حجت الاسلام محمد کاروند در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در کل کشور بیش از ۸۰۰ مورد نیت وقف داریم، لذا به نظر میرسد در این شرایط نامناسب اقتصادی بهترین وقف، برای ایجاد اشتغال در سطح استان کردستان است و همچنین وقف در زمینه ازدواج نیز یکی دیگر از وقفهای مورد نیاز ما در این سال هاست.
وی افزود: یکی از مهمترین برنامههای در دستور کار اداره اوقاف و امور خیریه کردستان رسیدگی به دعاوی در بحث موقوفات است که تعداد این پرونده در این استاد ۴۷۰ مورد بوده است که خوشبختانه با حمایت خوب سیستم قضائیه بیشتر این حقوق ایفاد شده است.
حجت الاسلام کاروند بیان کرد: همچنین در سه شهرستان سنندج، مریوان و بیجار در بحث درآمدهای پایدار و احیای سرمایههای موقوفات ورود پیدا کرده ایم و ان شاء الله در دیگر شهرستانها نیز این موضوع در انجام خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ۹۸ باغ وقفی در کردستان داریم، گفت: طبق آخرین آمار در شش ماهه سال جاری پنج باغ مثمر موقوفهای در کردستان احداث شده است که این باغات شامل باغ گردو و انگور دیم میباشد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه کردستان با اشاره به تعمیر و مرمت مساجد از محل نیات واقفین خیراندیش، بیان داشت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بیش از ۳۲ هزار سبد معیشتی با میانگین ارزش ۵۰۰ هزار تومان بین نیازمندان استان توزیع شده است که هزینه این بستهها از محل موقوفات تأمین شده است.
حجت الاسلام کاروند با اشاره به حمایت اداره اوقاف و امور خیریه از دانش آموزان بی بضاعت، گفت: در قالب طرحی بنام «مهر تحصیلی» بیش از یکهزار بسته لوازم التحریر و نیز دو هزار و ۷۰۰ جفت کفش بین دانش آموزان مستمند استان کردستان توزیع شده است.
وی با اشاره به کمکهای مالی به ۲۰۶ هیئت و تشکل مذهبی در ایام محرم حسینی از سوی اداره اوقاف و امور خیریه استان کردستان، افزود: برای ایجاد اشتغال پایدار طرح کارگاه چرخ خیاطی در سطح استان کردستان راه اندازی شده است که سرپرستان خانوادهها میتوانند با کار در این کارگاهها ماهانه حداقل در حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دستمزد دریافت کنند که این کارگاهها در شهرستانهای سقز، مریوان، سنندج، قروه فعال هستند.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه کردستان اظهار داشت: برگزاری مسابقات قرآن کریم مرحله شهرستانی و استانی در دو بخش خواهران و برادران به خوبی در سطح استان صورت گرفت و منتظر این هستیم که بخش کشوری هم اعلام شود و مقدمات لازم را برای شرکت کنندگان مهیا کنیم.
حجت الاسلام کاروند با اشاره به تجلیل از واقفین در دهه وقف امسال در کردستان، گفت: برخی از هیأت الامناء و کسانی که تحت عنوان امین موقوفات در سطح استان کردستان به مجموعه وقف خدمت میکنند نیز تجلیل میشوند که این مراسم با توجه به وضعیت کرونا در جامعه به صورت ویدئو کنفراس در مراکز استانها با تهران همزمان انجام خواهد شد که ان شاء الله زمان دقیق این برنامه متعاقباً اعلام خواهد شد.
برپایی ایستگاههای «همه واقف باشیم» یکی دیگر از برنامههای دهه وقف در کردستان بود که حجت الاسلام کاروند به آن اشاره کرد و گفت: برگزاری نشستهای تخصصی وقف با گروههای مختلف جامعه همانند دانشجویان، اساتید، علما، اصناف مختلف، جامعه پزشکان، اصحاب رسانه، فعالان عرصه مجازی و.... در دهه وقف امسال در کردستان برگزار خواهد شد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه کردستان تاکید کرد: سعی ما این است که دو مرکز خیریه در کنار کارگاه خیاطی در محله حاشیهای «ننله» شهر سنندج راه اندازی نمائیم و در این طرح ما صرفاً وسایل را تهیه میکنیم و مردم خود مدیریت این کارگاه را عهده دار خواهند شد.
حجت الاسلام کاروند در ادامه اظهار داشت: وقف برای دین و به ویژه مسجد به صورت پراکنده در کل استان وجود دارد البته نیاز است که فرهنگ وقف بیش از این در کردستان ترویج داده شود یعنی ما شاهد تک محصولی در حوزه وقف نباشیم.
نظر شما