خبرگزاری مهر، گروه استانها- ذبیح الله اصغری: نسیمشهر، مرکز بخش بوستان بهارستان در ۱۵ کیلومتری جنوب غربی استان تهران است.
سکونت بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در مساحت حدود ۸۰ کیلومتر مربعی این شهر سبب شده تا ارائه خدمات شهری به شهروندان بیش از پیش مهم و مورد تاکید باشد، اما انتخاب شهردار این شهر همچنان در بلاتکلیفی است.
سوم شهریور ماه سال جاری بود که اعضای شورای شهر نسیم شهر، گزینهای را با هفت رأی موافق به عنوان شهردار منتخب به فرمانداری بهارستان معرفی کردند، اما کمیته انطباق فرمانداری این شهرستان شهردار معرفی شده را حائز صلاحیت برای تصدی پست شهرداری در این شهر ندانست، شورای شهر نسیم شهر پس از آن و در ۲۵ شهریور ماه، مجدداً با هفت رأی گزینه دیگری را به عنوان شهردار منتخب این شهر به فرمانداری بهارستان معرفی کرد، اما این مصوبه نیز مورد تأیید فرمانداری قرار نگرفت.
انتخاب فرد دوم، به عنوان شهردار نسیمشهر در حالی از سوی هیئت تطبیق فرمانداری بهخاطر نداشتن شرایط احراز رد شد که پنج عضو این شورا با اصرار مجدد این مصوبه را برای تعیین تکلیف نهایی به شورای حل اختلاف فرستادند.
انتخاب شهردار قوارهدار برای نسیمشهر به یک چالش جدی تبدیل شد تا جایی که برای اولین بار در تاریخ شوراهای رباطکریم و بهارستان موضوع انتخاب شهردار به هیئت حل اختلاف کشیده شده است، موضوعی که پاسخش از نظر فرمانداری بهارستان بدون کشاندن به هیئت حل اختلاف مشخص است.
انتخاب شهردار نسیم شهر به یک لجبازی بچه گانه تبدیل شده است
یکی از اعضای شورای اسلامی نسیمشهر در خصوص علت اصرار شورا بر رأی خود و کشاندن مساله به هیئت حل اختلاف اظهار کرد: موضوع انتخاب شهردار در نسیمشهر بیشتر به یک لجبازی بچه گانه تبدیل شده است، به همین خاطر پنج عضو شورا یک شبه شخصی را بهعنوان شهردار انتخاب کردند که به هیچ وجه قواره آن با نسیمشهر همخوانی ندارد.
زهرا فیضی با بیان اینکه شهردار منتخب هیچ برنامهای به شورا ارائه نداده و بهخاطر لابی با پنج عضو شورا عنوان «شهردار منتخب» را بهدست آورده است، اذعان کرد: متأسفانه با وجود دست رد هیئت تطبیق، باز هم همکاران ما با عنوان اینکه «از سوی برخی نهادها تحت فشار هستیم» روی این انتخاب غلط اصرار کردند تا شهر در بلاتکلیفی باقی بماند.
تصمیم گیری برای شهردار شهرهای بیش از ۲۰۰ هزار نفر در حیطه وظایف وزیر کشور است
یکی از پنج عضو شورای اسلامی شهر نسیم شهر در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که «دلیل اصرار مجدد شورای شهر بر دومین گزینه شهرداری، علیرغم اینکه شهر در بلاتکلیفی بوده و نیاز به تعیین تکلیف هرچه سریعتر مدیریت شهری دارد، چیست؟» گفت: طبق قانون تصمیم گیری برای شهردار در شهرهای دارای جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر بر عهده فرماندار نیست و این وزیر کشور است، که باید در این خصوص تصمیم گیری کند.
سعید آذرکیش اضافه کرد: طبق قانون شورای شهر میتواند، بر مصوبه خود اصرار کند و هیئت حل اختلاف در این مورد تصمیم بگیرد و ما هم امیدواریم، صلاحیت شهردار منتخب در هیئت حل اختلاف تأیید شود.
وی افزود: فرماندار میبایست، مدارک هویتی و مؤثر در عدم تأیید صلاحیت شهردار منتخب را به شورا ارائه میکرد که این اتفاق نیفتاد، ما چارهای جز ایستادگی روی مصوبه شورا نداریم، چرا که گزینه اول رد شد و حالا شاهد عدم احراز صلاحیت گزینه دوم منتخب شورای شهر هستیم.
اتفاقات نامبارکی در شورای شهر نسیم شهر در حال وقوع است
رئیس شورای اسلامی شهر نسیم شهر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به نظر بنده لج و لجبازی در شورای شهر اتفاق افتاده و اغلب اعضا سن کمی دارند و ناپخته هستند.
اسلام نیازمند در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که «چرا یک فرد توانمند و شناخته شده برای تصدی مدیریت شهری انتخاب نمیشود که بتواند بدون حرف و حدیث تأیید صلاحیت شود و شهر به حاشیه نرود؟» گفت: باید گذشت داشته باشیم، باید همه بیایند و کمک کنند، تا یک فرد قوی معرفی شود، اما متأسفانه شاهد این اتفاق نیستیم.
وی گفت: دو ماه است که شورای شهر بر سر کار آمده است، دو بار به شهردار رأی داده شد، متأسفانه رأی برخی از اعضا به طور مرتب جابجا میشود.
