوان کرد.

در همین ارتباط نیز «عمر منصور»، عضو کمیسیون فرهنگی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفته است: هیچ نیروی خارجی در افغانستان حضور ندارد و روشنایی فرودگاه بگرام از سوی امارت اسلامی فعال شده است.

به گفته عمر منصور، در حال حاضر در افغانستان هیچ نیرو و سرباز خارجی از جمله چین حضور ندارد.

پیشتر نیز، «بلال کریمی»، معاون سخنگوی طالبان در سخنانی اعلام کرده بود که نه هواپیمایی از چین وارد فرودگاه بگرام شده و نه نیروهای نظامی چین در این پایگاه مستقر شده اند.

انتشار خبرها درباره حضور نیروهای چین در فرودگاه بگرام از آنجا آغاز شد که شب گذشته چراغ‌های این پایگاه نظامی در ولایت پروان افغانستان پس از ۳ ماه دوباره روشن شد و شایعات زیادی مبنی بر واگذاری این پایگاه به چین منتشر گردید.

پایگاه نظامی بگرام بزرگترین پایگاه آمریکا در افغانستان بود و طی ۲ دهه گذشته این نظامیان در آن استقرار داشتند.

پس از خروج نظامیان خارجی از افغانستان، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا در سخنانی درباره افغانستان و خروج آمریکا و متحدانش از آن کشور گفت: قرار شده بود حداقل پنج پایگاه نظامی آمریکا در افغانستان را با بمب از میان ببرند و پایگاه بگرام را به دلیل نزدیکی به چین تا سال‌های طولانی نگهدارند.

ترامپ با اشاره به پایگاه نظامی بگرام در افغانستان گفته بود: ما آنجا پایگاه بزرگ و زیبایی داشتیم که میلیاردها دلار هزینه ساختش شده بود و یک شبه بدون اینکه چراغ‌ها را خاموش کنیم، از آنجا بیرون شدیم.

رئیس جمهور پیشین آمریکا در ادامه ادعاهای خود گفت: حالا می‌دانید کدام کشور به تجهیزات نظامی ما در آنجا نگاه می‌کند و آنها را در کنترل دارد؟ چین.

هزینه ۲ دهه اشغالگری آمریکا و حضور نظامی در افغانستان اینک بر دوش مردم این کشور جنگ زده قرار گرفته است. اگر چه دولت «جو بایدن» همواره از تصمیم خود در زمینه خروج غیرمسئولانه از افغانستان حمایت می‌کند اما بی تردید پیامدهای بحران افغانستان تا مدت‌ها دامن دولت او را خواهد گرفت.

از سال ۲۰۰۱ که آمریکا به بهانه مقابله با تروریسم، افغانستان را به اشغال خود درآورد، مردم این کشور تا کنون در فقر و ناامنی روزگار گذرانده‌اند اما این اشغالگری برای خود آمریکا نیز پرهزینه بوده است؛ موضوعی که ترامپ و متعاقب آن، بایدن را به این نتیجه رساند به هر قیمتی که شده باید خاک افغانستان را برای همیشه ترک کنند.

در ارتباط با هزینه‌های دو دهه‌ای آمریکا در افغانستان به تازگی «دانشگاه براون» در یک بررسی همه‌جانبه، برآورد کرده که این کشور در ۲۰ سال گذشته که از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی آغاز شده، در مجموع ۲.۲۶ تریلیون دلار برای جنگ در افغانستان هزینه کرده است. این بدان معناست که این جنگ روزانه ۳۰۰ میلیون دلار برای آمریکا خرج برداشته و سرانه آن به ازای هر فرد افغانستانی معادل ۵۰ هزار دلار بوده است.

کد خبر 5319430

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha