۱۸ مهر ۱۴۰۰، ۱۰:۳۵

«فیلم کودک ۳۴»‌ در آینه «مهر»؛

نوجوانان خاطره‌ای از سینمای ایران ندارند/ سهم بیشتر هالیوود

نوجوانان خاطره‌ای از سینمای ایران ندارند/ سهم بیشتر هالیوود

مختار عبداللهی کارگردان فیلم سینمایی «میان صخره‌ها» بیان کرد که به دلیل نبود فیلم‌هایی در حوزه سینمای نوجوانان، این بچه‌ها خاطره‌ای از سینمای ایران ندارند.

مختار عبداللهی کارگردان فیلم سینمایی «میان صخره‌ها» که در سی و چهارمین جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان حضور دارد در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این فیلم گفت: «میان صخره‌ها» روایتگر قصه خواهر و برادری به نام ابراهیم و ایلما است که در منطقه بختیاری نشین زندگی می‌کنند آنها یک روز گله خود را به کوهستان می‌برند اما طی حادثه‌ای در کوه گرفتار می‌شوند و یک شبانه روز را در آنجا سپری می‌کنند.این فیلم متناسب با سنین کودک و نوجوان است چون کودک این فیلم دختربچه ۸ ساله و پسر قصه ۱۲ ساله است.

عبداللهی در بخش دیگر از صحبت‌هایش با اشاره به اینکه در کشور ما فیلم‌هایی با محوریت نوجوانان کمتر ساخته می‌شود، توضیح داد: این روزها فیلمسازان ارتباط زیادی با نوجوانان ندارند از همین رو فیلم چندانی برای آنها ساخته نمی‌شود از سوی دیگر کارگردانان و تهیه کنندگان در این حوزه شناخت کمتری از نوجوانان دارد ما در حوزه کودک تلاش‌هایی برای ساخت فیلم می‌بینیم اما در حوزه نوجوانان این موضوع اصلاً به چشم نمی‌خورد. عدم شناخت کافی فیلمسازان از نوجوانان باعث کاهش ساخت فیلم‌هایی در رابطه با نوجوانان شده است بخشی از این موضوع هم به مخاطبان برمی‌گردد باید بدانیم مخاطب نوجوان امروز ما تفاوت‌هایی با مخاطبان نوجوان ده، بیست سال پیش دارند. سن بلوغ فکری و ذهنی تغییر کرده به طوری که بچه ده ساله امروز دیگر آن بچه ۱۰ سال پیش نیست. تناسب‌های سنی به هم خورده است مثلاً در حال حاضر یک کودک ۱۲ ساله می‌نشیند فیلم هالیوودی می‌بیند و با آن به خوبی ارتباط برقرار می‌کند. ما در این قضیه دچار اختلال شده‌ایم به نظرم با گذر زمان کمی این موضوع بهبود پیدا می‌کند چون در این چند سال رسانه و فضای مجازی یک جهش هولناکی داشته است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه در حوزه نوجوانان کم‌کاری شده و ما فیلم چندانی برای آنها نساخته‌ایم این بچه‌ها وقتی بزرگ شوند دیگر خاطره‌ای ندارند که از سینمای ایران تعریف کنند من خودم اگر بخواهم چند فیلم از دوران کودکی و نوجوانی نام ببرم به راحتی می‌توانم بگویم با چه فیلم‌هایی در چه دوره‌هایی خاطره داشته‌ام اما نوجوانان و کودکان امروزی چنین نیستند. این یک ضعف است اما این ضعف ناشی از همان عدم شناخت از روحیات و رفتارهای نوجوانان امروزی است. در این ۱۰ سال بلوغ فکری و ذهنی این بچه‌ها به واسطه شبکه‌های اجتماعی اختلاف زیادی با نوجوانان دهه‌های گذشته پیدا کرده است.

این کارگردان با اشاره به کم‌کاری مسئولان عنوان کرد: به سینمای نوجوانان بهایی داده نشده است با توجه به اینکه غالباً سرمایه گذاران به فکر بازگشت سرمایه هستند چندان رغبتی به ساخت فیلم‌هایی برای نوجوانان ندارند ما در سال‌های گذشته در حوزه نوجوانان فیلمی مانند «اسکی باز» را داشتیم که هفت پروانه زرین گرفت و رکورددار جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان شد اما در گیشه هیچ موفقیتی به دست نیاورد این در حالی بود که نوجوانان با آن ارتباط برقرار می‌کردند اما در گیشه به دلیل حمایت نشدن این اتفاق رخ نداد بخشی از این موضوع به دلیل کمکاری رسانه‌ای است. همیشه با فرا رسیدن جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان اخبار زیادی از این رویداد و فیلم‌های حاضر در آن منتشر می‌شود اما همه این سر و صداها با پایان یافتن جشنواره، تمام می‌شود.

عبداللهی در پایان مطرح کرد: مسئولان در پیش آمدن این قضیه پیشرو و در رأس هرم هستند ما بعد از جشنواره دیگر هیچ خبری از فیلم‌های کودک نمی‌شنویم عمدتاً کسانی که در حوزه کودک فعالیت می‌کنند فعالیتشان به این دلیل است که بعد راحت تر بتوانند به حوزه فیلم‌های بزرگسال ورود کنند یعنی هیچکس به صورت تخصصی در این حوزه حضور ندارد. انگار ساخت فیلم کودک را مسیری برای ورود به سینمای بزرگسالان می‌دانند. درواقع فیلمساز می‌آید می‌بیند در این حوزه چیزی عایدش نمی‌شود و به سینمای کودک به عنوان یک گذرگاه نگاه می‌کند.

کد خبر 5322956

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha