به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «یوری تروتنوف» معاون نخست وزیر روسیه از برگزاری نشست بین المللی «آرکتیک» در شهر «سن پترزبورگ» خبر داد.
این نشست قرار است از ۱۱ تا ۱۳ آوریل ۲۰۲۲ (بازه زمانی ۲۲ تا ۲۴ فروردین) با حضور ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برگزار شود.
پیشتر، «نیکلای کورچونف» از مقامهای عالیرتبه شورای آرکتیک (محیط پیرامونی قطب شمال) گفته بود روسیه و آمریکا مایل به همکاری و شفافیت در حوزه شمالگان هستند و بالاخره به رغم برخی اختلاف نظرها، گفتگوها درباره جنبههای نظامی-سیاسی آرکتیک را آغاز میکنند.
این در حالی است که سفارت آمریکا در مسکو نیز میگوید دو کشور در باب مسائلی که منافع متقابل را تأمین میکند؛ با یکدیگر همکاری کردهاند و این روند به ممانعت از درگیری در منطقه آرکتیک منجر میشود.
پیشتر در اردیبهشت ماه نیز، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه، از کشورهای حوزه آرکتیک خواست که از این به بعد، مسائل نظامی را نیز در بحثهایی که درباره آینده این منطقه میشود؛ بگنجانند.
وی در این باره افزود: خوب است روابط مثبتی که در شورای آرکتیک (شامل آمریکا، روسیه، کانادا، دانمارک، نروژ، ایسلند، سوئد و فنلاند) داریم را به حوزه نظامی نیز تعمیم دهیم.
لاوروف همچنین پیشنهاد داد تا مقامات نظامی کشورها در راستای کاهش تنش در این منطقه دیدارهایی داشته باشند.
این طور به نظر میآید که همزمان با سیاست چرخش به ایندوپاسیفیک که شامل انتقال نیرو و تجهیزات از غرب آسیا و تمرکز آنها در شرق قاره در راستای مهار چین است؛ آمریکا قصد دارد منطقه آرکتیک (شمالگان / ناحیه پیرامون قطب شمال) را در آیندهای نه چندان دور به جدیدترین میدان نبرد خود تبدیل کند.
اقیانوس آرام در شمالی ترین بخش خود به دریای «برینگ» راه دارد که تنگهای با همین نام را در خود جای داده است که آلاسکا (متعلق به آمریکا) را از منتهی الیه شرقی سیبری (متعلق به روسیه) جدا میکند. دریای برینگ همچنین محل رویارویی اقیانوس آرام و اقیانوس شمالگان است.
اگرچه آرکتیک کوچکترین اقیانوس جهان است اما این ظرفیت را دارد که همزمان با ذوب شدن یخهای قطبی، به عنوان یک مسیر میانبر، ۷۵ درصد از کل جمعیت دنیا را به یکدیگر متصل کند.
نظر شما