رئیس شورای شهر نسیم شهر گفت: اتفاقاتی که در حال رخ دادن است، میمون و مبارک نیست، من قانونا وظیفه دارم به رأی پنج نفر عضو شورا احترام بگذارم، باید ببینیم آیا واقعاً شهرداری که انتخاب میشود، در حد و اندازه شهر هست و یا ارتباطات سبب انتخاب مجدد وی شده است.
نیازمند ادامه داد: اگر شهردار منتخب از بالا نیز تأیید و شهردار شود، فکر نمیکنم، زمان زیادی دوام بیاورد.
دستگاههای نظارتی اقدامات شورای شهر را به دقت رصد میکنند
فرماندار بهارستان و نماینده عالی دولت در این شهرستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اصرار شورای شهر نسیم شهر بر انتخاب مجدد شهردار منتخب اظهار داشت: به رغم همه تأکیدات و توصیههایی که به شهرهای شهرستان در خصوص دقت در انتخاب شهردار شد، شاهد چنین انتخابی بودیم.
هادی تمهیدی گفت: ما به اعضای شورا تاکید کردیم گزینهای را برای شهرداری انتخاب کنند که شرایط احراز این سمت را داشته باشند و پس از آن به سراغ دیگر پارامترها نظیر تجربه، توانمندی و… باشند، اما در مجموعه نسیم شهر به این توصیهها دقت نشد و از ابتدا گزینههایی برای تصدی مدیریت شهری معرفی شد که شرایط احراز را نداشتند، حالا چه شرایطی در شورا حاکم است و در آن چه میگذرد را باید از خود دوستان عضو شورا بپرسید.
فرماندار بهارستان با بیان اینکه رویه ما در فرمانداری مشخص است، گفت: متأسفانه شهردار منتخب شرایط احراز را ندارد، ولی برای ما جای سوال است چرا علی رغم اینکه از شرایط آگاه و بر آن واقف هستند، به مصوبه انتخاب وی اصرار میشود.
وی از پیگیری اعضای شورا از طریق هیئت حل اختلاف استان تهران خبر داد و گفت: امیدوارم پشت پردهای در این اصرار نباشد و صرفاً اختلاف نظری در راستای منافع شهر بین اعضا دلیل این اتفاقات باشد، اما اگر پشت پردهای در این قضایا باشد مطمئنم دستگاههای نظارتی رصد دقیق خواهند داشت و اقدام مناسبی شاهد خواهیم بود، چرا که موضوع ساده ای را شاهد نیستیم، منافع یک شهر و مردم در انتخاب شهردار واجد شرایط است.
تمهیدی افزود: کنترلهای لازم توسط دستگاههای نظارتی در حال انجام است، ما نیز توصیههای لازم را هم به اعضای شورا و هم دستگاههای نظارتی داشتیم، امیدوارم هرچه سریعتر این موضوع ختم به خیر شود و دوستان نظرات مشورتی دستگاهها را در نظر بگیرند.
اختلافها سبب سوختن ۴ الی ۵ ماه فرصت خدمت به مردم میشود
وی گفت: فرمانداری نگاه مشورتی و حمایتی به شهرها دارد، منفعت شخصی برای فرمانداری یا دستگاههای نظارتی نیست که بخواهند با شخصی موافقت و یا مخالفت کنند، نظر همه بهره مندی شهر و مردم شهر است، اما در هر صورت انتخاب شهردار وظیفه اعضای شورا است و در قانون نیز در این خصوص تعیین تکلیف شده است، اگر کوتاهی شود، با این اختلافها چهار الی پنج ماه فرصت مردم می سوزد و زمان خدمت به مردم میگذرد.
نماینده عالی دولت در بهارستان با بیان اینکه فرمانداری نمیتواند، به دلیل اینکه زمان کم است، از بررسی برخی شرایط شهردار بگذرد، گفت: منافع شهر در پی این لجبازیها آسیب می بیند، فرمانداری و دستگاههای نظارتی نیز تا حدی در قالب توصیه و مشورتهای دلسوزانه میتوانند مطالبی را بیان کنند و بیش از این متهم به دخالت در تصمیمات شورا میشوند، خود دوستان باید به جمع بندی برسند، اما اصرار روی موضوعات حاشیهای و تصمیمات نامناسب برای شهر جای سوال دارد.
وقتی تمام بزرگان و دلسوزان شهر از دوستان میخواهند، که انتخاب بهتری داشته باشند و باز این عزیزان کار خود را میکنند، جای تعجب دارد.
با توجه به صراحت قانون درباره شرایط احراز شهرداران و البته حذف عمدی برخی از گزینهها از روی میز شورای شهر نسیم شهر و همچنین با توجه به نظر هیئت تطبیق به نظر میرسد اصرار بیش از حد شورا برای انتخاب یک گزینه دارای پشت پردههایی است که باید اعضای شورای شهر بیش از پیش شفاف عمل کرده و به مردم در این خصوص توضیح دهند.
اعضای شورای شهر میبایست یادشان باشد که چهار سال دیگر در چنین روزهایی مردم و رسانهها مشغول قضاوت عملکرد آنها هستند، دوران خدمت کوتاهتر از آن است که فکرش را بکنیم.
نظر شما