رئیس حزب دموکرات لبنان:

ثبات در منطقه بدون روابط طبیعی بین سوریه و کشورهای عربی میسر نیست

ثبات در منطقه بدون روابط طبیعی بین سوریه و کشورهای عربی میسر نیست

«طلال ارسلان» در واکنش به گفتگوی تلفنی بشار اسد رئیس جمهور سوریه و عبدالله دوم شاه اردن، این موضوع را نشانگر نزدیکی روابط بین کشورهای عربی و دمشق در مرحله آینده برشمرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از لبنان ۲۴، رئیس حزب دموکرات لبنان به گفتگوی تلفنی عبدالله دوم شاه اردن و بشار اسد رئیس جمهور سوریه واکنش نشان داد.

بر اساس این گزارش، «طلال ارسلان» در پیامی توئیتری نوشت: گفتگوی تلفنی بین بشار اسد رئیس جمهور سوریه و عبدالله دوم پادشاه اردن این نکته واضح را نشان می‌دهد که مرحله آینده شاهد نزدیکی روابط کشورهای عربی با سوریه خواهد بود.

وی افزود: بدیهی است که ثبات در منطقه بدون روابط طبیعی بین کشورهای عربی و سوریه میسر نیست و امیدواریم که در لبنان از این امر درس گرفته شود.

گفتنی است که در راستای ادامه اقدامات امان برای نزدیک شدن به دمشق، منابع اردنی از تماس تلفنی شاه این کشور با رئیس جمهوری سوریه خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری بترا اردن از تماس تلفنی عبدالله دوم شاه این کشور با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه خبر داد.

خبرگزاری اردن گزارش داد: عبدالله دوم پادشاه اردن در این تماس تلفنی با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه، روابط دوجانبه میان دو کشور برادر و راههای توسعه و تقویت همکاری میان دمشق و امان را مورد رایزنی قرار داده است.

عبدالله دوم در این تماس تلفنی گفت: اردن حامی تلاش‌های مربوط به حفظ حاکمیت سوریه و ثبات آن و تمامیت ارضی آن است.

این تماس در سایه گشایش روابط بین دو کشور، پس از سال‌ها سردی روابط در پی جنگ داخلی در سوریه انجام شده است.

گفتنی است که روابط اردن و سوریه در سال ۲۰۱۱ همزمان با شروع بحران سوریه رو به رکود گذاشت؛ زمانی که نخستین جرقه‌های ناآرامی در استان درعا واقع در جنوب سوریه شعله ور شد، اردن همسایه جنوبی آن حمایت خود را از مخالفان سوری در درعا اعلام کرد.

پس از آن، تبعیت اردن از موضع کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و پیش از همه عربستان سعودی در قبال سوریه موجب شد، روابط امان و دمشق رو به سردی برود هرچند این روابط به طور کامل قطع نشد، اما در فواصل زمانی مختلف با فراز و نشیب‌هایی همراه بود.

با در نظر گرفتن اینکه طول مرز مشترک اردن با سوریه ۳۷۵ کیلومتر است، می‌توان به اهمیت گذرگاه مرزی بین دو کشور در تبادل کالا و روابط تجاری مشترک پی برد، اما اردن با وجود مشکلات اقتصادی که همچنان با آن دست به گریبان است، در آغاز جنگ در سوریه گذرگاه مرزی جابر- نصیب را بست؛ اقدامی که به میزان زیادی به ضرر امان تمام شد؛ به این معنی که ارزش صادرات اردن به سوریه در سال ۲۰۱۱ بالغ بر ۲۵۵.۵ میلیون دلار بود که این رقم در سال ۲۰۱۶ به ۱۳.۹ میلیون دلار کاهش یافت.

اردن روز چهارشنبه گذرگاه مرزی جابر با سوریه را مجدداً به روی مسافران و جابجایی کالاها بازگشایی کرد. این تصمیم در راستای مصوبه وزارت کشور اردن در سایه تسریع در بازگشت روابط بین دو طرف و پس از گذشت دو ماه بسته بودن در پی تحولات امنیتی در سوریه اتخاذ شد.

پس از بازگشایی این گذرگاه، ده‌ها خودرو از دو طرف از این گذرگاه عبور کردند. این اقدام در راستای اجرای مصوبه وزارت کشور اردن در چارچوب عادی سازی سریع روابط امان و دمشق انجام شد.

کد خبر 5319436

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha