۱۲ مهر ۱۴۰۰، ۱۱:۱۴

مهر گزارش می‌دهد؛

الزامات حضور در مدرسه و محل کار/ کرونا تمام نشده است

الزامات حضور در مدرسه و محل کار/ کرونا تمام نشده است

سمنان- با وجود کاهش شیوع بیماری کرونا در استان سمنان، همچنان توصیه مسئولان علوم پزشکی دوری از تجمع ها و سفرهای غیر ضروری است تا شاهد گسترش بیماری نباشیم.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: تعداد بستری‌های کرونایی استان سمنان که در پیک پنجم اعداد شگفت آور ۷۰۰ نفر را هم نشان می‌داد به زیر ۱۵۰ نفر رسیده است از سوی دیگر در استان کمتر از ۵۰ بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبت‌های ویژه هستند که نشان می‌دهد با گذر از پیک پنجم شرایط کمی به سامان رسیده است.

همزمان با آغاز دهه دوم مهرماه ۱۴۰۰ تعداد بستری روزانه بیماران کرونایی هم در شاهرود و میامی به هشت نفر و در سمنان به کمتر از ۱۲ الی ۱۵ نفر رسیده است اما همه به خوبی می‌دانند که این پایان ماجرای کرونا نیست و همچنان می‌بایست دوگانه مهم رعایت پروتکل‌ها و فاصله گذاری اجتماعی و همچنین واکسیناسیون در بین جامعه گسترش پیدا کند.

اوجی در کار نیست

یک پزشک عفونی در سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه با به کار بردن کلمه پیک برای بیماری کرونا موافق نیستم، گفت: ما زمانی می‌گوئیم پیک اول و پیک دوم که بیماری بیاید بعد از مدتی قربانی بگیرد سپس برود یعنی به اتمام برسد سپس بعد از مدتی با سویه جدیدتر دوباره به اوج برسد در حالی که کرونا نرفته و ۲۰ ماه است که در کشورمان و استان سمنان وجود دارد.

محمدرضا اسماعیلی با بیان اینکه به کار بردن کلمات مانند پیک و رنگ بندی و… باعث می‌شود تا مردم این باور نادرست را داشته باشند که همه چیز عادی شده است، بیان داشت: پیک، رنگ بندی و… فقط شاخص‌های درون سازمانی برای کادر درمانی هستند تا بتوانند شرایط بیماری را مورد مطالعه و ارزیابی قرار دهند و ای کاش از ابتدا پیک‌ها و رنگ بندی شهرستان‌ها و… به مردم اعلام نمی‌شد تا امروز با زرد شدن و آبی شدن شرایط این تصور پدید نیاید که بیماری کنترل شده است.

وی با بیان اینکه اصلاً کرونا جایی نرفته که بخواهد بازگردد و در نتیجه ما پیک چهارم و پنجم و… را نام گذاری کنیم، بیان کرد: کرونا نیم قرن است که در استان سمنان وجود دارد و ۲۰ ماه از ورود سویه قوی‌تر آن از شرق دور می‌گذرد که جان یک هزار و ۵۰۰ نفر را هم در استان سمنان تاکنون گرفته است در نتیجه این بیماری نرفته و همچنان وجود دارد و پیش بینی بنده نیز این است که دست کم تا چهار سال دیگر هنوز با آثار آن دست و پنجه نرم خواهیم کرد.

الزامات حضور در مدرسه و محل کار/ کرونا تمام نشده است

دوری از عادی انگاری

این پزشک با بیان اینکه واکسیناسیون عمومی و همچنین رعایت بهداشت فردی و محیطی، استفاده از ماسک، دوری از سفرهای غیرضروری، عدم حضور مستمر در مکان‌هایی که هوا در آنها جریان ندارد، رعایت شیوه‌های صحیح غذا خوردن، توجه به توصیه پزشکان و کارشناسان، دوری از درمان‌های عجیب و غریب خانگی و عدم دلهره در مواجهه با بیماری از جمله توصیه‌های ما است، تاکید کرد: مردم نباید کرونا را عادی انگارند.

مردم ترس و نگرانی نداشته باشند اما رعایت کنند

از یک کارشناس بهداشت محیط نیز درباره راهکارهای کاهش کرونا به خصوص در مدرسه و محیط کار می‌پرسیم و او به خبرنگار مهر، می‌گوید: ابتدا باید گفت که مردم و خانواده‌ها نباید بترسند یا نگران باشند اما باید دغدغه و رعایت را داشته باشند که البته این موضوع شعار سازمان جهانی بهداشت نیز از ابتدای شیوع کرونا محسوب می‌شود در نتیجه وقتی دغدغه وجود داشته باشد دو اتفاق رخ می‌دهد، نخست اینکه بی تفاوتی از بین می‌رود پس برای مقابله با کرونا آماده می‌شویم و دوم خود مراقبتی افزایش می‌یابد که این دو دقیقاً همان چیزهایی است که باید در روزگار کنونی داشته باشیم.

حنانه سادات میرزایی با بیان اینکه مدارس، کارگاه‌ها و امثال آنها که در محیطی مثلاً ۱۵ متر مربعی قرار است گروهی گرد هم بیایند می‌بایست دارای چند ویژگی مهم باشند که اولین و شاید مهمترین آنها فاصله گذاری و تردد هوای تازه است، ابراز کرد: شاید بیان شود که در فصل سرد سال نمی‌توان این کار را کرد اما منظور از تردد هوا الزاماً باز کردن پنجره‌ها نیست بلکه کافی است درهای کلاس‌ها و خروجی‌ها و ورودی‌ها به گونه‌ای باز باشند که هوا تردد داشته باشد یا می‌توان از فن‌های دمنده یا حتی ایرکاندیشن و اسپیلت ها نیز استفاده کرد چرا که این ابزار هم هوا را به درون می دمند.

وی با بیان اینکه در کارخانه‌ها نیز این امر باید رعایت شود، ابراز کرد: تمام کارخانه‌ها دارای فن‌های دمنده هستند در نتیجه باید در کنار رعایت فاصله گذاری، مدام هوا را هم در آنها جریان داد از سوی دیگر باید کارخانه‌ها به کاهش تراکم نفرات دقت داشته باشند. همچنین این اتفاق می‌تواند در کلاس‌های درس و ادارات نیز رخ دهد و تراکم جمعیتی در هر متر مربع کاهش یابد.

الزامات حضور در مدرسه و محل کار/ کرونا تمام نشده است

رعایت مسائل بهداشتی در اماکن عمومی

اتوبوس‌ها تاکسی‌ها و… از جمله آلوده‌ترین مکان‌ها هستند و به دلیل سیار بودن آنها به خصوص در موارد بین شهری، امکان کنترل آنها از لحاظ بهداشت نیز بسیار کمتر است در نتیجه به نظر می‌رسد نخست دستورالعمل‌های ابلاغی راهداری و حمل و نقل در کنار نظارت‌های پایانه‌های حمل و مسافر و در نهایت وجدان کاری مالکان این وسایل نقلیه دو اصل اساسی در رعایت بهداشت وسایل از این دست هستند.

یک کارشناس حوزه بهداشت به خبرنگار مهر، می‌گوید: دانش آموزان برای تردد با سرویس مدرسه و همچنین مردم در استفاده از وسایل نقلیه به این موضوع توجه داشته باشند که داشتن ماسک و ترجیحاً دو ماسک شامل یک ماسک سه لایه پرستاری و یک ماسک پارچه‌ای و همچنین باز بودن دائمی پنجره وسیله نقلیه در ترددهای درون شهری و همچنین رعایت فاصله گذاری و خالی گذاشتن صندلی‌های همجوار مسافران و روشن نگه داشتن تهویه هوا برای اتوبوس‌های بین شهری الزامی است.

محمدرضا صداقت با بیان اینکه مردم رانندگان خاطی در زمینه استفاده از ماسک، تهویه، ظرفیت مسافران مجاز و… را گزارش کنند تا با این افراد خاطی برخورد شود، بیان کرد: خانواده‌ها به فرزندان خود بگویند که در صورت مشاهده چنین مواردی درخواست توقف خودرو را بدهند. از سوی دیگر باید گفت مردم در اماکن عمومی فاصله گذاری، رعایت بهداشت عمومی و فردی و دوری از تجمع و سفرهای غیرضروری را نیز مد نظر قرار دهند تا در کنار واکسیناسیون بتوانیم شاهد کاهش کرونا باشیم.

مردم را به واکسن زدن ترغیب کنید

رضا محمد زمانی مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه قرار است پویشی برای ترغیب مردم به واکسن زدن و همچنین همراهی برای مقابله با کرونا در شهرستان‌های تابعه دانشگاه راه اندازی شود، گفت: افزایش آگاهی جامعه در خصوص فواید واکسیناسیون گسترده، آگاهی بخشی مردم در خصوص نقش و تأثیر واکسن در کاهش مرگ و میر و بستری‌ها و کاهش باورهای نادرست جامعه در مورد واکسیناسیون از جمله اهداف این کمپین است که به نام برای هم بمانیم نامگذاری شده و در آینده نزدیک در سطح حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود برگزار خواهد شد.

چندی پیش نیز رضا چمن رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود از کاهش اقبال مردم به واکسن به صورت تلویحی گلایه داشت و ابراز کرد: زمانی واکسن کم بود و مردم دریافت دز اول و دوم را با تأخیر انجام می‌دادند، در نتیجه شاهد ایجاد تجمع در مراکز واکسیناسیون بودیم اما امروز که سه مرکز تجمیعی راه اندازی و تعداد زیادی واکسن در اختیار ما قرار گرفته متأسفانه قدری مراجعه مردم برای واکسن کاهش یافته است در حالی که رعایت مسائل بهداشتی در کنار واکسیناسیون تنها دو راه باقی مانده برای مقابله با کرونا هستند.

وی با بیان اینکه بستری روزانه بیماران کرونایی در شاهرود و میامی به هشت الی ده نفر کاهش یافته است، گفت: هم اکنون ۶۰ بیمار کرونایی در شاهرود و میامی بستری هستند که یک سوم آنها در مراکز مراقبت ویژه نگهداری می‌شوند در نتیجه درست است که شرایط از بستری ۳۰۰ نفر تا یک ماه قبل، بهبود پیدا کرده اما هرگز نمی‌توان گفت که ویروس کرونا از بین رفته است لذا هنوز از مردم می‌خواهیم همکاری لازم را داشته باشند.

کد خبر 5319646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha