۱۳ مهر ۱۴۰۰، ۱۱:۴۹

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی تاکید کرد؛

ضرورت همکاری دامداران در مایه کوبی تب برفکی در آذربایجان غربی

ضرورت همکاری دامداران در مایه کوبی تب برفکی در آذربایجان غربی

ارومیه - مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی با تاکید بر ضرورت مایه کوبی تب برفکی در استان گفت: متاسفانه دامداران همکاری لازم را در این زمینه ندارند که باعث شده روند عملیات به کندی پیش برود.

امید خلیل زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص مایه کوبی تب برفکی در استان اظهار کرد: تا یک سال و نیم گذشته بحث واکسیناسیون تب برفکی به صورت رایگان در سه نوبت انجام می‌شد، اما با واگذاری این موضوع به بخش خصوصی هزینه بسیار ناچیزی در این زمینه از دامداران اخذ می‌شود.

وی عنوان کرد: هزینه دریافت شده توسط بخش خصوصی بسیار ناچیز و در حدود ۲۰ الی ۲۵ هزار تومان هست، اما دامداران تمایلی به پرداخت این هزینه ندارند و این امر موجب شده در حال حاضر همکاری آن چنانی نداشته باشند.

خلیل زاده افزود: در حال حاضر ۸۵ درصد جمعیت دامی استان باید تحت پوشش واکسیناسیون تب برفکی بروند اگر این اتفاق نیافتد با مشکل جدی تری مواجه می‌شویم.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه تب برفکی جزو بیماری‌های خسارت زا بوده و از نظر اقتصادی در صورت عدم اجرای مایه کوبی تلفات زیادی در پی دارد، گفت: اگر واکسیناسیون تب برفکی به صورت کامل اجرا نشود در بخش تولید شیر، گوشت با افت شدیدی مواجه می‌شویم و در بخش تلفات دام هزینه‌های بالایی برای دامدار ایجاد می‌شود.

خلیل زاده با بیان اینکه در استان ۴.۵ میلیون رأس دام سبک، ۳۰۰ تا ۴۵۰ هزار رأس دام سنگین به همراه دام‌های موجود در بخش مناطق ییلاقی داریم، گفت: با توجه به اینکه آذربایجان‌غربی هم از لحاظ جغرافیایی با سه کشور هم مرز است، بنابراین باید از لحاظ بیماری و مراقبت‌های آن به عنوان سد دفاعی عمل برای ورود هر گونه بیماری اقدام شود و این موضوع در استان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

طیور آذربایجان غربی ۶۰۰ هزار دز واکسن نیوکاسل دریافت کرده‌اند

مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی از شیوع بیماری نیوکاسل از یک ماه گذشته در استان خبر داد و گفت: طیور بومی، مخزن و انتقال دهنده برخی بیماری‌ها به خصوص نیوکاسل هستند که در واحدهای مرغداری‌های استان چرخش دارد، طیور ۷۹۱ روستای استان در سال جاری، ۶۰۰ هزار دز واکسن نیوکاسل دریافت کردند.

وی با بیان اینکه هم اکنون این بیماری در استان مدیریت شده است، افزود: در تابستان امسال بیماری نیوکاسل در برخی شهرهای استان از جمله ارومیه، مهاباد، نقده، بوکان، میاندوآب گزارش شد که با تلاش‌های انجام شده شبکه‌های دامپزشکی این شهرستان‌ها کنترل شده است.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی با اشاره به کشتار دام در استان گفت: امسال چهار هزار رأس بز و بزغاله، ۱۹ هزار گاو و گوساله و ۹۴۳ رأس گاو میش کشتار شده است که طی این کشتارها ۱۰ تن لاشه نیز ضبط شد.

وی با بیان اینکه ۲۷ میلیون قطعه طیور در ۱۲ کشتارگاه استان کشتار شده است، اضافه کرد: امسال بیش از ۴۰ هزار تن گوشت مرغ استحصال شده و ۱۱۹ هزار قطعه از این طیور نیز ضبط شده است.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی با اشاره به فعالیت میادین دام نیز افزود: ۲۷ میدان دام اعم از سنتی و صنعتی در استان وجود دارد که فقط سه مورد آن صنعتی و دارای پروانه فعالیت است.

وی اظهار کرد: کمبود اعتبار نیز از مشکلات این بخش است به طوری که ۳۰۰ میلیارد ریال سالانه برای بخش واکسیناسیون اعتبار مورد نیاز است، در حالی که پارسال این میزان ۳۷ میلیارد ریال بوده و برای امسال نیز ۵۰ میلیارد ریال مصوب شده است که میزان تخصیص آن هنوز مشخص نیست.

۱۰ تن لاشه دام از کشتارگاه‌های آذربایجان غربی ضبط شده است

خلیل‌زاده عنوان کرد: کشتار غیرمجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال بیماری‌های مشترک انسان و دام است که در این رابطه شهروندان تنها از مراکز مجاز و بهداشتی نسبت به خرید گوشت مورد نیاز خود که به تأیید ادارات دامپزشکی رسیده است، اقدام کنند.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی بیان کرد: با توجه به اینکه با آغاز فصل سرما پرندگان از مناطق سیبری و روسیه برای زمستان‌گریزی کشور ما را انتخاب می‌کنند، بنابراین عامل انتقال بیماری هستند و علائم خاصی نیز ندارند، اما به عنوان کریدور انتقال دهنده بیماری هستند و می‌توانند بیماری را انتقال دهند، لذا مراقبت‌های نیز در این زمینه انجام می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی تصریح کرد: طی ۶ ماهه نخست امسال ۲۲ هزار و ۳۸۲ رأس گوسفند و بره، چهار هزار ۸۱۵ رأس بز و بزغاله، ۱۹ هزار و ۶۷ گاو و گوساله و ۹۴۳ رأس گاومیش با نظارت کافی عاملین دامپزشکی در کشتارگاه‌های استان کشتار شده است.

وی با بیان اینکه، طی این مدت، ۱۰ تن لاشه دام از کشتارگاه‌ها ضبط شده است، گفت: ۲۳ میلیون و ۵۷۹ هزار و ۸۷۹ قطعه مرغ از اوایل سال تاکنون در کشتارگاه‌های سطح استان کشتار شده‌اند که علاوه بر نظارت در کشتار این اداره کل نظارت دقیق به دام‌های کشتار شده در مراکز توزیع و عرصه نیز دارد.

کد خبر 5320492

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha